Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Προς πρώην συντρόφους μου..


23/03/2011
Για την αποκατάσταση της αλήθειας στη Γ.Σ. των Προέδρων ΕΛΜΕ

Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που αναφέρεται στα γεγονότα της Γενικής Συνέλευσης προέδρων της ΟΛΜΕ είμαι αναγκασμένος να διευκρινίσω κάποια πράγματα, όσα τουλάχιστον με αφορούν. Δυστυχώς για τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Αλέκο Αρβανιτίδη, συντάκτη κατά τα φαινόμενα και της ανακοίνωσης, τα γεγονότα στη ΓΣ έχουν μαγνητοφωνηθεί και θα πρέπει να νιώθει ντροπή για τη στάση του και μέσα στη συνέλευση αλλά και για την ψευδή μεταφορά των γεγονότων στους συντρόφους του που οδήγησαν στη σχετική ανακοίνωση.
Τα γεγονότα όπως καταγράφονται. Στην αρχή της συνέλευσης, λόγω περιστασιακής έλλειψης απαρτίας για ελάχιστες απουσίες την ώρα της καταγραφής παρουσιών των προέδρων των ΕΛΜΕ, συνηγόρησε και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση στη διάλυση της συνέλευσης. Αυτό θα οδηγούσε βάσει του καταστατικού σε λήψη απόφασης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, οδηγώντας σε παραλυτικές διαδικασίες και αποοργάνωση της Ομοσπονδίας. Ίσως αυτό να είχε όμως στο μυαλό του. Και φυσικά στο Συμβούλιο που θα γινόταν θα καταψήφιζε την απεργία, όπως είχε κάνει και στη διαδικασία διαμόρφωσης της πρότασης όταν προτάθηκε στις γενικές συνελεύσεις.
Ευτυχώς μετά 10 λεπτά κι ενώ αποκαταστάθηκε η απαρτία (που υπόψιν έφτασε τελικά η συμμετοχή στους 76 στους 82 προέδρους) κι έτσι συνεχίστηκε η διαδικασία.
Όσον αφορά το ψήφισμα που κατέθεσε η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και που ήταν ομόφωνη απόφαση της γενικής της συνέλευσης της (μαζί και των μελών και οπαδών του ΠΑΜΕ) είναι η ακόλουθη:

Ψήφισμα - Καταγγελία
Η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας καταγγέλλει τη συκοφαντική επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Αντωνόπουλος Παύλος από ακροδεξιούς κύκλους μετά τη μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση της 23ης Φλεβάρη στην Αθήνα. Ο συνάδελφος στοχοποιήθηκε μέσα από ένα videoπου τραβήχτηκε στο Σύνταγμα και με απόλυτα αυθαίρετο τρόπο χαρακτηρίστηκε καθοδηγητής των αναρχικών μέσα από εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Τηλε Αστυ. Οι συγκεκριμένοι σχολιαστές του καναλιού στοχοποίησαν τον συνδικαλιστή πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας αυθαιρετώντας ασύστολα καθώς ερμήνευσαν τα διαδραματιζόμενα στο videoκατά τα δοκούντα των πολιτικών τους σκοπιμοτήτων.
Το συγκεκριμένο δε video και οι σχολιασμοί προωθήθηκαν σε μεγάλο αριθμό blogs του ακροδεξιού χώρου όπου με προσβλητικές αλλά και χυδαίες εκφράσεις εκτοξεύτηκαν πάμπολλες απειλές ακόμη και για τη ζωή του συναδέλφου μας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και ιδιαίτερα την εγκληματική επιπολαιότητα με την οποία τηλεοπτικά κανάλια στοχοποιούν συνδικαλιστές χωρίς συναίσθηση της όποιας κατάληξης μπορεί να έχουν οι πράξεις τους αυτές.
 Κατατέθηκε μάλιστα και αντίγραφο από ένα blog που αναφερόταν στο σχετικό θέμα.

Ένα πρώτο λοιπόν ψέμα στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, που γράφει:
"Έφερε ο ίδιος το θέμα στη ΓΣ των Προέδρων ζητώντας «αλληλεγγύη και τον τερματισμό κάθε προσωπικής στοχοποίησης»."
Να προσθέσω εδώ ότι ήδη η ΟΛΜΕ είχε βγάλει ανακοίνωση επί του θέματος.
Όταν δε άρχισε η συζήτηση για την καταγγελία ο κ. Αρβανιτίδης πετάχτηκε και με ύφος ανακριτή είπε: "και τι ήθελες εσύ ανάμεσα στους κουκουλοφόρους;" και συνέχισε: "και τι συζήταγες επί δέκα λεπτά μαζί τους;" αποδεχόμενος πλήρως την επιχειρηματολογία των ακροδεξιών που αναπτύχθηκε στα blogs.
Τέλος με καθαρά εισαγγελική στάση μου ζήτησε (σαν δεύτερος Πάγκαλος) να καταδικάσω τους κουκουλοφόρους και να τους χαρακτηρίσω σαν προβοκάτορες.

Στην ανακοίνωση δε του ΠΑΜΕ γράφει και επικριτικά:
"Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο ίδιος δεν διέψευσε το βίντεο, δήλωσε ότι το αποδέχεται."

Το "έγκλημα" μου ήταν δηλαδή ότι δεν διέψευσα ότι στο video ήμουν εγώ που προσπαθούσα να τους απωθήσω, πράγμα που είναι εμφανές για όποιον έχει δει το συγκεκριμένο video.
Από τα φοιτητικά μου χρόνια επί Χούντας εντάχθηκα στις γραμμές του ΚΚΕ και από τότε λειτουργώ ως κομμουνιστής μέχρι και σήμερα. Το 1990 αποχώρησα από το ΚΚΕ γιατί έκρινα ως προδοτική τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Τζανετάκη αλλά και διαφωνώντας με την απόφαση του κόμματος για αλλαγή γραμμής σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συγκρότηση του Συνασπισμού. Συμμετείχα στην πρώτη οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΝΑΡ και έκτοτε αγωνίζομαι από τις γραμμές του. Είναι γνωστό σε όποιον έχει έστω και απλή γνώση της πολιτικής και της ιδεολογίας ότι ως κομμουνιστές δεν συμφωνούμε σε θεμελιώδη ζητήματα θεωρίας και πρακτικής με τον αναρχικό χώρο και επανειλημμένα έχουμε έρθει ακόμη και σε σύγκρουση με διάφορες ομάδες του. Τη δε δράση των προβοκατόρων και των ασφαλιτών την έχουμε ζήσει πάρα πολλές φορές όσοι συμμετέχουμε στο κίνημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη συγκέντρωση του περσινού Μάη όπου, όπως το ίδιο το ΚΚΕ κατήγγειλε, μέσα από τις γραμμές του βγήκαν άτομα και επιτέθηκαν στη Βουλή, δίνοντας το πρόσχημα να χτυπηθεί η τεράστια διαδήλωση που ερχόταν μετά το ΠΑΜΕ, καθώς αυτό είχε αποσύρει τις δυνάμεις του στη Λεωφόρο Συγγρού!
Η δράση μου στο κίνημα για πάνω από 40 χρόνια είναι γνωστή, ιδιαίτερα στα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ. Γιαυτό θεωρώ απόλυτα προβοκατόρικη τη στάση του συγκεκριμένου στελέχους του ΠΑΜΕ απέναντι στο πρόσωπό μου, και στη συνέλευση αλλά και στη συγκεκριμένη ανακοίνωση που εξέδωσε.Να σημειώσω μάλιστα ότι μπροστά στον "κίνδυνο" να εγκριθεί, ακόμη και από μέλη του ΠΑΜΕ η σχετική καταγγελία που κατατέθηκε, ο κ. Αρβανιτίδης προτίμησε, αφού είχε με τη στάση του και τις συνεχείς παρεμβάσεις του τρενάρει τη συνέλευση μέχρι της 12ης νυχτερινής, να θέσει θέμα απαρτίας και να διαλύσει τη συνέλευση Προέδρων.

Όσον αφορά σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ το ότι:

  • "Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στήριξη για την έκδοση του εν λόγω ψηφίσματος -που τελικά δεν τέθηκε σε ψηφοφορία λόγων έλλειψης απαρτίας-έδωσαν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣ της ΟΛΜΕ."

Να θυμίσω στον κ. Αρβανιτίδη ότι στην ίδια συνέλευση, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν στήριξε την έκκληση που είχε ο ίδιος κάνει στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για έκδοση καταγγελίας ενάντια στη διοίκηση, που κάλεσε σε απολογία τους συναδέλφους του ΠΑΜΕ που είχαν απεργήσει με εντολή του ΚΚΕ στις 17 Δεκέμβρη του 2009 χωρίς απόφαση σωματείου, σηκώθηκε και παρά λίγο να χτυπήσει με το χέρι του την εκπρόσωπο των αγωνιστικών κινήσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Τελικά πότε μπορούμε να ζητάμε και από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ψηφίσματα; Μόνο όταν το ζητάει ο κ. Αρβανιτίδης; Τρικυμία εν κρανίω μικρού ανδρός, θα έλεγε ο ποιητής μας.

Όσο για τις αναφορές του ΠΑΜΕ που ακριβώς τις ίδιες είχε κάνει ο κ. Αρβανιτίδης και στη γενική συνέλευση ότι:
"Τα γεγονότα δείχνουν ότι ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπορεύεται με το λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό χώρο», θεωρεί την «κουκούλα» μέρος του κινήματος.Ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που απαρτίζεται από διάφορες γκρούπες, συχνά ετερόκλητες μεταξύ τους) εκθειάζει την κουκούλα, το δήθεν αυθόρμητο, το «ανεξάρτητο και ακαθοδήγητο κίνημα», ως το «νέο επαναστατικό υποκείμενο»."
Είναι εμφανές ότι πρόκειται για αυθαίρετες, προβοκατόρικες και απαράδεκτες για αριστερό και μάλιστα αυτοαποκαλούμενο ταξικό χώρο να επιτίθεται με τέτοιο χονδροειδή τρόπο σε έναν πολιτικό χώρο που στις τελευταίες εκλογές τον εμπιστεύτηκαν 100.000 εργαζόμενοι. Η μόνη εξήγηση είναι ότι έχουν θορυβηθεί από αυτή την αποδοχή, που απ' ότι φαίνεται αποκτά και ιδιαίτερη διεισδυτικότητα στις γραμμές τους, και αποφάσισαν να υψώσουν σινικά τείχη απέναντι στο ΝΑΡ και στις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σύντροφοι
Όταν η ακροδεξιά στοχοποιεί έναν συνδικαλιστή δεν χωράνε μικροπολιτικές. Είμαι σίγουρος ότι κανένα μέλος του ΚΚΕ δεν θα συμφωνήσει σε πρακτικές που είναι άκρως επικίνδυνες. Στο παρελθόν ο στοχοποιημένος από την ακροδέξια σύντροφος Κουσουρής παρά λίγο να χάσει τη ζωή του μετά από δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από ακροδεξιούς απέναντι από τα δικαστήρια. Αν η πολιτική τύφλωση κάποιων έξαλλων στελεχών του κινήματος μετατρέπεται σε πολιτική γραμμή, τα πράγματα οδηγούνται σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του ΚΚΕ,

Παύλος Αντωνόπουλος Πρόεδρος της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

ΥΓ.   Σίγουρα ο συντάκτης του κειμένου του ΠΑΜΕ θα βρισκόταν σε σύγχυση όταν το έγραφε. Κάπου στο κείμενο αναφέρει ότι "το ζήτημα δεν είναι προσωπικό". Φυσικά η στοχοποίηση από τους ακροδεξιούς είναι προσωπική και παίρνει γενικότερο χαρακτήρα μιας και αναφέρεται σε συνδικαλιστή και γίνεται λόγω της δράσης μου. Ξέχασαν λοιπόν να γράψουν στο κείμενο γιατί παρόλα αυτά αρνήθηκαν να ψηφίσουν την καταγγελία που ήταν απόφαση γενικής συνέλευσης και αντ' αυτού έθεσαν ως όρο την αποδοχή εκ μέρους του χώρου των παρεμβάσεων (που ως γνωστό δεν περιορίζεται στις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά περιλαμβάνει κι άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και κυρίως ανένταχτους αγωνιστές) τις πολιτικές απόψεις του ΚΚΕ. Απέναντι στους ακροδεξιούς υπερασπίζονται μόνο τους "δικούς" τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers