Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Κανένας φασίστας στα συνδικάτα


Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου εκπ/κών Κερατσινίου Περάματος καταδικάζει τις φασιστικές ιδέες, απόψεις και πράξεις, όπως αυτές εκφράζονται και από το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.
Ο ναζισμός (γερμανικός φασισμός) δεν είναι μια απλή έκφραση απόψεων αντιλήψεων και στάσεων στην κοινωνία που εκφράζονται μέσα από εκλογικές διαδικασίες ή άλλου είδους κοινωνικές παρουσίες. Αποτελεί ένα ιδεολογικό σύστημα αξιών που στηρίζεται στη μισαλλοδοξία και στο πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσε την αιτία να αιματοκυλιστούν λαοί ολόκληροι.
Η έκφρασή αυτών των απόψεων και πρακτικών από την εθνικιστική Χρυσή Αυγή, βάζει σαν στόχο τη φυλετική επιβίωση, αναδεικνύοντας τον κίνδυνο της αλλοίωσης των φυλετικών χαρακτηριστικών. Στρέφεται ενάντια στους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους «ρομά», τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς, τους απεργούς και σε όποιον διαφοροποιείται από τα ολοκληρωτικά τους ιδεολογήματα. Οι Έλληνες νεοναζί της Χρυσής Αυγής βαδίζουν σταθερά πάνω στις ιδεολογικές απόψεις που έχει επιβάλει ο ναζισμός.
Εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσει ότι οι ιδέες τους βασίζονται σε γενικεύσεις, που στοχεύουν στην αλλοίωση της πραγματικότητας. Παράδειγμα αποτελεί και η άποψή τους για τους εκπαιδευτικούς όπου όπως αναφέρουν «… Φωτεινές εξαιρέσεις αποτελούν κάποιοι ελάχιστοι εκπαιδευτικοί και οι νέοι που αγαπούν την Πατρίδα και αντιστέκονται….», υποτιμώντας και στοχοποιώντας μας. Αντίστοιχες είναι και οι αντιλήψεις τους για τα συνδικάτα και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Άλλωστε μία από τις πρώτες ενέργειες στην φασιστική Γερμανία του Χίτλερ ήταν το κλείσιμο των συνδικάτων.
Η άνοδος αυτών των απόψεων ιστορικά ταυτίζεται με μεγάλες οικονομικές και πολιτικές κρίσεις, βρίσκοντας έδαφος σε ανθρώπους που βιώνουν δύσκολες συνθήκες επιβίωσης.
Αυτές τις ιδέες που έρχονται σε αντίθεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, κουρελιάζουν τη διαφορετικότητα, σπέρνουν το μίσος και το φόβο χωρίς καμία διάκριση η ιστορία τις έχει καταδικάσει.
Σήμερα εμείς οι εκπαιδευτικοί, όπως στην κατοχή και την αντίσταση, καθώς και κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, καλούμαστε να αντιπαλέψουμε αυτές τις ιδέες μέσα και έξω από τις σχολικές τάξεις. Απέναντί τους έχουμε να αντιπαρατάξουμε τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας της σκέψης, το δικαίωμα στην διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη για όλους, την κοινωνία των ίσων και των όλων.
Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη όπως και στο παρελθόν ενάντια στο φασισμό, δίχως ταλαντεύσεις και φόβους.


Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου. Κερατσίνι 23/5/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers