Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση του Ν.Αδαμόπουλου (Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις ΟΤΑ) για την τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ την πέμπτη 6 Δεκεμβρίου με μια απόφαση που φαίνεται στα λόγια, πως οι κινητοποιήσεις του κλάδου απέναντι στις διαθεσιμότητες – απολύσεις συνεχίζονται και κλιμακώνονται, στη πράξη το ακριβώς αντίθετο εντέχνως μεθοδεύεται.
Εδώ και πολλές μέρες έχουμε διατυπώσει πως η τακτική που επιλέγεται από την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΣΚ, μόνο στη αποκλιμάκωση οδηγεί και πως θα κλείσουν έτσι και οι λίγες εστίες αντίστασης που έχουν απομείνει, απογοητεύοντας τους εργαζόμενους και θα αδυνατήσουν τον αγώνα μας.

Αυτή ακριβώς η τακτική ενίσχυσε εκτός των άλλων και την επιθετικότητα και αδιαλλαξία της κυβέρνησης που έφτασε μέχρι τη φασιστικής έμπνευσης πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Στην πιο κρίσιμη καμπή που η καθολική και γενικευμένη κλιμάκωση του αγώνα μας ήταν μονόδρομος και αυτή ακριβώς την στιγμή η Ε.Ε. ΠΟΕ- ΟΤΑ σφυρίζει υποχώρηση. Θα έπρεπε να έχουμε ηδη κλείσει τα πάντα με γενική απεργία – καταλήψεις και απόφαση δυναμικής συνεχείας και διάρκειας, απευθυνόμενοι ταυτόχρονα σε όλο το δημόσιο, σε όλη την κοινωνία.
Το συνεχίζουμε στα λόγια και καλούμε τα σωματεία να μας πουν τι θα κάνουμε την Δευτέρα 10 -12 αποτελεί το άλλοθι και το πρόσχημα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να προετοιμαστούμε για δικαστικές προσφυγές.
Είναι αστείο πως μετά από τόσες μέρες κινητοποιήσεων, να μην έχουν καλεστεί τα Δ.Σ. των σωματείων όπως πριν πολλές μέρες είχαμε προτείνει. Τα καλούμε όμως τώρα την τελευταία στιγμή, όταν ουσιαστικά οι καταλήψεις έχουν περιοριστεί σε κάποια γραφεία, ουσιαστικά τελειώσει, χωρίς η ηγεσία της ΠΟΕ- ΟΤΑ να πιστεύει και να προτείνει στα σοβαρά κάτι που να ξαναβγάζει τον κλάδο δυναμικά μπροστά.
Οι μεσημεριανές συναντήσεις που έγιναν με τον υπουργό εσωτερικών και την ΚΕΔΑ αποδείχτηκαν μανούβρα της τελευταίας στιγμής, που κανέναν δεν έπεισαν πως έγινε για να εξευρεθούν κάποιες λύσεις.
Δυστυχώς τα όρια και τα κουράγια της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ) αποδείχτηκαν μικρά για το βάρος την αναγκαία αποφασιστικότητα και τόλμη ενός τέτοιου κρίσιμου αγώνα. Επιπλέον ο ιδιότυπος πολιτικός της αρραβώνας με τη ΔΑΚΕ, που λειτουργεί ως «δούρειος ίππος» στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΟΤΑ πάντα τις κρίσιμες στιγμές την εγκλωβίζει στο παρελθόν.
Εντύπωση όμως μας προκάλεσε ακόμη και σήμερα η στάση της ΑΣΚ-ΟΤΑ που συναινούσε και συναινεί, με μικρές διαφοροποιήσεις σε αυτή την τακτική.
Φαίνετε πως επηρεάζεται πλέον από της γενικότερες πολιτικές διεργασίες της «υπεύθυνης διαχείρισης και ελεγχομένης διαμαρτυρίας μέσα στα πλαίσια ».
Όσο για την ΔΑΣ ΟΤΑ (η ηγεσία τους) ήταν ουσιαστικά απόντες έως και εχθρικοί, απέναντι στο πολυήμερο και πολύμορφο αγώνα του κλάδου, ας αναλογιστούν έστω και τώρα που οδηγεί η τακτική τους. Ας σταματήσουν πλέον να περιμένουν στην γωνία και να συστρατευτούν στον κοινό ταξικό ενωτικό αγώνα.
Εμείς θα επιμείνουμε με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους στην ουσιαστική συνέχιση και κλιμακώσει του αγώνα μέχρι τέλους. Στον πόλεμο που κήρυξαν απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία συνολικά, στο κουβάρι και των απολύσεων που πάνε να ξετυλίξουν θα μας βρουν ακόμη πιο δυναμικά απέναντι τους έστω κι αν κάποιοι κάνουν πίσω.
6 Δεκεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers