Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

- Από τη μια οι μηδαμινές αυξήσεις, οι συνταξιούχοι των 300 ευρώ και οι νέοι των 600 ευρώ, η ζούγκλα της ελαστικής εργασίας, η εβδομαδιαία -μέχρι τελικής εξόντωσης- δουλειά των 70 ωρών που επιβάλλει η Ε.Ε., τα σχέδια για δουλειά την Κυριακή στο εμπόριο.

- Από την άλλη η γιγάντια κερδοφορία των εταιρειών, η εκτίναξη των επιτοκίων και των τιμών στο πετρέλαιο και τα τρόφιμα.

-Από τη μια το 18% των Ελλήνων που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, το 40% του μισθού που φεύγει στα δάνεια, η εμπορευματοποίηση όλων των υπηρεσιών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εξανέμιση του λαϊκού εισοδήματος στο όργιο της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας, το «χαράτσι» του κτηματολογίου...

- Από την άλλη οι φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, τα επενδυτικά κίνητρα στις επιχειρήσεις και το χάρισμα των χρεών τους, τα προγράμματα σύγκλισης της ΟΝΕ και οι αντεργατικές πολιτικές της νέας Ευρωσυνθήκης, τα σκάνδαλα εκατομμυρίων, οι μίζες, το μεγάλο φαγοπότι των πολιτικών, των βιομηχάνων, των οικονομικών παραγόντων.

- Από τη μια οι τάσεις των λαϊκών και νεολαΐστικων αγώνων, η μεγάλη συμμετοχή στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, η οργή των εργαζόμενων. - Από την άλλη οι προδοτικές συμφωνίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η κοροϊδία των διεκδικήσεων για επιδόματα – ψίχουλα, το ξεπούλημα των αγώνων, η αποδοχή της ανταγωνιστικότητας και του ευρωμονόδρομου, η εργασιακή ειρήνη και η υποταγή. Εργαζόμενοι/-ες, νέοι/-ες άνεργοι/-ες, μετανάστες/-τριες!

Πρέπει να πάρουμε τους αγώνες και τα συνδικάτα στα χέρια μας.

Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, γι΄ αυτό και δεν ζητιανεύουμε. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ξεκινήσουμε την νέα περίοδο, από το Σεπτέμβρη, με κινητοποιήσεις.

Είναι ανάγκη να οργανωθούν μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που θα καταδικάζουν την αντεργατική επίθεση διαρκείας, σε διαχωρισμό από τις φιέστες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Δεν περιμένουμε τίποτε από τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τα έργα των συνδικαλιστικών ηγεσιών;

- την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων πείνας;

- την άρνησή τους να εγγράψουν στα συνδικάτα τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη νέα εργατική βάρδια;

- τη συναίνεσή τους στην εφαρμογή του νόμου Ρέππα, που προωθεί όπως και όλοι οι αντι-ασφαλιστικοί νόμοι (Σιούφα, Πετραλιά) την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη μείωση των συντάξεων, την ενίσχυση του τζογαρίσματος των αποθεματικών, την ιδιωτική ασφάλιση;

- το κλείσιμο άρον-άρον των απεργιών για το Ασφαλιστικό και την εκτόνωση με «ντουφεκιές στον αέρα» των αγωνιστικών διαθέσεων;

- την άρνησή τους να οργανώσουν ένα μαζικό, μαχητικό και αποφασιστικό κίνημα με συνέχεια, συντονισμό και νικηφόρους στόχους και αιτήματα;

Πιστεύουμε ότι, όταν η κυβέρνηση θα εξαγγέλλει στη ΔΕΘ για άλλη μια χρονιά την οικονομική και κοινωνική πολιτική της σκληρής λιτότητας και της κοροϊδίας, θα πρέπει να βρει τους εργαζόμενους στους δρόμους.

Να προωθήσουμε μάχιμα αιτήματα και συντονισμό από τα κάτω, με αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάρκεια. Ενάντια στη συναίνεση «των κοινωνικών εταίρων», στις «κινήσεις απλής διαμαρτυρίας», στον διάλογο-απάτη, στην επαιτεία για «διορθώσεις», στην αναμονή, στην διαρκή άμυνα χωρίς αποτελέσματα.

Να καταγγελθεί τώρα η απαράδεκτη διετής Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν ΓΣΕΕ-ΣΕΒ. Να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.

Αυτή η υπόθεση ανήκει πρώτα και κύρια στα πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν καθήκον να οργανώσουν την πάλη των εργαζόμενων παίρνοντας πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει ένας νέος γύρος αγώνων. Το σωματείο μας θα συνεχίσει την προσπάθεια για ένα δια-κλαδικό συντονισμό δράσης πρωτοβάθμιων σωματείων.

Πιστεύουμε πως το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη πρέπει να οργανωθεί μια σύσκεψη σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για να παρθούν πρωτοβουλίες συντονισμένης δράσης. Καλούμε τα αγωνιστικά σωματεία με αποφάσεις που θα πάρουν, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και σε μια νέα προσπάθεια συντονισμού. Μόνο έτσι θα δοθεί απάντηση στην άθλια πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι επιλογές των αφεντικών, των κυβερνήσεων, της Ε.Ε.

Καλούμε τα σωματεία, τις εργατικές κινήσεις και συλλογικότητες και κάθε εργαζόμενο/-η να συμμετέχουν:

- Στην ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008 στις 6.00 μ.μ. .

- Σε συγκέντρωση απάντηση στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, στην Αθήνα στα Χαυτεία, την Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers