Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡHΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ VODAFON

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την πρόσφατη ίδρυση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ VODAFONE, ως επιχειρησιακού συνδικαλιστικού οργάνου.
Το σωματείο ιδρύθηκε για να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μια συλλογική έκφραση, συσπείρωση και εκπροσώπηση, όπως και σε εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις και κλάδους. Αυτή η συλλογικότητα είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να υπερασπίσουμε ως εργαζόμενοι τα δικαιώματά μας, για να βελτιώσουμε την οικονομική και εργασιακή μας κατάσταση. Όσο κι αν οι εργοδότες, οι διάφοροι διευθυντές, μάνατζερς κλπ. προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, δεν υπάρχουν «ατομικές λύσεις» στα μεγάλα και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Το σωματείο απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους, είτε είναι αορίστου χρόνου είτε συμβασιούχοι, είτε είναι τεχνικοί, είτε στα καταστήματα και την εξυπηρέτηση πελατών, είτε στα οικονομικά τμήματα. Γιατί όλοι εμείς με την κοινή εργασία και προσπάθειά μας, είμαστε αυτοί που παράγουμε τα τελικά αποτελέσματα της εταιρείας. Γι αυτό τα συμφέροντά μας (καλύτεροι μισθοί, σταθερή δουλειά, ωράριο κλπ.) είναι κοινά και μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα προασπίσουμε.
Όχι στα σχέδια μαζικής μείωσης προσωπικού
Όλοι ζήσαμε το τρομοκρατικό κλίμα της τελευταίας εβδομάδας με την διοίκηση της εταιρείας να εκδιώχνει ουσιαστικά δεκάδες συναδέλφους, με το εκβιαστικό δίλημμα «παραίτηση ή απόλυση». Όλοι ξέρουμε, όσο κι αν η εταιρεία θέλει να το κρύψει, ότι αυτή η μαζική μείωση προσωπικού έγινε σε συνθήκες αφόρητης ψυχολογικής πίεσης. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα «δελεαστικά πακέτα αποχώρησης» δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις δεκάδες θέσεις εργασίας που χάθηκαν, σε μια περίοδο που η ανεργία και η ανασφάλεια εξαπλώνονται. Και σίγουρα όλοι φοβόμαστε και αγωνιούμε για την συνέχεια.
Τις τελευταίες μέρες στο στόχαστρο βρέθηκαν οι συνάδελφοι ενός σημαντικού κομματιού του NETWORK MAINTENANCE (NM). Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να τους δώσει outsourcing στην εταιρεία ΚINTEC: μια εταιρεία εντελώς ασήμαντου μεγέθους μπροστά στην VODAFONE, με τη γνωστή αναξιοπιστία απέναντι στις υποχρεώσεις της προς την εταιρεία, μια εταιρεία φημίζεται για τις ιδιαίτερα άσχημες εργασιακές συνθήκες, τους χαμηλότατους μισθούς κλπ. Το μάνατζμεντ της VODAFONE προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους συναδέλφους: ακυρώνοντας άδειες και επαγγελματικά ταξίδια, τους κάλεσε την Τετάρτη 30 Ιούλη σε συνάντηση για την οποία δεν ήξεραν το θέμα, για να τους ανακοινώσει ως τετελεσμένη την μεταφορά τους στην νέα εταιρεία από 1η Αυγούστου! Όλοι μαζί οι συνάδελφοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σ’ αυτή την εξέλιξη. Αυτή η σθεναρή τους στάση υποχρέωσε την εταιρεία να καταφύγει σε κάθε είδους μανούβρες και δωροδοκίες για να αποσπάσει την συναίνεσή τους (επιπλέον αύξηση 5%, επιπλέον μισθοί bonus κλπ). Όμως οι συνάδελφοι καταλαβαίνουν πολύ καλά τί συμβαίνει και επέμειναν σθεναρά στην αντίθεσή τους.
Συνάδελφοι, το σωματείο στέκεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό των συναδέλφων μας τεχνικών που σταθερά υπερασπίζουν το δικαίωμα σε μια σταθερή δουλειά. Σύντομα και η ίδια η διοίκηση της VODAFONΕ θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με την αλαζονεία του «αποφασίζομεν και διατάζομεν».
Το σωματείο ήδη κινείται για την οργάνωση όλων των ενεργειών που χρειάζονται για την επιτυχία αυτού του αγώνα (νομική υποστήριξη, δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ, συντονισμός με ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, σωματεία κλπ., προετοιμασία άμεσων κινητοποιήσεων αν η εταιρεία προσπαθήσει να προχωρήσει σε εκδικητικές απολύσεις). Αυτός ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας. Σήμερα είναι η σειρά των ΝΜ τις προηγούμενες λίγες εβδομάδες δεκάδες συνάδελφοι από διάφορα τμήματα αναγκάστηκαν σε παραίτηση, αύριο το ίδιο ή κάποιο ανάλογο πρόβλημα θα χτυπήσει την πόρτα κάθε τμήματος. Όλοι μαζί πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας και να στηρίξουμε την προσπάθειά τους.
Συνάδελφοι, δεν υπάρχει κανένας μεσίας που θα υπερασπιστεί την θέση μας, για εμάς χωρίς εμας. Σωματείο σημαίνει συμμετοχή –όχι ανάθεση της λύσης των προβλημάτων σε κάποιους «ειδικούς».
Σας καλούμε όλους να γραφτείτε μέλη για να δυναμώσει και να γίνει αποτελεσματική αυτή η προσπάθεια. Όλοι μαζί να προβληματιστούμε, να συζητήσουμε, να συσπειρωθούμε. Η επιτυχία των συναδέλφων μας στην COSMOTE και την WIND, όπου τα αντίστοιχα επιχειρησιακά σωματεία έχουν εκατοντάδες μέλη, είναι παρόντα σε κάθε πρόβλημα και ακόμα έχουν πετύχει συλλογικές συμβάσεις με σημαντικές αυξήσεις, επιδόματα κλπ, δείχνει ότι και εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε στηριζόμενοι στην δική μας ενότητα και τις δικές μας δυνάμεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers