Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Όχι στην «κοινωνικοποίηση των ζημιών»

ALTEC TELECOMS:
Όχι στην «κοινωνικοποίηση των ζημιών»
Να πληρώσει το κεφάλαιο για την δική του κρίση, όχι εμείς

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ALTEC TELECOMS και στον αγώνα που δίνουν το τελευταίο διάστημα απέναντι στην διοίκησης της εταιρίας.
 Οι μαζικές γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, είναι μια πρώτη απάντηση πως θα αγωνιστούν «όσο χρειαστεί» για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα τους.
Στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών εμφανίζονται με τη μορφή χιονοστιβάδας, οι συνέπειες της «απελευθέρωσης» της αγοράς, της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και της έντασης του ανταγωνισμού.
Η πτώχευση της ALTEC ήρθε ταυτόχρονα με μια σειρά ανάλογων γεγονότων.

Πτώχευση έχει ανακοινώσει και η Teledome. Στη LANET οι 300 εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν έως και τέσσερις μήνες. Το εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη έχει κλείσει, καθώς και μια σειρά τμήματα της εταιρείας, προετοιμάζονται νέες απολύσεις. Η VODAFONE θέλει να αυξήσει την κερδοφορία της και την «ανταγωνιστικότητα» της, μειώνοντας δραστικά το προσωπικό της, με κλείσιμο τμημάτων, «οικειοθελείς αποχωρήσεις», απολύσεις. Η Ιντρακόμ κατέθεσε αίτηση για το «άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα». Η ΙΝΦΟΤΕ, πωλήθηκε από τον ΟΤΕ και μέσα σε λίγους μήνες απολύθηκαν 80 από τους 450 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι πληρώνουν το τίμημα της απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών και του ανταγωνισμού, με τις χαμένες θέσεις εργασίας, τις μη πληρωμές, την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους. Επεκτείνεται η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η νοικιασμένη εργασία, η μαζική προσφυγή σε πρακτικές outsourcing. Χαρακτηριστική κίνηση της εργοδοσίας είναι και η σταθερή άρνηση διαπραγμάτευσης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με το σωματείο μας,
Το επόμενο διάστημα, δε χωράει καμιά αναμονή. Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι εργοδότες επικαλούνται τη διεθνή κρίση και μας καλούν να κάνουμε τις αναγκαίες θυσίες... Να πούμε όχι στη λογική ότι οι εμείς θα πληρώνουμε πάντα τα «σπασμένα», να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες και δικαιώματα!
Για αυτό εμείς, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να προωθήσουμε μάχιμα αιτήματα, ενότητα στον αγώνα, για ένα μεγάλο - ισχυρό μέτωπο των εργαζόμενων. Αυτή η υπόθεση ανήκει πρώτα και κύρια στους εργαζόμενους και στα πρωτοβάθμια σωματεία που πρέπει να οργανώσουν την πάλη, για να ξεκινήσει ένας πραγματικός γύρος αγώνων. Για να υπάρξουν κατακτήσεις που να βελτιώνουν τη ζωή μας, για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής.
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών θα κινηθεί στην παραπάνω κατεύθυνση. Θα σταθεί δίπλα στους εργαζομένους της ALTEC για την υπεράσπιση και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

*Να μην κλείσει η ALTEC TELECOMS και καμία άλλη εταιρεία.
*Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους εργαζόμενους.
*ΟΧΙ στην απελευθέρωση και στις ιδιωτικοποιήσεις. Να ανήκουν στη κοινωνία όλοι οι στρατηγικοί τομείς της παραγωγής και των υποδομών (τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, ύδρευση, μεταφορές, κλπ.).

Καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το σωματείο εργαζομένων της ALTEC TELECOMS, έξω από το Υπουργείο Απασχόλησης (Πειραιώς 40) την Παρασκευή 31/10 και ώρα 12:00 εν όψη της τριμερής συνάντησης, των εκπροσώπων των εργαζομένων, της εργοδοσίας και του υπουργείου.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879, 6977806266


Powered by ScribeFire.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers