Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΗΣ WIND ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤ. ΜΑΛΑΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, έγινε μετά από κάλεσμα του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων ΤΙΜ HELLAS (Wind), ανοιχτή σύσκεψη με θέμα την υπεράσπιση του διωκόμενου συναδέλφου και συνδικαλιστή-μέλους του ΔΣ του Σωματείου Στέφανου Μάλαμα.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι και συνδικαλιστές από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Σωματείο Εργαζομένων στις Ταχυδρομικές-Ταχυμεταφορικές Εταιρίες ν. Αττικής, ο Σύλλογος Τεχνικών Επιστημόνων Βιομηχανίας, το Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, το Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone - καθώς επίσης εργατικά σχήματα και συλλογικότητες και συνάδελφοι από την WIND. Άλλα σωματεία έχουν ήδη δηλώσει την συμπαράσταση και υποστήριξή τους στις κινήσεις που θα γίνουν για την υπεράσπιση του συναδέλφου.
Η σύσκεψη καταδίκασε την δικαστική δίωξη του συναδέλφου Μάλαμα από το στέλεχος της WIND B. Zαφειράκο.
Δεν είναι μια προσωπική αντιδικία, όπως θέλει να την παρουσιάσει η διοίκηση της WIND. Αιτία είναι η δραστηριότητα του Σωματείου και του συναδέλφου στην Θεσσαλονίκη.
Ο συγκεκριμένος προϊστάμενος έχει επανειλημμένα παρέμβει ενάντια στο Σωματείο αλλά και στον συνάδελφο, για τον λόγο ότι αυτός, με την συνδικαλιστική του δράση, είχε αναδείξει τα προβλήματα των συναδέλφων στα καταστήματα και είχε προωθήσει την επίλυσή τους.
Το πιο πρόσφατο κρούσμα ήταν ότι, με αυθαίρετη απόφαση του κ. Ζαφειράκου, είχαν αφαιρεθεί από κατάστημα της WIND οι καρέκλες για την ανάπαυση των εργαζομένων, που έπρεπε έτσι να ξεροσταλιάζουν όρθιοι σε όλο το ωράριό τους!
Όταν ο συνάδελφος εντόπισε και ανέδειξε το γεγονός, ο Ζαφειράκος τον εξύβρισε και τον απείλησε σκαιότατα. Παρά τις καταγγελίες και το αίτημα του Σωματείου να πάρει θέση η διοίκηση της WIND, αυτή υποβάθμισε το γεγονός σε μια «προσωπική κόντρα».
Μ’ αυτή την ανοχή, μπορεί ο κάθε προϊστάμενος να εξαπολύει μηνύσεις δήθεν για «ηθική βλάβη». Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Σωματείου ότι αυτή η ανοχή της εταιρίας θρέφει τρομοκρατικές νοοτροπίες και πρακτικές, που τσαλαπατάνε κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας.
Είναι η 3η φορά μέσα σε 3 χρόνια που το ΔΣ του Σωματείου και μέλη του σέρνονται στα δικαστήρια είτε από την διοίκηση της WIND είτε από στελέχη της.
Την ίδια στιγμή, πυκνώνουν και εντείνονται οι διώξεις, δικαστικές και εργοδοτικές, συνολικά ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα αλλά και ενάντια σε όποιους εργαζόμενους αντιστέκονται και προσπαθούν να οργανωθούν.
Τα απανωτά δικαστήρια όπου η εργοδοσία σέρνει σωματεία και συνδικαλιστές - οι αγωγές ενάντια σε ομοσπονδίες όπως η ΟΤΟΕ - η κήρυξη των περισσότερων απεργιών ως «παράνομων και καταχρηστικών» - οι εκδικητικές απολύσεις «για παραδειγματισμό» (Demo, Teleperformance, Kαζίνο Θεσ/νίκης κα.) – η πρόσφατη πρωτοφανής καταδίκη του συναδέλφου-συνδικαλιστή Δ. Πουλόπουλου - όλα αυτά και πολλά ακόμα συμπληρώνουν την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς.
Το κεφάλαιο θέλει τα χέρια του ελεύθερα, τους εργαζόμενους πλήρως αποδυναμωμένους, για να συντρίψει τις αντιστάσεις και να φορτώσει στις πλάτες τους τα βάρη της οικονομικής κρίσης.

Στη σύσκεψη συγκροτήθηκε ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, που μαζί με το επιχειρησιακό Σωματείο στην WIND θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην οργάνωση εκδηλώσεων και παραστάσεων διαμαρτυρίας, καθώς και στην έκδοση αφίσας.
Η αγωγή εναντίον του συναδέλφου εκδικάζεται στη Θεσσαλονίκη στις 26 Νομεβρίου, μέρα όπου και θα κορυφωθούν οι δράσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
  • Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες ενάντια στον Στ. Μάλαμα Κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων ενάντια στα αντι-συνδικαλιστικά δικαστικά πραξικοπήματα -
  • Να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες για όλους τους εργαζόμενους. Ελεύθερος συνδικαλισμός –
  • Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς
29.10.2008

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ ΗΕLLAS (Wind)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers