Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Προκήρυξη Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ



Είμαστε εδώ, είμαστε υπεύθυνοι για τους σημερινούς και τους αυριανούς αγώνες που θα ξεσπάσουν!
Μετά τις επευφημίες για το γιο του Κενυάτη μετανάστη - ένα έγχρωμο παιδί που «φλέρταρε με την ντρόγκα» προτού καταλήξει στο Λευκό Οίκο για να αναστηλώσει το τρωθέν κύρος της υπερδύναμης.
Μετά το «γιο του ταχυδρόμου» που ρούφηξε εκατομμύρια ευρώ και εξουσία, για να απολογείται δημοσίως για το Βατοπέδιο.
Μετά τη «χρόνια φαγούρα» των Ταμείων, όπου οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι οδεύουν προς τα Ηλύσια Πεδία χωρίς εφάπαξ.
Μετά την προγραμματική αμηχανία του κλάδου μας, όπου η πρόταση «σοκ και δέον» για απεργία διαρκείας δεν υπερψηφίστηκε αλλά ακούστηκε σε 10.000 ανθρώπους.
Μετά το Χατζηδάκη που πουλάει ότι βρει μπροστά του - ακόμα και τα κόκαλα της γιαγιάς του, που λέει ο λόγος – και τον Αλογοσκούφη, ο οποίος ετοιμάζει την επίγεια κόλαση. Μετά τις «επιχειρήσεις αρετής», όπου οι εισαγγελείς καλούν τους διευθυντές σχολείων να καταδώσουν τους μαθητές τους για τις καταλήψεις…
… να’ μαστε πάλι!
  • Με τον Προκρούστη των ακαδημαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων προ των πυλών
  • Με τη νέα φορολογία να σαρώνει ότι άφησε όρθιο ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη
  • Με το Στυλιανίδη να προσπαθεί να πάρει από την πίσω πόρτα ότι υπεράσπισε το εκπαιδευτικό κίνημα… το «16» και το κλείσιμο των ΚΕΣ
Να’μαστε πάλι εδώ! Αναζητώντας δρόμους ταξικής ενότητας πέρα από τις μοναχικές πορείες τύπου… Εφραίμ και τις δίγλωσσες αναγνώσεις που μυρίζουν σημερινή μούχλα και αυριανή υποταγή.
Να’ μαστε πάλι! Καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές και φοιτητές που οραματίζονται μία εκπαίδευση, η οποία μορφώνει και δεν εξοντώνει.
Μαζί με τους εργάτες και τους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου που βλέπουν τις βδέλλες του συστήματος να απομυζούν το μόχθο τους και να θέλουν την κρίση να τη φορτώσουν στις πλάτες τους.
Μαζί με τους εργαζόμενους που δε θέλουν να γίνουν λάστιχο «από τα σπάργανα ως τα σάβανα» για ένα κομμάτι ψωμί κάτω από το κνούτο της εργοδοσίας.
Μαζί με τους συνταξιούχους που βλέπουν τον κόπο μιας ζωής να τζογάρεται στα χρηματιστήρια για να αιματοδοτεί το Σάλλα , το Βγενόπουλο και τα «ευαγή» τραπεζικά ιδρύματα.
Να’ μαστε πάλι εδώ! Όρθιοι και ορθούμενοι, αντιστεκόμενοι, ξελασπώνοντας το μέλλον, μέσα στις τάξεις μας, με την πάλη των τάξεων, με τη σιγουριά που μας δίνει το δίκιο μας. Μπορούμε!
  • Να απλώσουμε το μήνυμα του πανεκπαιδευτικού αγώνα!
  • Να υπερασπίσουμε τα Ταμεία μας!
  • Να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και Δημόσια εκπαίδευση για όλους!
Περιφρονούμε τους συσχετισμούς που μας λοιδωρούν!

Πάμε ξανά!



Αθήνα, 6/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers