Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Τα (ιδεολογικά) Ρετάλια Τραγουδάνε Ακόμα!!

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται και λίγη τσίπα για βγαίνεις μετά την κατάρευση των ιδεολογικών,πολιτικών και οικονομικών σου δογμάτων,μετά το "φτύσιμο" απο φίλους και εχθρούς και να τα βάζεις με τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ γιατί ταλαιπώρησαν τον κόσμο με τη 2ήμερη απεργία τους.
Πήραν θάρος και γραμμή,τα φιλελεύθερα παλικάρια,μάλλον απο τον δάσκαλο κ.Μάνο,που μαζί με τον πληθωρικό του σύντροφο Πάγκαλο τα έλεγαν σε πρωϊνή ρ/φ εκπομπή.
Είναι αλήθεια ότι θα περάσει καιρός να ξεφορτωθούμε ιδέες και πρόσωπα που ταλαιπώρησαν,πολέμησαν και καταδυνάστευσαν με την πολιτική τους εκατομμύρια εργαζομένων σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Το γνωρίζουν καλά οι εκατομμύρια των αστέγων,οι άνεργοι,οι φτωχοί και οι άποροι σε Ευρώπη και Αμερική.
Μέχρι και χτές οι αθεόφοβοι δέν δίστασαν να προτείνουν σά λύση στο σωφροστικό σύστημα την ίδρυση ιδιωτικών φυλακών.
Θα περάσει καιρός μέχρι να παραδεχτούν την ιστορική ήττα που ομολόγησαν μέχρι οι γκουρού της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στις μητροπόλεις του καπιταλισμού.
Γνωρίζουμε ότι επειδη ακριβώς είναι τα τοξικά παράγωγα του καπιταλισμού δέν είναι αρκετός ο εξορκισμός και η απόσυρσή τους.Η αναγκάια γι'αυτούς ιδεολογική μεταμφίεση -διόρθωση που θα αναγκαστούν να κάνουν για να εφαρμόσουν και πάλι αντεργατικές πολιτικές και αντικοινωνικές πρακτικές.
Η ιδεολογική και πολιτική εξουδετέρωση θα είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη, μέχρι την εξαφάνιση της υλικής βάσης που εκτρέφει αυτές τις αντιλήψεις,του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers