Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΤΗΡΙΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ , Δευτέρα 08/12/2008

Να φύγει η κυβέρνηση των δολοφόνων
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

• ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

• ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

• ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η εν ψυχρώ δολοφονία των Αλέξη Γρηγορόπουλου αποτελεί την πιο ακραία εκδήλωση της κυβερνητικής καταστολής, αστυνομικής αυθαιρεσίας και ποινικοποίησης ενάντια, όχι μόνο στους κοινωνικούς αγώνες, αλλά τελικά και σε κάθε έκφραση κοινωνικής αγανάκτησης που βρίσκεται εκτός του επιβεβλημένου τρόπου ζωής. Ηθικός και πολιτικός αυτουργός είναι ίδια η κυβέρνηση που αποφασίζει και εφαρμόζει πολιτική ασφυκτικής λιτότητας για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα δωρίζει 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες, η ίδια η κυβέρνηση που αναβαθμίζει το ρόλο της αστυνομίας ως απάντηση στην κοινωνική αδικία που η ίδια δημιουργεί, είναι η ίδια κυβέρνηση που, ως άξια διάδοχος των προηγουμένων του ΠΑΣΟΚ, συνδιαμορφώνει, στο πλαίσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρομο-νόμους ενάντια σε αγωνιστές και κινήματα, δολοφονεί και απαγάγει μετανάστες σε αστυνομικά τμήματα, χτυπάει και συλλαμβάνει διαδηλωτές, καταστέλλει και ποινικοποιεί κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες. Πολιτικό εργαλείο της, ο δικαστικός μηχανισμός, βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, φυλακίζει αγωνιστές και καλύπτει κάθε αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Σε αυτό το πλαίσιο καλλιεργεί και αναπαράγει το φόβο, εντείνοντας την επίθεση σε όλα τα μέτωπα (ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία, δικαιώματα και κατακτήσεις). Αυτή η πολιτική οπλίζει το χέρι των οργάνων καταστολής και είναι αυτή που δολοφόνησε το 15χρονο μαθητή!
Η απάντηση από την πλευρά του κινήματος ήταν άμεση, ήδη από το βράδυ της δολοφονίας, με καταλήψεις, συνελεύσεις και διαδηλώσεις που δεν τις κατέστειλε ούτε η αστυνομική αυθαιρεσία, ούτε οι επιθέσεις των ΜΑΤ σε διαδηλωτές και οι συλλήψεις, ούτε οι τόνοι δακρυγόνων και χημικών που ρίχτηκαν, ούτε η τρομοκρατία των ΜΜΕ.
Χαιρετίζουμε τη μαχητική μαζική χθεσινή πορεία, που πλημμύρισε με διαδηλωτές όλη την Αθήνα από το μουσείο μέχρι τη ΓΑΔΑ, την Ομόνοια και τη Βουλή και τις αγωνιστικές πορείες σε όλες τις άλλες πόλεις. Δεν συμψηφίζουμε τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη με υλικές καταστροφές.
Καλούμε σε συντονισμένους μαχητικούς, εργατικούς, νεολαιίστικους και κοινωνικούς αγώνες.
Καλούμε φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία, κινήματα πόλης σε συντονισμό, στις καθημερινές συνελεύσεις του κέντρου αγώνα της κατάληψη της Νομικής.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ
•ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
• ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ
• ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ
• ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Α. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Να φύγει η κυβέρνηση των δολοφόνων και όλοι οι επίδοξοι διαχειριστές της εξουσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers