Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Εκατοντάδες Φαντάροι από 42 Στρατόπεδα δηλώνουν:


ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ -ΦΟΙΤΗΤΩΝ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Είμαστε φαντάροι από στρατόπεδα όλης της Ελλάδας. Φαντάροι, που στα Χανιά μας διέταξαν να σταθούμε ένοπλοι απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους και αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος πριν πολύ λίγο καιρό. Που πάνω μας περνά η ανασυγκρότηση και το «αξιόμαχο» του ελληνικού στρατού. Ζώντας κάθε μέρα τον ιδεολογικό τραμπουκισμό του μιλιταρισμού, του εθνικισμού, της απλήρωτης εκμετάλλευσης και της υποταγής στους «ανώτερους».

Μαθαίνουμε μέσα στα στρατόπεδα για ένα ακόμα «μεμονωμένο περιστατικό»: το θάνατο, από όπλο αστυνομικού, ενός δεκαπεντάχρονου που τον έλεγαν Αλέξη. Το ακούμε σε συνθήματα να έρχεται σα μακρινή βροντή πάνω από τους τοίχους των μονάδων. Μεμονωμένα περιστατικά δε χαρακτήρισαν και τους θανάτους τριών συναδέλφων μας τον Αύγουστο; Μεμονωμένο περιστατικό δε χαρακτηρίστηκε κι ο κάθε ένας από τους 42 θανάτους φαντάρων τα τελευταία 3,5 χρόνια;

Μαθαίνουμε πως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και όλο και περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, γίνονται πεδία κοινωνικής έκρηξης, πεδία έκφρασης της οργής χιλιάδων νέων εργαζόμενων, άνεργων.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers