Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέες και Νέοι,

Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι ένα ακόμη επεισόδιο, στον μακρύ κατάλογο της κρατικής βίας. Ένα ακόμη αποτρόπαιο περιστατικό στο κατασταλτικό πογκρόμ των κυβερνήσεων Καραμανλή. Το καζάνι κοινωνικής οργής που έβραζε, ξεχείλισε σε όλη την Ελλάδα. Δεν πάει άλλο! Οι πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια, χειροτέρευσαν τη ζωή μας. Τσαλαπάτησαν τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Ο κόσμος τους, η κοινωνία της εκμετάλλευσης είναι σάπια και μισητή! Αναγκάζονται να το ομολογήσουν ακόμη και οι ίδιοι!

Οι νέοι εργαζόμενοι, βιώνουμε καθημερινά το φόβο και την ανασφάλεια, καθώς καλούμαστε σε μια εποχή ασύλληπτης παραγωγικής επάρκειας, να ζήσουμε με χειρότερους όρους από τους γονείς μας. Πτυχία με αντίκρισμα την ανεργία, εργασία των 500-700 ευρώ χωρίς δικαιώματα, ωράρια λάστιχο, ασφάλεια και συντάξεις υπό συνεχή περιορισμό κ.ά. Γύρω μας έχει στηθεί χρόνια τώρα ένας χορός δισεκατομμυρίων ευρώ από τους πολιτικούς, τους Τραπεζίτες, τους Παπάδες και κάθε λογής επιχειρηματίες, που τη μια στήνουν το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, την άλλη λεηλατούν τα αποθεματικά των Ταμείων με τα δομημένα ομόλογα και σήμερα ανταλλάσουν με το Βατοπέδι λίμνες με οικόπεδα!!! Την ώρα που για τους εργαζόμενους και την νεολαία αρνούνται να διαθέσουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για μια καλύτερη ζωή και εκπαίδευση, η σήψη της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, της εκκλησίας και των θεσμών είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού….

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέες και Νέοι,

Το όπλο αστυνομικού στα Εξάρχεια, οπλίστηκε από τους τρομονόμους που από το 2001 ψηφίζουν από κοινού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία με βάση το δόγμα περί εσωτερικού εχθρού. Από την πολιτική που νομιμοποιεί τη χρήση πυροβόλων όπλων κατά διαδηλωτών, την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιούν την Ολυμπιακή και τα λιμάνια. Από την πολιτική της ζαρντινιέρας που «σκόνταψε» ο Κύπριος φοιτητής, των απαγωγών των Πακιστανών, των υποκλοπών, της δολοφονίας από την αστυνομία της μάνας στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, των άγριων ξυλοδαρμών των διαδηλωτών του φοιτητικού κινήματος και της καταστολής των απεργιών των εργαζομένων, των ρατσιστικών επιθέσεων που κοστίζουν τις ζωές των προσφύγων που ζητάνε άσυλο για μια καλύτερη ζωή.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για όλους εμάς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, η απάντηση βρίσκεται στην ανάπτυξη της Ανεξάρτητης Ταξικής Εργατικής Δράσης, στην ανάπτυξη των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων. Στον κοινό βηματισμό του εργατικού κινήματος με την εξεγερμένη νεολαία. Έφτασε η ώρα για συντονισμένη κοινωνική δράση, για ενιαίο μέτωπο πάλης, ενωτικό, μαζικό, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς και σκοπιμότητες με ταξική εργατική ενότητα με στόχο την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και της κυβέρνησης.

Καλούμε όλα τα αγωνιζόμενα σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, να τολμήσουν ένα αποφασιστικό βήμα ενότητας, βασική προϋπόθεση για νικηφόρους απεργιακούς αγώνες. Να υπερβούμε στην πράξη ενωτικά και αγωνιστικά την απαράδεκτη στάση ενσωμάτωσης και υποταγής των ηγεσιών ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ). Να μετατρέψουμε μέσα από έναν αγωνιστικό συντονισμό, την ηρωική εξέγερση της νεολαίας απέναντι στους δολοφόνους των ονείρων της, σε συνειδητό εργατικό αγώνα για την δικαίωση των αιτημάτων της για τα δικαιώματά μας στην δουλειά, την μόρφωση, την δημοκρατία.

Στη σύσκεψη, με βάση τις αποφάσεις των σωματείων που συμμετέχουν θα καταληχθεί τόσο το πλαίσιο των αιτημάτων και στόχων για τα ζητήματα της εργασίας και της δημοκρατίας, όσο και τα πρακτικά βήματα και οι μορφές προώθησής τους.


Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18.12 ΣΤΙΣ 5.00 μμ.

ΣΤΗ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9, 4ος ΟΡΟΦΟΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΤΟΕ

(κάθετος Σίνα, μεταξύ Πανεπιστημίου και Ακαδημίας)

ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ).
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ.
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ (ΣΕΙΝΑΠ)
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ‘Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ’
  • Γ! ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers