Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Κείμενο καταγγελίας σωματείων για τη δολοφονική ενέργεια ενάντια στην Κ.ΚΟΥΝΕΒΑ


Η συλλογή υπογραφών από συλλόγους και σωματεία συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής το κείμενο υπογράφουν:
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Ν. Αττικής, Σύλλογος Εγαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (Αθήνα), Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Βιβεχρώμ

Δολοφονική επίθεση των αφεντικών
Να μην αφήσουμε να περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία
Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση με θειϊκό οξύ ενάντια στη γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Δύο τραμπούκοι τής επιτέθηκαν με βιτριόλι.
Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», βρίσκεται σε κώμα και κινδυνεύει να χάσει την όρασή της.

Η Κούνεβα και το σωματείο της αγωνίζεται σκληρά για την υπεράσπιση των εργαζομένων που βρίσκονται στην πιο σκληρή εκμετάλλευση και τη μεγαλύτερη εργοδοτική τρομοκρατία, και οργανώνει Ελληνίδες και μετανάστριες. Η συναδέλφισσά έχει δεχθεί πλήθος εξώδικων, διώξεις, τραμπουκισμούς και πιέσεις, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Είναι εργάτρια και μετανάστρια και για αυτό κάποιοι δεν μπορούσαν να ανεχτούν να έχει και φωνή.

Η εταιρεία στην οποία δούλευε η Κωσταντίνα, του εργολάβου Οικονομάκη, καταπατούσε συστηματικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων.
Η τρομοκρατία της επιχείρησης ήταν συνεχής, όποια γυναίκα τολμούσε να ζητήσει τα νόμιμα δικαιώματα απολυόταν, και το σωματείο βρισκόταν σε διαρκείς παραστάσεις στην επιθεώρηση εργασίας.
Ταυτόχρονα η εταιρεία απολάμβανε προστασίας από τους δύο μεγάλους κρατικούς πελάτες της, τον ΗΣΑΠ και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, οι οποίοι αδιαφορούσαν για τις διαρκείς καταγγελίες των εργαζόμενων και του Σωματείου και δεν παρενέβαιναν για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Την ίδια αδιαφορία έχουν επιδείξει για αυτές και πολλές άλλες περιπτώσεις δουλεμπορικής συμπεριφοράς στους εργαζόμενους, το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας.
Όλοι οι παραπάνω παράγοντες της Κυβέρνησης και του Κράτους, έδιναν κάλυψη στις άθλιες εργοδοτικές πράξεις των εταιρειών του κλάδου, μη θέλοντας να εμποδίσουν την κερδοφορία τους, τη βασισμένη στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.
Εκφράζουμε την οργή μας για την ακραία αυτή μορφή εργοδοτικής τρομοκρατίας. Στέλνουμε μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η συναδέλφισσα δεν είναι μόνη της, θα είμαστε δίπλα της, στηρίζοντας τον παραδειγματικό, μέχρι σήμερα, αγώνα της και δεν θα αφήσουμε την πράξη αυτή ατιμώρητη!

Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί να πληρώσουν!

* Παλεύουμε ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, για σταθερή και μόνη εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
* Απαιτούμε την πρόσληψη καθαριστριών με κανονικές συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
* Όχι στην χρησιμοποίηση εργολαβιών.

Για τη Διοίκηση του Σωματείου

Τρ. Λογαριασμός για οικονομική ενίσχυση: 5012019021277, Τρ. Πειραιώς, DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers