Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ


όλοι και όλες σήμερα , Κυριακή 7/12 στις 13.00 στο Μουσείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 6/12/2008 στις 21.15 αστυνομικός δολοφόνησε εν ψυχρώ 16χρονο μαθητή χωρίς να έχει προηγηθεί συμπλοκή, χωρίς με κανένα τρόπο να απειλείται η σωματική του ακεραιότητα.
Η προκλητική στάση της αστυνομίας συνεχίστηκε και στον Ευαγγελισμό κατά τη διακομιδή του 16χρονου, με θρασεία παρουσία διμοιρίας ΜΑΤ, συνεχείς κατασταλτικές επιθέσεις και πολιορκία της περιοχής των Εξαρχείων όλο το βράδυ.
Θα σπεύσουν, κυβέρνηση και ΕΛΑΣ, να χρεώσουν τη δολοφονία στην «απειρία», την «επιπολαιότητα», το «κακό χαρακτήρα» και τη «ψυχολογική κατάσταση» του αστυνομικού.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για την πιο ακραία εκδήλωση της κυβερνητικής καταστολής, αυθαιρεσίας και ποινικοποίησης ενάντια, όχι μόνο στους κοινωνικούς αγώνες, αλλά τελικά και σε κάθε υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά.
Η ίδια η κυβέρνηση που αποφασίζει και εφαρμόζει πολιτική ασφυκτικής λιτότητας για τους εργαζόμενους και ταυτοχρόνως δωρίζει 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες, η ίδια η κυβέρνηση που αναβαθμίζει το ρόλο της αστυνομίας ως απάντηση στην κοινωνική αδικία που η ίδια δημιουργεί, είναι η ίδια κυβέρνηση που, ως άξια διάδοχος των προηγουμένων του ΠΑΣΟΚ, συνδιαμορφώνει, στο πλαίσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρομο-νόμους ενάντια σε αγωνιστές και κινήματα, δολοφονεί και απαγάγει μετανάστες σε αστυνομικά τμήματα, συλλαμβάνει διαδηλωτές, καταστέλλει και ποινικοποιεί εργατικούς αγώνες. Πολιτικό εργαλείο της, ο δικαστικός μηχανισμός βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, φυλακίζει αγωνιστές και καλύπτει κάθε αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Σε αυτό το πλαίσιο καλλιεργεί και αναπαράγει το φόβο, εντείνοντας την επίθεση σε όλα τα μέτωπα (ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία, διακαιώματα και κατακτήσεις). Αυτή η πολιτική οπλίζει το χέρι των οργάνων καταστολής και είναι αυτή που δολοφόνησε το 16χρονο μαθητή!

Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι οί συντονισμένοί μαχητικοί εργατικοί, νεολαιίστικοι και κοινωνικοί αγώνες. Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, φοιτητικό σύλλογο να συμμετέχει μαζικά:

* ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 13.00 ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

* ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

* ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

* ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ-ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

* ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ!

* ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!


Εργαζόμενοι, φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι πολίτες πραγματοποιήσαμε κατάληψη έπειτα από πορεία στο κτήριο της Νομικής Σχολής, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του μαθητή.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers