Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009

Αυτή η Αριστερά δέν μας αξίζει!!

Εδώ και μερικές μέρες διαβάζοντας τα σχόλια των συνασπισμένων, νομίζει κανείς ότι έχει να κάνει με τίποτα “ξυπασμένα χαζογκομενάκια” που τους πήρανε το “παιχνίδι”, όμως δεν είναι έτσι. Αυτή είναι η συνηθισμένη διαχρονική τακτική τους απ' την εποχή του “πάλαι ποτέ” Ευρωκομμουνισμού.Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των “κλαψομούνιδων” είναι ότι μπαίνουν στα δικά μας ιστολόγια για διάλογο και ανάλογα με την περίπτωση πετούν τα επαναλαμβανόμενα “σκουπίδια” τους στην εξέδρα, πότε με ύφος 1000 καρδιναλίων, πότε με συγκαταβατικό ύφος και πότε με ύφος συντρόφου που ενδιαφέρεται για την ενότητα.
Ακόμα και μέσα στα ιστολογία τους βλέπει κανείς αυτή την εναπόθεση της πιο παραπολιτικής – βλακέντιας “συνομοσιολογίας” τους, ενώ κεντρικές πολιτικές επιλογές όπως η ΕΕ, η συνθήκη του Μαάστριχτ, η αποδοχή του σχεδίου Ανάν και χιλιάδες άλλα, τα οποία ουδέποτε απέρριψε η Κουμουνδούρου (και παίζουν σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πεπραγμένα), τα θεωρούν ανούσια ξεπερασμένα, έλα όμως που κανένα απ' αυτά δεν είναι!!!
Θα είχε ενδιαφέρον για να μην πούμε “πλάκα”, αν οι συγκεκριμένοι “ιστολόγοι” ήταν “γραφικοί”, όμως γραφικοί δεν είναι.
Στην πραγματικότητα εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με μια “οργανωμένη” η “ανοργάνωτη” ωστόσο συνειδητή επιλογή τροχοδρόμησης της πολιτικής της Κουμουνδούρου.
Οι εν λόγω είναι τόσο καλά ενημερωμένοι για τις κεντρικές και εναλλακτικές – τυχοδιωκτικές πολιτικές επιλογές του μορφώματος που λέγεται ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που δε μπορεί κανείς να τους καταλογίσει γραφικότητα. Τα παλληκάρια κάνουν τι δουλειά τους και από αυτή την άποψη καλά κάνουν, μιας και το θνησιγενές μόρφωμα του οπορτουνισμού, τώρα που έχασε τους συνεργάτες απ' το ΠΑΣΟΚ, κλείνει το μάτι προς τα αριστερά του για να μην κλείσει η ιστορική του διαδρομή μέσα στο χρόνο και το διασπαστικό μένος ενάντια στον αιώνιο και μοναδικό εχθρό του το ΚΚΕ.
Κάνουν τα αδύνατα δυνατά, χωρίς καμία επίφαση δημοκρατικής τσίπας, για να πιαστούν απ' τα μαλλιά και ας επαίρονται για το αντίθετο.... Από τη μια μας βρίζουν και απ' την άλλη μας λένε συντρόφους, απ' την μια είμαστε “οι τίμιοι” πλην “όμως εξαπατημένοι “από μια αρτηριοσκληρωτική ηγεσία” και όταν βλέπουν ότι εμείς παλεύουμε για την πραγματοποιήση της πολιτικής του ΚΚΕ, τότε φτιάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας και μας βρίζουν με χυδαίο τρόπο.
Σχολιάζουν με τα δικά τους κριτήρια τα δικά τους θέματα, ανεξάρτητα με το τι έχουμε αναρτήσει κάνοντας σαν τα μούτρα τους τα γραφόμενα μας, τα οποία δεν τα έχουμε αναρτήσει για να τα διαπραγματευτούμε με κανένα πικραμένο, αλλά απ' την ανάγκη να πούμε αυτά που θέλουμε και σκεπτόμαστε ...
Καλόπαιδα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δε θα γίνουμε ποτέ σύντροφοι σας, μην κάνετε σα χαζογκομενάκια γιατί δεν είστε, αφού ούτε γι' αυτό είστε ικανοί και εκτίθεστε.
Μας βρίζετε με χυδαίο τρόπο για την πολιτική μας και μας τσουβαλιάζεται στα feed της "ενότητας" σας, που όλως τυχαίως η πλειοψηφία εκεί μέσα μιλάει με τη δική σας πολιτική γλώσσα .
Δεν μας αφορά αν το κάνει η Κουμουνδούρου επίσημα ή τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ “αυτοβούλως”, δεν μας αφορά καν το γεγονός του αν γίνεται “αυθόρμητα”, που πολύ αμφιβάλλουμε και γι' αυτό, δεν μας αφορά τελικά εμάς καμία ενότητα στην αριστερά σας και δε θα συναινέσουμε, δε μας αφορά αν ο σχεδιασμός του συστήματος που πρεσβεύετε σας χρησιμοποίησε και τώρα σας πετά σα στημένη λεμονόκουπα, δεν είναι δικό μας το πρόβλημα , είναι δικό σας και σαν τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Εμείς έχουμε το σθένος να το λέμε και να το διακηρύττουμε με στεντόρεια φωνή απ' το 1996 και μετά το 15ο στρατηγικό μας συνέδριο, παλεύουμε να φτιάξουμε το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Μέτωπο Πάλης και θα το παλέψουμε χωρίς καμία περιστροφή όσο μπορούμε.
Εμείς δε χειροκροτούσαμε τον Κ. Σιμίτη όταν ευχαριστούσε την Κυβέρνηση των ΗΠΑ στη Βουλή οι δικοί σας το έκαναν. Για δις εκατομμύρια λόγους ακόμα, δε συναινούμε στη συμμετοχή μας σε feed μαζί με σας και κάτι γκρουπούσκουλα που είναι μαζί σας.
Όχι μόνο θα μας βγάλετε, αλλά θα αναγκαστείτε να μας βγάλετε γιατί θα σας κάνουμε να καταπιείτε τις μύξες σας πολιτικά με αυτά που θα γράφουμε για εσάς από εδώ και στο εξής, φροντίστε να μην εκτεθείτε στους δικούς σας αναγνώστες γιατί σε δικούς σας μας βάλατε να μας διαβάζουν και αν μας έχετε για πολύ καιρό θα τους χάσετε και αυτούς γιατί θα σας αποκαλύπτουμε παλιοπορτούνες, εχθροί του λαού....
Είναι δική μας επιλογή να είμαστε όπου θέλουμε και με όποιον θέλουμε, τίποτα κοινό δεν έχουμε μαζί σας, ούτε και σε επίπεδο προβληματισμού και κατεύθυνσης, και γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας του τι λέτε, γενικώς και τι λέτε στα δικά σας ιστολόγια δε μας αφορά ποσώς. Εσείς όμως μεγάλοι δημοκράτες γιατί δεν σέβεστε το να μην είμαστε μαζί σας;
Αυτή είναι η δημοκρατία και η ελευθερία της γνώμης που λέτε και διακηρύσσετε από εδώ και από εκεί, η λειτουργείτε ως γνήσιοι πολιτικοί απόγονοι της σοσιαλδημοκρατίας, το αδελφάκι του φασισμού, η μήπως ξεχνάτε πως ο Μουσολίνι ήταν πρώην Σοσιαλδημοκράτης;
Radio Collectiva
ΥΓ* Έχετε βαλθεί να μιλάτε ότι καθοδηγούμαστε και ότι βάλαμε τις Κομματικές οργανώσεις στα μπλογκς, σας λέμε τούτο και βάλτε το καλά στο μυαλουδάκι σας.Ότι κάνουμε το κάνουμε συνειδητά γιατί αυτό πιστεύουμε, καθοδηγούμαστε απ' την ίδια την συνείδηση, την όποια θεωρητική υπόσταση μας που ΔΥΣΤΥΧΩΣ για σας Συνασπισμένοι, είναι η ίδια με του κόμματος που αγαπάμε και φυσικά δε βγαίνει η κάθε λογής προβοκάτσια που ετοιμάζατε προσπαθείτε τεχνηέντως να στήσετε στα εργαστήρια της Κουμουνδούρου.Μακάρι στη τελική να υπήρχε και ένα τέτοιο όργανο που θα μας καθοδηγούσε, αλλά δεν υπάρχει γιατί εμείς δεν πιστεύουμε στις βλακώδεις θεωρίες περί κινήματος των bloggers και στους διαλόγους = διαόλους με εσάς. Και επειδή θα προστρέξετε σε μια σειρά από σπέκουλες σας λέμε και αυτό, πάψτε να κάνετε ευαγγέλιο κάθε τι που φαινομενικά σας βολεύει, είτε πρόκειται για γνώμη φίλου η μέλους στο προσυνεδριακό, η για διηγήματα που τυπώθηκαν στο “Ρ”, των οποίων τη λογοτεχνική αξία ας την κρίνει ο καθένας, αλλά δεν προδικάζουν σε καμία περίπτωση καμία θέση του κόμματος, ο οπορτουνισμός όμως του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΥΓΗΣ ξεσπαθώνει και αναλώνεται σε έναν αντιΚΚΕ “ορυμαγδό, αλλά από τυχοδιώκτες τι να περιμένει κανείς ;

ΥΓ*ΝΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΝΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1991 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΝΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΟΜΕΠ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ΟΔΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ 902, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ;ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΤΟΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
ΑΛΛΑ Η ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΑΣ ΖΗΤΑΓΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΚΚΕΔΕΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ...
ΣΥΡΙΖΑΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΚΚΕΔΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΥΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.....

ΡΑΔΙΟ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ

Γιατί το δημοσιεύουμε....
Ο λόγος που παραθέτουμε ολόκληρη την ανάρτηση του συντρόφου(?)που διαχειρίζεται το ΡΑΔΙΟ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ είναι επειδή αυτό αποτελεί ένα δείγμα του κλίματος υστερίας που κυριαρχεί στην..."επίσημη" αριστερά ανάμεσα σε ΚΚΕ κ΄ΣΥΡΙΖΑ.
Αφορμή δόθηκε απο την πρωτοβουλία κάποιου Bloger(μάλλον φίλου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ)να φτιάξει ένα aggregator,(http://enotitastablogs.blogspot.com/) ιστολόγιο δηλαδή,που φαίνονται συνδέσεις απο τους τίτλους,άλλων αριστερών ιστολογίων.
Αυτό θεωρήθηκε προβοκάτσια απο την πλευρά του ΚΚΕ,(να συνυπάρχουν δηλ.με ιστολόγια του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και άλλα),καθώς ήδη υπάρχει αντίστοιχο με την ονομασία RED BLOGS,στο οποίο υπάρχουν μόνο μέλη του ΚΚΕ.
΄Έκτοτε εξελίσεται ένας ιδιότυπος πόλεμος με στόχο την αποκάλυψη της ..."προβοκάτσιας" του ΣΥΡΙΖΑ.
To θέμα όσο και εάν φαίνεται σάν τέτοιο,δέν είναι για γέλια.Εάν κάτι αποδύκνειει (και) αυτό το γεγονός είναι ότι η ηγεσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχει καταφέρει να υψώσει σε μία μεγάλη μερίδα φίλων και οπαδών του,ένα τεράστιο τείχος όπου δέ φτάνουν ούτε ήχοι,ούτε εικόνες,ούτε ιδέες,ούτε θέσεις,απο την άλλη πλευρά.
Αυτό δέν το κατόρθωσε μονάχα με τις χωριστές εκδηλώσεις και τις μοναχικές διαδηλώσεις.
Στην προσπάθειά του να οχυρώσει τις γραμμές του, διαμόρφωσε ένα κλίμα αντίστοιχο των ποιό μαύρων σελίδων της αριστεράς στην ελλάδα.
Μέσα απο καθημερινές αναφορές στο ριζοσπάστη,με απαξιωτικού χαρακτήρα προσωπικές επιθέσεις, σε αγωνιστές,με ψέμματα,παραπλανήσεις,σκόπιμες παραλήψεις και επιτηδευμένες αναφορές,εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα κλίμα πόλωσης και αντιπαράθεσης στα πλαίσια της αριστεράς που μόνο επικίνδυνο μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ένα κλίμα που φέρνει σε ρήξη και μόνιμη αντιπαράθεση εργαζόμενους στα σωματεία,φοιτητές στα αμφιθέατρα και μαθητές στους δρόμους.
Όπως έχουμε ξαναπεί,οι διαφωνίες,οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε θέσεις,στρατηγικές αντιλήψεις και τακτικές διαφορές είναι λογικές,θεμιτές και απαραίτητες,όταν αυτές εκφράζονται με συντροφική διάθεση και πνεύμα διαλόγου.
Εδώ όμως παρατηρούμε κυρίως με ευθύνη της ηγεσίας του ΚΚΕ,μία αναβίωση του χειρότερου κλίματος της περιόδου της διάσπασης του '68,με μοναδικό και ανομολόγητο στόχο την εκλογική κυριαρχία στα πλαίσια της αριστεράς.
Η ηγεσία του ΚΚΕ δέν διστάζει να κηρύξει ένα εμφύλιο στα κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς προκειμένου ,όχι μόνο να διατηρήσει την ισχύ και την υπεροχή απέναντί τους,αλλά και να τα εξαφανίσει εάν είναι δυνατο.
Αυτό και μόνο είναι ένδειξη του πώς αντιλαμβάνεται την έννοια και την ουσία της εργατικής δημοκρατίας,τόσο στις συνθήκες του καπιταλισμού αλλά και στη φάση συγκροτησης μίας άλλη κοινωνίας.
Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις της Παπαρήγα για τα "χαϊδέματα" του ΣΥΡΙΖΑ στους κουκουλοφόρους και σε συνδιασμό με τη μεταστροφή των σφυγμομετρήσεων,ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συνεισφέρει στο κλίμα της ενδοαριστερής πόλωσης προκειμένου,να διαμορφώσει περιβάλλον εσωτερικής συσπείρωσης και αντεπίθεσης.
Με αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι θα διατηρήσει το δημοσκοπικό προβάδισμα και θα καταφέρει να ανατρέψει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς,στην Αριστερά.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά η εικόνα της αριστεράς είναι όχι απλά θολή,αλλά γκρίζα.
Με τα χαρακτηριστικά αυτά οι εκλογές θα είναι ντέρμπι σε ρίνγκ με τον αντίπαλο πεσμένο στο καναβάτσο,νοκ-αουτ.
Η δυνατότητα να προβληθεί η κουλτούρα και ο πολιτισμός μιάς άλλης αριστεράς,που ξέρει να συζητά,παρά τις διαφορές της,που μαθαίνει να συνυπάρχει,να δρά,να παρεμβαίνει και να δημιουργεί γεγονότα,αναζητώντας ταυτόχρονα δρόμους επικοινωνίας σε μικρά και μεγάλα ζητήματα της θεωρίας και της πολιτικής,είναι υπαρκτή,παρούσα και ορατή.
Μιά αριστεράς που δέ θέλει ούτε να εξαφανίσει τη διαφορετική άποψη και θέση,αλλά ούτε και να κρύψει τη διαφωνία κάτω απο το χαλί.
Μιά Αριστερά που σε μία σύγχρονη κομμουνιστική και ανατρεπτική στρατηγική αποστρέφεται τα δόγματα και τις δοξασίες,αφομοιώνει δημιουργικά την θεωρητική και μεθοδολογική προσέγγιση του Μαρξισμού,αναλύει και τοποθετείτε με μάχιμο τρόπο στις εξελίξεις.
Τα όποια βήματα γίνονται το τελευταίο διάστημα,απο την πλευρά της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, σε αυτή τη κατεύθυνση μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και ελπίδα μονάχα όταν συναντηθούν με τις διαθέσεις του κόσμου του αγώνα.
Moνάχα εάν πείσουν την ενεργητική πλειοψηφία των αγωνιστών ότι υπάρχει διάθεση,χώρος,ιδέες και τρόποι η οποιαδήποτε πολιτική συμφωνία δέν θα είναι προϊόν συμβιβασμών κορυφής με στόχο την εκλογική συντήρησης,αλλά θα είναι μία μακρόχρονη διαδικασία πολιτικής αναζήτησης,που δέν θα ακυρώνει την κοινή δράση αλλά θα επικυρώνει την αξία του διαλόγου και του προβληματισμού, πάνω στα μεγάλα επίδικα της εποχής,έξω απο δογματικές επιβεβαιώσεις και δοκιμασμένα στερεότυπα .
Μονάχα όταν βρεθούν με το μεγάλο κόμμα της αριστεράς που βρίσκεται έξω απο τα κόμματα και τις οργανώσεις της,αρνείται να παραδόθει στο συμβιβασμό και την παράιτηση ,την ηττοπάθεια και την υποταγή στα κόμματα της αριστερής ενσωμάτωσης ,επιμένει να αντιστέκεται,ωστόσο θέλει να συμμετέχει σε διαδικασίες ανοιχτές,χωρίς αποκλεισμούς,με ορίζοντα,προοπτκή και μέλλον.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΩΡΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.
ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ Η' ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ.?

http://blogoperatispentaras.blogspot.com/
http://blogs.sch.gr/mskoufalos/archives/108
http://faros.wordpress.com/2009/01/16/
http://laokratia.blogspot.com/2009/01/blog-post.html
http://radiocollectiva.blogspot.com/2009/01/blog-post_15.html
http://prekarios.blogspot.com/2009/01/blog-post_15.html
http://www.ametanohtos.gr/?p=606
http://blogoperatispentaras.blogspot.com/2009/01/red-blogs-alert.html
http://blogoperatispentaras.blogspot.com/2009/01/blog-post_14.html
http://sinaxitisalkionis.blogspot.com/2009/01/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers