Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ ΣΤΑ ΜΜΕ


  • Για την εργοδοτική επίθεση στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ
  • Για την παραπληροφόρηση Για την ανάγκη εργατικού ελέγχου στο "προϊόν" της ενημέρωσης
  • Για "συνδικαλιστές" της ΕΣΗΕΑ - μακρύ χέρι της εργοδοσίας
  • Για την κατάληψη της "Ένωσης" και τις Εργατικές Δράσεις
  • Για το Ταξικό Σωματείο του Κόσμου της Δουλειάς
  • Για τον Ταξικό Αμεοσδημοκρατικό Πόλο
  • Για τα προτάγματα των Εργαζομένων...


Περισσότερες από 15 απολύσεις, αλλά και μειώσεις μισθών στον Ελεύθερο Τύπο της Αγγελοπούλου.
Απειλές για μαζικές απολύσεις στον Πήγασο του Μπόμπολα.
Φήμες για «κανόνι» στην Ελευθεροτυπία της Τεγοπούλου.
Ψίθυροι για περικοπές-σοκ στα συγκροτήματα του Αλαφούζου και του Λαμπράκη.
Εκβιασμοί, απλήρωτη δουλειά και μείωση θέσεων εργασίας σε πολλές ακόμη εφημερίδες και περιοδικά, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και Internet.
Η ενημέρωση πάει από το κακό στο χειρότερο. Η ερευνητική δημοσιογραφία απαξιώνεται και οι αντικειμενικές φωνές φιμώνονται.
Τα golden boys και girls του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου έχουν κινητοποιηθεί για να συκοφαντήσουν το κίνημα της νεολαίας και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Μετά βίας και απρόθυμα αφιερώνουν λίγα λεπτά ή μερικές στήλες στη δολοφονική απόπειρα κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Η σφαγή στη Γάζα έπαψε γρήγορα να θεωρείται πρώτη είδηση.
Στην ΕΣΗΕΑ, η πλειοψηφία του ΔΣ έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί από προσώπου γης ή ασχολείται με κακόγουστες κοσμικές εκδηλώσεις.
Συνδικαλιστικές παρατάξεις έχουν μετατραπεί, με την πλήρη σημασία του όρου, σε μακριά χέρια της εργοδοσίας. Ενώ άλλες, παρά τις διακηρύξεις τους, παραμένουν εγκλωβισμένες σε γραφειοκρατικά σχήματα, εκλογικούς μονόδρομους ή εκδηλώσεις πολιτικής αυτοϊκανοποίησης, ωσάν να μην έχουν καμία ευθύνη για τα όσα έγιναν και γίνονται.
Χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αγωνιούν. Θέλουν να πουν ένα μεγάλο «όχι» στα σχέδια των πάνω.
Καταγγέλλουν τους δήθεν εκπροσώπους τους.
Δεν βολεύονται, ούτε συνθηκολογούν, όπως ελπίζουν κάποιοι.
Αναζητούν νέους δρόμους και μορφές έκφρασης, αντίστασης και αγώνα. Προσπαθούν – προσκρούοντας στον… τοίχο του κατεστημένου – να αναζωογονήσουν το Μικτό Συμβούλιο. Απαιτούν γενικές συνελεύσεις στα μαγαζιά. Καταλαμβάνουν συμβολικά το κτίριο της διαταξικής ΕΣΗΕΑ, με στόχο να αποκτήσουν φωνή οι «αποκλεισμένοι», δημιουργούν ρήγματα στη γραφειοκρατία και φέρνουν στο προσκήνιο ένα διαφορετικό, «εργατικό» μοντέλο ενημέρωσης.
Το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο χαιρετίζει και συμμετέχει σε κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.
Προσπαθεί, με τις δυνάμεις του, να συμβάλει στον προβληματισμό που αναπτύσσεται, να ανοίξει δρόμους σύγκρουσης με το αντιδραστικό μπλοκ εξουσίας.
Να αναδείξει, ως καμβά της δράσης, τη συγκρότηση μιας νέας συμμαχίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ και ενός ταξικού συνδικάτου – στο οποίο θα έχουν θέση οι καθαρίστριες, οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι, αλλά όχι οι εργοδότες και οι διευθυντές.
Αναγνωρίζουμε, παράλληλα, την ανάγκη να γίνουν τομές στην ελληνική κοινωνία. Να πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο και όσοι τη δημιούργησαν.
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει, από τα κάτω και τα αριστερά.
Θέλουμε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ταξικού, εργατικού και άμεσα δημοκρατικού πόλου, που θα παρεμβαίνει αποφασιστικά και θα δημιουργεί ρήγματα στο πολιτικό σκηνικό. Γιατί ήρθε, πλέον, ο καιρός για να ζήσουμε τις δικές μας μέρες! Ο λόγος ανήκει στον κόσμο της δουλειάς!
· Καμία απόλυση εργαζομένου στα ΜΜΕ. Την κρίση να πληρώσουν το κεφάλαιο και οι το διευθυντικό του προσωπικό.
· Όχι στις περικοπές μισθών, τον περιορισμό των επιδομάτων, τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας. Αυξήσεις τώρα, ειδικά στους κατώτατους μισθούς.
· Όλοι στο μισθολόγιο, με πλήρη ασφάλιση, από την πρώτη μέρα δουλειάς. Να πληρώσουν οι εργοδότες τα δις που χρωστούν στα ταμεία από εισφορές.
· Εργατικός έλεγχος στα ΜΜΕ. Να μπει τέλος στη λογοκρισία. Η είδηση δεν είναι εμπόρευμα, ούτε τα μέσα περιτύλιγμα για τις διαφημιστικές προσφορές.
· Συνδικάτο Τύπου ταξικό, όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Αποκλεισμός των εργοδοτών και των διευθυντικών στελεχών.
· Να συγκληθεί άμεσα Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων, για να λογοδοτήσουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι για τη στάση τους. Να καθαιρεθεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που δεν εκφράζει τις διαθέσεις της πλειοψηφίας των εργαζομένων.
· Να εκλεγούν επιτροπές αγώνα σε όσα περισσότερα «μαγαζιά» είναι δυνατό, μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, για να οργανώσουν την αντίσταση και τον αγώνα – αγώνα διαρκείας και όχι τουφεκιές στον αέρα, για δημόσιες σχέσεις.


@ριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers