Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

Αγριεύει η καταστολή..


[Katastoli-de-masame.jpg]
Με εκτεταμένη χρήση ασφυξιογόνων χημικών και ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος, συλλήψεις και ανελέητους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών απάντησε η ΕΛ.ΑΣ στην μαζική πορεία που είχε καλεστεί από αναρχικές/ αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες χθες το μεσημέρι στην Αθήνα , από το Μοναστηράκι προς τα Προπύλαια.
 Όταν η πορεία έφτασε στην Πανεπιστημίου, οι μπάτσοι σχημάτισαν κλοιό γύρω της και άρχισαν να χτυπούν ανηλεώς τους διαδηλωτές. Σημειώθηκαν πολλοί τραυματισμοί, ενώ καθεστωτικά ΜΜΕ μιλούν για 3 προσαγωγές.


  Την ίδια ώρα με εντολή της πολυεθνικής εταιρείας «Τζάμπο» οι μπάτσοι συλλάμβαναν 2 συνδικαλιστές ΠΑΜΕ που συμμετείχαν σε αποκλεισμό πολυκαταστήματος της αλυσίδας παιχνιδιών απαιτώντας την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του εργαζόμενου Νίκου Νικολόπουλου.
  Δημοσιεύματα του «Έθνους της Κυριακής» και της «Ελευθεροτυπίας» προμηνύουν περαιτέρω όξυνση της αστυνομοκρατίας: όπως αναφέρει ο Γ. Μαρνέλλος στην χθεσινή "Ε" η ελληνική αστυνομία προχωρά στην προμήθεια υδροφόρων οχημάτων με εκτοξευτές νερού και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για την αντιμετώπιση των "ταραξιών". Το πρώτο από τα συνολικά έξι υδροφόρα οχήματα θα είναι στην διάθεση των Αστυνομικών Αρχών τον προσεχή μήνα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία διαγωνισμού για την αγορά αστυνομικών σκύλων που θα χρησιμοποιούνται σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις όταν διαπράττονται πλημμελήματα ή κακουργήματα.

  Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προωθεί νομοθέτημα που δίνει «στις στρατιωτικές αρχές «το πάνω χέρι» για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, όταν οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση», αναφέρεται σε δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής.
 Η εφημερίδα εξηγεί ότι «η δυνατότητα στρατιωτικής παρέμβασης επιτρέπεται σε περίπτωση που η χώρα ή μία περιφέρειά της κηρυχθεί σε κατάσταση πολιορκίας, με βάση το άρθρο 48 του Συντάγματος, που αποτελεί μία από τις πλέον βεβαρημένες ιστορικά διατάξεις, αφού μπορεί να οδηγήσει σε «πάγωμα» θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων που προστατεύουν ατομικά δικαιώματα». Παράλληλα, επισημαίνεται η «χρονική συγκυρία των συζητήσεων σε άλλες χώρες (και κυρίως στην Ιταλία του Μπερλουσκόνι), για μέτρα που να επιτρέπουν και στρατιωτική επέμβαση για αποκατάσταση της τάξης».
Οι εν λόγω κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία", είχαν άλλωστε προηγηθεί η σοβαρή καταγγελία του Αλέκου Αλαβάνου για την προμήθεια υλικών για την αντιμετώπιση διαδηλωτών από τον Ελληνικό Στρατό άλλα και οι διαταγές για επιφυλακή σε πολλά στρατόπεδα της χώρας κατά την διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη.

clopyRight:http://gortynios.blogspot.com/2009/01/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers