Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΚOΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Ή "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ" ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ;

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε προκατειλημμένοι και "ψυλιασμένοι" με την εξέλιξη στην υπόθεση της Κωσταντίνας Κούνεβα.Γιατί:
  1. Η επιλογή να ανακοινωθεί απο την αστυνομία 2 ημέρες μετά την ξεφτίλα της απόδρασης Παλαιοκώστα-Ριζάϊ απο τον Κορυδαλλό,δέ φαίνεται τυχαία.
  2. Η επιλογή να εμφανιστεί αποτελεσματική τη στιγμή που οι υποθέσεις των τελευταίων "τρομοκρατικών "χτυπημάτων μένουν στο σκοτάδι, ούτε αυτή φαίνεται τυχαία.
  3. Η πάγια επικοινωνιακή τακτική της αστυνομίας,να επιλέγει τη δημοσιοποίηση μίας "υπηρεσιακής επιτυχίας" για να ισοφαρίσει μία γκάφα,ένα λάθος ή μία "επιχειρησιακή της αποτυχία" μας κάνει επιφυλακτικούς.
  4. Και πρίν απ'όλα, η πρωτοφανής δημοσιότητα που έτυχε η είδηση της σύλληψης του υπόπτου,σε αντίθεση με την δημοσιότητα του ίδιου του γεγονότος.Όλες σχεδόν οι εφημερίδες αναφέρονται στη σύλληψη του υπόπτου.
Ελπίζουμε ότι η σύλληψη αυτή δέν είναι στημμένη και ότι δέν επιχειρεί να φορτώσει άρον-άρον σε έναν τυχαίο(μάλλον ανυπεράσπιστο) ύποπτο (μετανάστη) την απόπειρα δολοφονίας της Κωνσταντίνας.Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η τοπική μαφία θα δίσταζε να "διατάξει" μία τέτοιου είδους πράξη.
Δυσκολευόμαστε όμως να ερμηνεύσουμε το ενδιαφέρον των μέχρι πρίν λίγο καιρό "μουγκών" και "τυφλωμένων" ΜΜΜέσων που μας δέ έχουν συνηθίσει στην αθώα και άδολη δημοσιογραφία.
Γι'αυτό υποψιαζόμαστε ότι περισσότερο ενδιαφέρονται να προστρέξουν σε βοήθεια της αστυνομίας και να συμβάλλουν στη "θεμελίωση του κλίματος ασφάλειας του πολίτη",που τάχα έχει κλονιστεί το τελευταίο διάστημα και λιγότερο να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι ηθικοί αυτουργοί.
Ας ελπίσουμε ότι είμαστε παραπάνω υποψιασμένοι απ'οτι χρειάζεται,ας ελπίσουμε να κάνουμε λάθος.

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers