Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης


ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/03/09 ΣΕ ΒΟΥΛΗ-Γραφεία Ε.Ε.-Πρεσβεία ΗΠΑ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ


Την Τετάρτη 11/03/09, στις 7:00 μ.μ η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καλεί σύσκεψη στη Νομική Σχολή για την πραγματοποίηση κοινής πορείας το Σαββάτο 21/03/09. Καθώς την ίδια ημέρα έχουν προγραμματιστεί δύο παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στον Ρατσισμό και αντιπολεμικό συλλαλητήριο, εμείς όπως και πολλοί πιστεύουμε αγωνιστές, αντιμετωπίζουμε μια ιδιόμορφη κατάσταση.
Θέλοντας να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι απέναντι στους συναγωνιστές μας δηλώνουμε ότι αν δεν υπήρχε το αντιπολεμικό συλλαλητήριο εμείς, όπως και όλοι πιστεύουμε, θα συμμετείχαμε στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο. Εξάλλου ακόμη και μόνο το Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο να υπήρχε, το οποίο οργανώνεται από την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, λόγω του πολιτικού περιεχόμενου που θέτει, της επιλογής συνδιοργάνωσης με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ και χωρίς να προηγηθεί κανένα ενωτικό αγωνιστικό κάλεσμα στην κατεύθυνση της συνδιοργάνωσης, εμείς θα καλούσαμε σε διαφορετική συγκέντρωση και κοινή πορεία. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση η πρόταση που δημόσια θέτουμε προς συζήτηση σε αγωνιστές και στις συνιστώσες του αντιπολεμικού κινήματος είναι η πραγματοποίηση Ανεξάρτητης Συγκέντρωσης στα Προπύλαια στις 3:00 μ.μ στις 21/03/09, με κάλεσμα ενάντια στο πόλεμο-εθνικισμό-ιμπεριαλισμό-ρατσισμό-κρατικό αυταρχισμό, απαιτώντας αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στους Μετανάστες (άσυλο, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κλπ) και κοινούς αγώνες όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα την εθνικότητα και το θρήσκευμα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τη σιδερένια φτέρνα της Ε.Ε., τους τρομονόμους-ευρωτρομονόμους-Πατριωτικούς Νόμους και τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και τους προληπτικούς πολέμους-ειρηνευτικές επεμβάσεις ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Επίσης προτείνουμε την πραγματοποίηση Κοινής Πορείας όπου όλοι θα πορευτούμε προς τη Βουλή-Γραφεία Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.
Πιστεύουμε ότι είναι ένας τρόπος, παρά τις όποιες αντιθέσεις να πορευτούμε μαζί στις 21/03/09, να πραγματοποιήσουμε μια πραγματικά μεγάλη διαδήλωση και να στείλουμε ενωμένοι ένα αποφασιστικό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, την Ε.Ε.-ΗΠΑ.
Απευθύνουμε αυτό το δημόσιο κάλεσμα και έχουμε απευθυνθεί χωρίς κανένα αποκλεισμό σε όλες τις συνιστώσες του αντιπολεμικού κινήματος και στους διοργανωτές του Αντιρατσιστικού, αλλά και του Αντιπολεμικού Συλλαλητηρίου. Επίσης, οι αυτοκτονίες φαντάρων-στελεχών πολλαπλασιάζονται και πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers