Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Ψήφισμα συμπαράστασης στο Σύλλογο "Η Πρόοδος" και στους διωκόμενους συναδέλφους - συνδικαλιστές

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ


Εμείς, οι Πρόεδροι των Συλλόγων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο σύλλογο Πειραιά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και στους συναδέλφους-συνδικαλιστές Γιώργο Γαλάνη και Μηνά Ευσταθίου που διώκονται επειδή αντιστάθηκαν στο σύγχρονο επιθεωρητισμό και στις αντιεκπαιδευτικές ενέργειες του συμβούλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Γιάννη Παπαγρηγορίου.
Για μας είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, στέλεχος της εκπαίδευσης, να καταφεύγει στα δικαστήρια.
Η διαφορετική άποψη είναι στοιχείο δημοκρατίας και η «επιβολή» της σιωπής των αμνών αποτελούν δείγματα φρονηματισμού και χειραγώγησης κάθε ελεύθερης σκέψης και έκφρασης.
Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει δείξει πως ενωμένο και μαχητικά υπερασπίστηκε και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στην εκπαίδευση καθώς και το δικαίωμα του λόγου και της κριτικής κάθε συναδέλφου και κάθε συνδικαλιστικού οργάνου.
Ενέργειες, όπως αυτή του Συμβούλου Παπαγρηγορίου μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή του επιθεωρητισμού και των πολιτικών διώξεων.
Η συγκεκριμένη δικαστική προσφυγή στρέφεται κατά του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος , έτσι το βιώνουμε και το αντιμετωπίζουμε.
Δε μας φοβίζουν και δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε και να αποκρούσουμε συλλογικά την απαράδεκτη πρόκληση και την ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Μαζική και αποφασιστική θα είναι η απάντησή μας και στα νέα εξώδικα και απειλές που συνεχίζει να στρέφει ο κ. Παπαγρηγορίου κατά του Συλλόγου της «Προόδου»
Ζητάμε από το ΥΠΕΠΘ και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τέτοια φαινόμενα.
Καλούμε τους Συλλόγους και τους /τις συναδέλφους μας να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στις 28-04-2009, τη μέρα που οι διωκόμενοι συνάδελφοι θα δικάζονται, στα δικαστήρια Πειραιά.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ


Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers