Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VO DAFONE ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ


ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ 11:00 π.μ. στο Μουσείο (Πατησίων & Μάρνης)

Συνάδελφοι,

Όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε τις οδυνηρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Χιλιάδες απολύσεις ή εξωθήσεις σε παραίτηση, «πάγωμα» ή μείωση μισθών, υποχρεωτικές άδειες και θέση σε διαθεσιμότητα, εργάσιμη εβδομάδα των 3 ή 4 ημερών με αντίστοιχη μείωση μισθών κλπ. Την ίδια στιγμή τα ασφαλιστικά ταμεία -μετά από δεκαετίες λεηλασίας του πλούτου τους- απειλούνται με κατάρρευση, γεγονός που θα σημάνει την δραματική επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου.
Οι επιχειρήσεις, που για χρόνια μοιράζονταν τα ιλιγγιώδη κέρδη, ζητούν σήμερα από τους εργαζόμενους να πληρώσουν τον λογαριασμό.
Οι κυβερνήσεις, που αρνούνται την αξιοπρεπή χρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, μοιράζουν απλόχερα 28 δις ευρώ σε τράπεζες με κέρδη δισεκατομμυρίων.
Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών τα χτυπήματα είναι καθημερινά: πτωχεύσεις σε Altec Telecoms, Lannet, Teledome, απολύσεις και περικοπές παροχών σε WIND, COSMOTE, ΙΝΤΡΑΚΟΜ κλπ. Φυσικά ο Όμιλος της VODAFONE δεν έμεινε έξω από τον χορό.
Στην Αγγλία η VODAFONE προχωρά σε 500 απολύσεις με παράλληλο «πάγωμα» μισθών και μπόνους, ενώ σχεδιάζει να «ξεφορτωθεί» άλλους 350 υπαλλήλους της Τεχνικής Διεύθυνσης με outsourcing στην Ericsson. Σε εκατοντάδες απολύσεις προχώρησε πρόσφατα και η VODAFONE Τουρκίας.
Στην Ελλάδα περίπου 120 συνάδελφοι είδαν την πόρτα της εξόδου από την εταιρεία το περασμένο καλοκαίρι, είτε με εξώθηση σε παραίτηση ή με την μεταφορά τους σε εταιρεία-εργολάβο. Αλλά και μέχρι σήμερα συνεχίζονται -έστω και σποραδικά- οι απολύσεις και οι «παραιτήσεις» στα καταστήματα, τους τεχνικούς κλπ.
Στην πολυεθνική εταιρεία της VODAFONE, με τα κέρδη-μαμούθ και τις πανάκριβες ιλουστρασιόν διαφημίσεις, με τα δικά της γκόλντεν μπόις που εισπράττουν μπόνους εκατομμυρίων ευρώ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:
Σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινους ρυθμούς δουλειάς.
Γι αυτό συσπειρωνόμαστε και δυναμώνουμε το Σωματείο μας, συντονίζουμε τα βήματά μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα σωματεία, αντιστεκόμαστε σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων μας.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου, το Σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που καλεί η ΓΣΕΕ στις 2 Απρίλη, για να διεκδικήσουμε να σταματήσουν οι απολύσεις, η ελαστικοποίηση της εργασίας, η ακρίβεια και να ζητήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών.

- Ζητάμε την οικονομική κρίση να την πληρώσουν οι υπεύθυνοι

- Να σταματήσει η ανεργία, η ακρίβεια, η λιτότητα

- Λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας

- Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, να αυξηθούν οι ευκαιρίες απασχόλησης

- Να διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

www.pasevodafone.gr, info@pasevodafone.gr


Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers