Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Και πάλι για την WIND

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND...

«...οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κρίση»
«... οι έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία... είχαν μάθει να αντιμετωπίζουν τις εταιρίες όχι μόνο ως μέσο για την επίτευξη κερδοφορίας αλλά και ως εργαλείο για την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου ζωής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αυτό πρέπει να αλλάξει.»
Αυτά έλεγε την περασμένη Κυριακή ο Σ. Κομινάκης στην «Ελευθεροτυπία»...
«Ξέχασε» να πει τι κέρδισε ο ίδιος από την μεταπώληση της εταιρίας. Τα δημοσιεύματα -που δεν διαψεύστηκαν ποτέ- για μπόνους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που μοιράστηκε μια κλίκα λίγων υψηλόβαθμων στελεχών, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τα λειτουργικά έξοδα. Τα μερίσματα στους τότε μετόχους της TPG, με νέο δανεισμό της εταιρίας, χρεώνοντας την έτσι ακόμα περισσότερο.
«Ξέχασε» ότι χρόνια τώρα η διοίκηση επικαλείται την κρίση, τα δάνεια κλπ. ενάντια σε κάθε διεκδίκησή μας. Ότι μας έλεγαν να είμαστε ευχαριστημένοι με τα κουπόνια, που τώρα καταργούν!

...ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝEI
Αποφασίζει μονομερώς -για ακόμα μια φορά-, παρακάμπτοντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, να κάνει ρύθμιση (μείωση) στις αποδοχές μας, μέσω της περικοπής της πολυετούς παροχής των κουπονιών διατροφής. Από την άλλη παρουσιάζεται με «κοινωνικό πρόσωπο» δήθεν, να «κόβει από τα στελέχη και τους διευθυντές» και να δίνει αυξήσεις μόνο στους απλούς εργαζόμενους. Ποιους κοροϊδεύουν άραγε;
Η μείωση των κουπονιών δεν είναι ουσιαστική μείωση του μισθού μας κατά 50 ευρώ μηνιαία;
Σκοπεύουν να αντισταθμίσουν την απώλεια αυτή με αυξήσεις πάνω από το ποσό της παροχής;
Γιατί αν δε το κάνουν, δεν θα έχουν μείωση αποδοχών μόνο τα διευθυντικά και μη στελέχη, όπως λένε, αλλά κυρίως εμείς. Η περικοπή της δαπάνης δεν θα επηρεάσει την δική τους διαβίωση, συχνά πολυτελή, αφού οι παχυλές τους αμοιβές την καλύπτουν, ενώ τη δική μας θα την μειώσει άμεσα.
Αποφασίζει να συνεχίσει τις απολύσεις συναδέλφων με πρόσχημα την «χαμηλή αξιολόγηση». Νέο θύμα την Παρασκευή ο συνάδελφος Π. Ανδρονάκης από το ιδιόκτητο κατάστημα της Αγ.Σοφίας στη Θεσ/νίκη. Αποφασίζει τον δραστικό περιορισμό των ανανεώσεων συμβάσεων των συμβασιούχων συναδέλφων, με άμεσες επιπτώσεις στο φόρτο εργασίας των υπολοίπων, στην κατανομή των ρεπό ή και των αδειών. Συνάδελφοι, αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, θα έρθουν ακόμα χειρότερα. Θα δεχτούμε την απόφαση της διοίκησης; Θα της επιτρέψουμε «να βρίσκει για να τα κάνει»;

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
Άμεση ανάκληση της απόφασης για κόψιμο των κουπονιών. Δεν δεχόμαστε καμία μείωση του μισθού μας.
  • Να δημοσιοποιηθούν τώρα οι μισθοί και τα μπόνους όλων των στελεχών και γενικών διευθυντών. Δεν «παραμυθιαζόμαστε» ότι δήθεν μοιράζονται μαζί μας τις θυσίες αυτοί που θησαύρισαν τα τελευταία χρόνια με την δική μας εργασία.
  • Να σταματήσουν οι απολύσεις.
  • Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων. Να γίνουν αορίστου όλες οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Υπογραφή ικανοποιητικής ΕΣΣΕ για το 2009, που να καλύπτει και τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων.
  • Καμιά υποχώρηση. Αποφασιστική αντίσταση - Μαχητική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Δ.Σ. του Σωματείου


Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers