Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

1η Μάη 2009: ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ !

ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ 11πμ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ


Η 1η Μάη του 1886 έγινε το σύμβολο μιας νέας εποχής και άνοιξε το δρόμο για μια σειρά ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων όπως το 8ωρο. 123 χρόνια μετά, στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η επίθεση του κεφαλαίου διαμορφώνει έναν πραγματικό εργασιακό μεσαίωνα. Παρά την εκρηκτική ανάπτυξη του πλούτου, που δημιουργούμε εμείς οι εργαζόμενοι, κατακτήσεις αφαιρούνται, δικαιώματα καταργούνται, η αντίθεση πλούτου φτώχειας οξύνεται.

Ως απάντηση στην κρίση του, το κεφάλαιο προωθεί νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις: Με τις απολύσεις και την αύξηση της ανεργίας, που αξιοποιείται και ως φόβητρο για χειρότερες συνθήκες εργασίας και μειωμένες αποδοχές. Με τα «επικαιροποιημένα σύμφωνα σταθερότητας» της Ε.Ε. Με τις ρυθμίσεις της Κομισιόν για την «εβδομάδα» δύο και τριών ημερών. Με την εξάρθρωση της σταθερής εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και την άγρια λιτότητα, την προώθηση της αντιασφαλιστικής επίθεσης και την επιχειρηματική παιδεία. Με την εργοδοτική τρομοκρατία, τη δολοφονική επίθεση στην Κούνεβα, τον αυταρχισμό και την καταστολή, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτή είναι η «εθνική» προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ (με τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ) με τους εργοδότες, μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούν μαζί με τα ΜΜΕ, για τη διέξοδο από την κρίση. Επιχειρούν να ρίξουν το βάρος της κρίσης στις πλάτες μας, όπως παλιότερα μας φόρτωναν και τα βάρη της ανάπτυξης. Προσπαθούν να θέσουν τους κοινωνικούς αγώνες σε παρανομία.

Σήμερα η λογική και η πρακτική του υποταγμένου συνδικαλισμού που κυριαρχεί σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, είναι αντίπαλος των νικηφόρων αγώνων, αναπαράγει τις λογικές συνδιαχείρισης και ενσωμάτωσης. Υπέγραψε συμβάσεις «εργασιακής ειρήνης» με τους εργοδότες. Στάθηκε εχθρικά απέναντι στην εξέγερση του Δεκέμβρη αλλά και σε κάθε σοβαρή κλαδική κινητοποίηση των τελευταίων ετών. Δεν ανοίγει μέτωπο κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αποδέχεται το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για την ελαστική εργασία και καταγγέλλει τις κινητοποιήσεις για την Κούνεβα. Προωθεί κοινή συμφωνία με τον ΣΕΒ για «διέξοδο από την κρίση» υπέρ του κεφαλαίου. Θέλει να καταργήσει ακόμη και την πρωτομαγιάτικη διαδήλωση, «μεταθέτοντας» την συγκέντρωση στην… Κλαυθμώνος.
Δεν μοιραζόμαστε τα κέρδη τους δε θα μοιραστούμε τις ζημίες τους

Είναι κρίση τους και όχι κρίση μας. Να απαιτήσουμε τη μείωση της εκμετάλλευσης, τη ριζική βελτίωση της θέσης μας, την κοινωνικοποίηση του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, την ανατροπή των μέτρων του εργασιακού μεσαίωνα κυβέρνησης –εργοδοσίας -ΕΕ, καλυτερεύοντας και αλλάζοντας τη ζωή μας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγούμε μπροστά, για τη διατήρηση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για την ανατροπή της επίθεσης: Για την απαγόρευση των απολύσεων. Ενάντια στην υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων. Για να σπάσει η λιτότητα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας και όλων των μορφών του σύγχρονου δουλεμπορίου. Για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
Για την αναγέννηση των συλλογικών αντιστάσεων και του εργατικού κινήματος

Τα δικά μας όπλα είναι οι αγώνας μας, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη. Αυτό εκφράστηκε στο μεγάλο κίνημα του Δεκέμβρη, στην μάχη ενάντια στο σύγχρονο δουλεμπόριο, με αφορμή την δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κούνεβα. Στο δρόμο αυτό θα συνεχίζουμε να βαδίζουμε μέχρι να ξαναστηθεί στα πόδια του ένα πραγματικό και μαχητικό εργατικό κίνημα. Για σωματεία ζωντανά, ανοιχτά για όλους τους εργαζόμενους, με μορφές άμεσης δημοκρατίας και διαδικασίες βάσης. Για να πάρουμε την ζωή και τους αγώνες στα χέρια μας.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ


Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers