Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Εργαζόμενοι ξυλοκοπούν εργαζόμενους συναδέλφους τους…

Σήμερα Σάββατο, τριμελής αντιπροσωπεία του Σωματείου μας πήγε στην Τέμενη Αιγίου, όπου διεξάγεται το τριήμερο τακτικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και έφυγε κυριολεκτικά κλωτσηδόν από το χώρο, προπηλακιζόμενη από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-μέλη του προεδρείου.
Στις 29 Απρίλη, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου μας είχε στείλει επιστολή στην ΟΜΕ-ΟΤΕ,ζητώντας να συμπεριληφθεί στους ομιλητές του τριήμερου συνεδρίου της εκπρόσωπος του Σωματείου.

Λίγες μέρες πριν, είχαμε αποστείλει αναθεωρημένο το καταστατικό, η πρώτη εκδοχή του οποίου είχε κριθεί από την πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ ασύμβατη με αυτό της Ομοσπονδίας. Δε λάβαμε καμία απολύτως απάντηση σε καμία από τις δυο περιπτώσεις (τα αποδεικτικά στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου). Σήμερα το πρωί λοιπόν, τριμελής αντιπροσωπεία του Σωματείου πήγε στο χώρο του Συνεδρίου για να (ξανα)ζητήσει να τοποθετηθεί και να μοιράσει στους συνέδρους υλικό με τα αιτήματά του Σωματείου.
Έτσι, κατά τη διάρκεια των ομιλιών, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής έδωσε γραπτώς στο προεδρείο το αίτημά να γίνει από μέλος του Σωματείου μια σύντομη ανακοίνωση.
Η απάντηση του προεδρείου ήταν να περιμένουν, “γιατί εδώ είναι συνέδριο, δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε” και να δείξουν σεβασμό (!).
Παρεπιμπτόντως, νωρίτερα την ίδια μέρα είχε κάνει σχεδόν τριαντάλεπτη παρέμβαση ομιλητής εκτός προγράμματος και μη σύνεδρος.
Περνώντας η ώρα, και αφού οι συνάδελφοι δεν έπαιρναν καμία απάντηση, ζήτησαν και πάλι από το προεδρείο να έχουν μόλις για τρία λεπτά το λόγο.
Η απάντηση αυτή τη φορά ήταν αποστομωτική: «δε σας γνωρίζουμε», «ποιοι είστε εσείς;», «δεχόμαστε τόσες και τόσες ηλεκτρονικές επιστολές, δεν μπορούμε να της κοιτάμε όλες» και άλλα παρεμφερή.
Μην έχοντας άλλη επιλογή, τα μέλη της αντιπροσωπείας μοίρασαν το κείμενό με τα αιτήματα του Σωματείου και απευθυνόμενα στο σώμα των συνέδρων, κατήγγειλαν την άρνηση του προεδρείου να τους δώσει το λόγο.
Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απείρου κάλλους, τουλάχιστον γηπεδικού χαρακτήρα και, στην καλύτερη, μπράβων της νύχτας, με τη μόνη διαφορά ότι εκτυλίχθηκανμέρα μεσημέρι. Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-μέλη του προεδρείου όρμησαν με απίστευτο μένος εναντίον των μελών του σωματείου (αλήθεια γιατί τόσος φόβος; -μήπως έφταιγε ο τρομακτικός και ασύλληπτος αριθμός της …τριμελούς αντιπροσωπείας;).
Συνδικαλιστές της αριστεράς παρενέβησαν, προσπαθώντας να προστατεύσουν τα μέλη του σωματείου, με αποτέλεσμα να τους ξυλοφορτώσουν και αυτούς δεόντως διότι τόλμησαν να τους υποστηρίξουν, ενώ ένας από αυτούς πήρε το μικρόφωνο για να ζητήσει να επιτραπεί από το προεδρείο να γίνει η παρέμβαση.
Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του προεδρείου και των μαινόμενων συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ κατέληξαν σε δεύτερο γύρο επίθεσης με σωματική και λεκτική βία, ορισμένους αριστερούς συνδικαλιστές στη μέση ως παραπέτασμα και όλη την αίθουσα να έχει μετατραπεί σε ρινγκ από τους συνέδρους που, πάνω απ’όλα, σέβονται τον δημοκρατικό αυτό θεσμό.
Αυτή ήταν η αντίδραση συνδικαλιστών που σε καιρό κρίσης μιλάνε με μεγάλα και πομπώδη γράμματα στην ανακοίνωση του Συνεδρίου τους για “ασφαλή εργασία”, όχι μόνο αφήνοντας τους επισφαλείς εργαζομένους συναδέλφους τους -οργανικό κομμάτι του ΟΤΕ πλέον- απ’ έξω, αλλά κυριολεκτικά πετώντας τους έξω και ξυλοφορτώνοντάς τους.
Άραγε το ίδιο μαχητικά αντέδρασαν και αντιπαρατέθηκαν, αφενός στην μετοχοποίηση και, αφετέρου, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ;
Εμείς από τις μεριά μας απαντάμε ότι τέτοιες επιθέσεις δε μας τρομοκρατούν, αλλά μας δυναμώνουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα και την πάλη μας κόντρα στην επισφάλεια και τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν και σαφώς ενάντια στους συνδικαλιστές που παίζουν το ρόλο εκτελεστικών οργάνων και συμφερόντων που σίγουρα δεν είναι τα δικά μας.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους να καταδικάσουν τον ωμό τραμπουκισμό, που στόχο έχει την αναπαραγωγή των επαγγελματιών μεγαλοσυνδικαλιστών και τον κατακερματισμό των εργαζομένων, εξυπηρετώντας σε τελική ανάλυση τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Σωματείο Εργαζομένων στα Τηλεφωνικά Κέντρα του ΟΤΕ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ"
Επιστολές Συμπαράστασης απο:
Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Ε.Β.Ο.–ΠΥΡ.ΚΑΛ.– Αιγίου
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers