Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FORTHnet A.E


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το σωματείο που δραστηριοποιείται εδώ και λίγους μήνες στην εταιρία μας έχει και επισήμως νόμιμη υπόσταση!
 Εγκρίθηκε το καταστατικό του από το πρωτοδικείο και πλέον μπορούμε να πούμε πως είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην επίτευξη των στόχων μας, οι οποίοι είναι:
*Μάχη ενάντια στις απολύσεις. Καμιά θέση εργασίας χαμένη.
*Μάχη ενάντια στις συνθήκες δουλειάς μας. Καλυτέρευση των όρων με τους οποίους εργαζόμαστε (διαλείμματα, πρόγραμμα βαρδιών, ηλεκτρονική παρακολούθηση κλπ)
*Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους με καλύτερους όρους από τις υπάρχουσες “ατομικές συμβάσεις”.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά πρέπει να δυναμώσει η φωνή του σωματείου και κάθε συνάδελφος να γίνει μέλος του. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ύπαρξη σωματείου στην επιχείρηση κάνει πιο δυνατή τη φωνή των συναδέλφων. Δεν υποκαθιστούμε τη διοίκηση, στεκόμαστε απέναντι τους και δεν μπαίνουμε στη λογική των “συμφωνιών κάτω από το τραπέζι”. Για εμάς κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα στη δουλειά είναι θέμα για όλους τους συναδέλφους και οφείλει να λύνεται.
Ισχυρό σωματείο – σωματείο με δημοκρατικές διαδικασίες
Διακηρυκτικά είμαστε με τις διαδικασίες εκείνες που δημοκρατικά προωθούν τη γνώμη και τα θέματα που αφορούν το χώρο δουλειάς μας, Δεν θέλουμε το ΔΣ του σωματείου να είναι ένα όργανο που υποκαθιστά τη γνώμη όλων, θέλουμε να είναι όργανο χρήσιμο στους συναδέλφους και στο σωματείο. Γι αυτό και σε τακτά διαστήματα καλούμε Γενικές Συνελεύσεις. Ξέρουμε τα προβλήματα που έχει αυτή η διαδικασία όπως και ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν έχει παραστάσεις συλλογικής απόφασης και διεκδίκησης.
Δεν στεκόμαστε σε αυτά αλλά θέλουμε να καλλιεργήσουμε εκτός από την παραπάνω λογική και αυτή την εικόνα συναδέλφου που δεν τρέχει πίσω από κάθε προϊστάμενο, που δεν παρακαλάει για την υπερωρία, το βολικό πρόγραμμα. Που αγωνίζεται πλάι στους συναδέλφους του, που γνωρίζει την αλληλεγγύη, τη συναδελφικότητα, την αξιοπρέπεια. Να παρακολουθείτε και να στηρίζετε τις συνελεύσεις του σωματείου.
Ισχυρό σωματείο – σωματείο που συντονίζεται με άλλα
Καθώς δεν πιστέψαμε ποτέ ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια αλλά και βλέποντας την κρίση να βαθαίνει και οι εργοδότες να γίνονται αγριότεροι, εξ' αρχής είδαμε ότι δεν φτάνει η δική μας δράση. Γι αυτό και προσπαθούμε να είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα άλλα επιχειρησιακά σωματεία, με το κλαδικό και τα ομοιοεπαγγελματικά, με σκοπό να γίνει η φωνή μας ακόμη δυνατότερη. Γι αυτό και από την πρώτη μέρα ύπαρξής μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε συνάδελφο στον κλάδο που απολύεται, που δεν πληρώνεται, που δεν συμφωνεί με τα προτάγματα της “εταιρίας”. Σε αυτόν τον δρόμο θέλουμε να πορευτούμε και στη συνέχεια με όλους εσάς μαζί μας,

ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ
ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers