Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ INFOQUEST


ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 πμ, ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ info quest
(Αλεξάνδρου Πάντου 25-27 Καλλιθέα, δίπλα από την Πάντειο)
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στην INFOQUEST-UNISYSTEMS

Το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία info-quest, μόνιμα και συστηματικά, προβαίνει σε απολύσεις στο όνομα της πτώσης των πωλήσεων. Την προηγούμενη Τρίτη απολύθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι, οι οποίοι άνηκαν στην εταιρεία uni-systems, μέχρι την συγχώνευση τους με την info-quest.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι οι συνάδελφοι αποφάσισαν να παλέψουν ενάντια στις δυσμενείς αλλαγές που προκύπτουν στα δικαιώματα τους. Μετά τη συγχώνευση των εταιρειών info-quest και uni-systems, ξεκίνησε ένας γύρος απολύσεων και «οικειοθελών αποχωρήσεων», δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας. Το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία, σταμάτησε να πληρώνει τις υπερωρίες, δεν αναγνώριζε την καταβολή ποσοστώσεων στους μισθούς από τυπικά προσόντα (πτυχία). Γι΄ αυτό ενεργοποίησαν τις διαδικασίες του σωματείου που υπήρχε στο παρελθόν στην uni systems και την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποίησαν εκλογές.
Η εταιρεία την Τρίτη το απόγευμα σε μια επίδειξη πυγμής ανακοίνωσε την απόλυση στους 4 εργαζόμενους, 2 από τα οποίους εκλέχθηκαν και στην διοίκηση του σωματείου ενώ όλοι πρωτοστάτησαν στην επανασύστασή του. Μάλιστα, η κατάπτυστη στάση της εταιρείας φτάνει στο σημείο να ανακοινώνει την απόλυση στον έναν από τους συναδέλφους με δικαστικό κλητήρα, ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια!! Ένας άλλος εργαζόμενος απολύεται, μερικές μέρες αφότου γύρισε από άδεια εργατικού ατυχήματος και ενώ θέλει ένσημα 2 χρόνων να βγει στην σύνταξη.
Ανάλογα περιστατικά έχουν ξανασυμβεί στην συγκεκριμένη εταιρεία και όχι μόνο. Οι απολύσεις είναι, από τα βασικά όπλα της τρομοκρατίας των εργοδοτών απέναντι σε όσους εργαζόμενους προσπαθούν να οργανώσουν τη δράση στους χώρους δουλειάς, ή υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους, ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης.
Όμως οι απολύσεις δεν αφορούν «ορισμένους», αλλά όλους. Στην info-quest, όπως και σε όλο τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, οι εργοδότες στο όνομα της κρίσης, έχουν επιλέξει ξεκάθαρα: μείωση του προσωπικού. Άλλοτε με μαζικές απολύσεις, άλλοτε με βίαιο πέταγμα στην ανεργία μέσω πτωχεύσεων, άλλοτε με συγχωνεύσεις ή αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, άλλοτε με προσφυγή σε πρακτικές outsourcing, άλλοτε με «οικιοθελείς» αποχωρήσεις. Ταυτόχρονα με διλήμματα του τύπου «δουλειά χωρίς δικαιώματα ή απόλυση», εκβιάζουν τους εργαζόμενους, να αποδεχτούν την περιστολή των δικαιωμάτων τους, τη μη πληρωμή υπερωριών, τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση.
Παρόλο που το θησαύρισμα τόσων χρόνων, από τη δουλειά μας και τις τεράστιες επιχορηγήσεις που έχουν εισπράξει, φτάνει και περισσεύει για να μη γίνει απόλυση και για να δοθούν μεγάλες αυξήσεις, στις συνθήκες κρίσης, η διατήρηση των κερδών τους παρουσιάζεται ως πανκοινωνική ανάγκη και ο εργαζόμενος ως «εμπόρευμα μικρότερης αξίας».
Με κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας προσπαθούν να μας σταματήσουν.
Να μην τους αφήσουμε! Κάθε απόλυση να γίνει μάχη όλων μας!
Το επόμενο διάστημα, δε χωράει καμιά αναμονή. Σήμερα κυβέρνηση και εργοδότες μας καλούν να κάνουμε θυσίες για την κρίση τους, χθες μας καλούσαν να κάνουμε θυσίες και για την ανάπτυξη τους. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να ακολουθήσει τη λογική της ατομικής διαπραγμάτευσης. Ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι «ο επόμενος» απολυμένος, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση.
Γι’ αυτό δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια όπως δεν το κάναμε ούτε σε προηγούμενες απολύσεις. Δεν θα συναινέσουμε στο να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Γι’ αυτό στην εταιρεία μπορούν να είναι σίγουροι! Με όπλο την ενότητα, με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις, μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας. Έτσι άλλωστε δώσαμε την μάχη για τον συνάδελφο Ν. Γιάκα, απολυμένο για αντίστοιχους λόγους από την info quest και το αποτέλεσμα ήταν θετικό και δικαίωσε τον συνάδελφο.
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών θα στηρίξει κάθε συνάδελφο και κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Καλεί κάθε εργαζόμενο να γραφτεί στο σωματείο, να στηρίξει τις προσπάθειες των επιχειρησιακών σωματείων και μαζί να αντισταθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και αλληλεγγύη.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Καρύτση 10, 4ος όροφος www.somtechnik.gr
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers