Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ στην Φωτόλιο & Τύπικον"


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι...

στις 29 Μαΐου η διοίκηση της εταιρείας «Φωτόλιο & Τύπικον » απέλυσε τρεις εργαζόμενους. Επικαλούμενη την κρίση και τη μείωση της παραγωγής έστειλε στην ανεργία τρεις συναδέλφους, οι οποίοι εργάζονταν για χρόνια στην εταιρεία αυτή, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι αντίστοιχο και με άλλους εργαζόμενους.
Πόσο κούφιες ακούγονται μετά από αυτήν την εξέλιξη οι διακηρύξεις της προς τους εργαζόμενους ότι «είμαστε όλοι μια οικογένεια» και οι οποίες με την πρώτη ευκαιρία μπήκαν στην άκρη, καθώς οι εργαζόμενοι είναι τα εύκολα θύματα. Είναι αντίστοιχες με όσα ακούνε καθημερινά οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, που καλούνται να πληρώσουν τις συνέπειες μιας κρίσης για την οποία δεν φέρνουν την παραμικρή ευθύνη.
Είναι αντίστοιχες με τις διακηρύξεις της επίσημης πολιτικής ηγεσίας η οποία έχει για δεκαετίες ξεζουμίσει τους εργαζόμενους, απαιτώντας όλο και περισσότερες θυσίες από αυτούς προκειμένου να θησαυρίζουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου.
Ανάμεσα στους απολυμένους και ο συνάδελφος-συνδικαλιστής Κώστας Μπεκιάρης, ο οποίος, δύο χρόνια πριν, το Μάρτιο του 2007, «τόλμησε» να καταθέσει στο δικαστήριο υπέρ συναδέλφου που απέλυσε η συγκεκριμένη εταιρεία.
Η απόλυση του συναδέλφου Κ. Μπεκιάρη ήρθε ως συνέχεια του εχθρικού κλίματος και της προσπάθειας απομόνωσης που αντιμετώπιζε ο συνάδελφος τα δύο αυτά χρόνια. Μια προσπάθεια που συνοδεύτηκε από μπόλικη υποκρισία, κινδυνολογία και εκβιασμούς απέναντι στον ίδιο και τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Μία προσπάθεια που κατέληξε στην απόλυση του συναδέλφου, και μάλιστα μία μόλις εβδομάδα μετά τη δικαίωση από το εφετείο του συναδέλφου τον οποίο υπερασπίστηκε! Η κρίση δεν ήταν παρά μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να συγκαλυφθεί η πραγματική αιτία της απόλυσης!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η απόλυση του συναδέλφου είναι μια απόπειρα να χτυπηθεί κάθε φωνή εργατικής αντίστασης, κάθε φωνή που προάγει την αλληλεγγύη των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Με όποιο πρόσχημα και αν προσπαθούν να κρύψουν αυτήν την επιλογή, η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί!
Η καταγγελία της απόλυσης του συναδέλφου, καθώς και των άλλων δύο απολύσεων, είναι καθήκον όλων μας. Γιατί στρέφεται ενάντια σε όλους μας! Γιατί αύριο μπορεί να είμαστε εμείς οι απολυμένοι. Γιατί αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση του δικαιώματός μας στη διεκδίκηση, του δικαιώματός μας στη δουλειά. Γιατί όσο δεν απαντιούνται ζητήματα όπως αυτό, η ζωή στους χώρους δουλειάς θα γίνεται ολοένα και χειρότερη! Το σκύψιμο του κεφαλιού, η υποταγή και η σιωπή όχι μόνο δεν είναι λύση, αλλά αποθρασύνουν την εργοδοσία, μας φέρνουν σε δυσκολότερη θέση.
Όλοι εμείς που συγκροτήσαμε αυτήν την πρωτοβουλία θέλουμε να εκφράσουμε την απόφασή μας να υπερασπιστούμε τον απολυμένο συνδικαλιστή Κ. Μπεκιάρη, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις απολύσεις των άλλων δύο συναδέλφων.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ!

Η αλληλεγγύη και ο συνδικαλισμός, που για την εργοδοσία αποτελούν αιτία απόλυσης, για μας είναι καθήκον!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 8:30 ΤΟ ΠΡΩΙ,
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σουρμελή 2 & Αχαρνών)
ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΕΚΙΑΡΗ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers