Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Συνάδελφοι

Πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στα καταστήματα τύπου στο Διεθνές Αεροδρόμιο, Ν. Γουρλάς δέχτηκε εξώδικο από την εργοδοσία που μεθοδεύει την απόλυσή του σαν συνέχεια μιας σειράς επιθέσεων και διακρίσεων σε βάρος του.
Σε ανοιχτή επιστολή του καταγγέλλει το καθεστώς διακρίσεων και αδικιών που του έχει επιβληθεί που στοχεύει στην εργασιακή του εξόντωση και την αποχώρηση του από την εταιρία Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο συνάδελφος δέχτηκε επίθεση βαριάς εξύβρισης και απειλών από προϊστάμενο βάρδιας, γνωστό άνθρωπο της εργοδοσίας.
Οι επιθέσεις αυτές στον συνάδελφο δεν είναι τυχαίες και μας αφορούν όλους.
Η εργοδοσία προσπαθεί όχι απλά να απολύσει κάποιους «ενοχλητικούς» συνάδελφους, αλλά να χτυπήσει τον ίδιο τον συνδικαλισμό μέσα στους χώρους δουλειάς. Να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να δημιουργήσει κλίμα ατομισμού και απάθειας και τελικά να τσακίσει τα συνδικαλιστικά σκιρτήματα που πολλαπλασιάζονται μέσα στον χώρο του αεροδρομίου.
Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές που δίνουν μάχες και πρωτοστατούν στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι στόχος για την εργοδοσία.
Αν περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις θα ανοίξει ο δρόμος για την παραπέρα καταπάτηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους τόπους δουλειάς, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα. Θα εξαφανιστεί κάθε μορφή συνδικαλιστικής δράσης και θα επικράτησει η πλήρη ασυδοσία της κάθε εργοδοσίας που ελεύθερα πια θα καταπατά ακόμα και αυτή την εργατική νομοθεσία, θα δίνει ψίχουλα αντί για μισθούς, θα απολύει συνδικαλιστές μη υπολογίζοντας καμιά νομοθεσία, τρομοκρατώντας και καταπατώντας δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Απαιτούμε:
• Να σταματήσουν οι επιθέσεις στον συνάδελφο να ανακληθεί η εξώδικη δήλωση της εταιρίας.
• Να αρθούν οι αδικίες και οι διακρίσεις σε βάρος του.
• Δηλώνουμε ότι κάθε προσπάθεια να χτυπήσουν έναν από εμάς, θα μας βρει όλους αντιμέτωπους με την όποια εργοδοσία.
• Απαιτούμε από τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα να πάρουν θέση και να στηρίξουν αυτή τη μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος του συνδικαλισμού στους χώρους δουλειάς
• Προειδοποιούμε τον όποιο τραμπούκο επιχειρήσει να προπηλακίσει λεκτικά η σωματικά τον συνάδελφο ή οποιοδήποτε άλλο μέλος του σωματείου, θα μας βρει αποφασιστικά αντιμέτωπους όλους μας.

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
- ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. - ΣΥΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CPS. - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ DHL (HELLAS) SA .
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ.


Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers