Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΟΜΟΣ Κ' ΤΑΞΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ!!

"Τον έσπασαν στο ξύλο δι'ανύπαρκτον αφορμήν
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009, 20:46

Ντίνα Καραμάνου

Δέχτηκε την επίθεση των αστυνομικών, ενώ έπινε το ποτό του στα Εξάρχεια.
Έβγαλε τη μάσκα οξυγόνου και προσπάθησε να ξαναθυμηθεί όσα εφιαλτικά έζησε το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια.
Ο 27χρονος Νίκος, θύμα άγριου ξυλοδαρμού από 10 τουλάχιστον αστυνομικούς, όπως ο ίδιος περιγράφει, νοσηλεύεται με σπασμένα πλευρά και τρύπιο πνευμόνι, φρουρούμενος σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Βρισκόταν σε μπαρ της περιοχής με την παρέα του, λίγες στιγμές αφότου τελείωσε ο κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε νεαρούς και αστυνομικούς στα στενά των Εξαρχείων. Τη λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο, όπως μας είπε και ο ίδιος.
Ξαφνικά, 6 μοτοσυκλέτες με 12 άνδρες της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» έφτασαν στο σημείο. Χωρίς να πουν τίποτα, όρμησαν στην παρέα και άρχισαν να τους χτυπούν.
Ο 27χρονος νεαρός θυμάται ότι δέκα αστυνομικοί βρίσκονταν από πάνω του και τον χτυπούσαν. Θυμάται ένα χέρι να τον πιάνει από το λαιμό, να τον σηκώνει στον αέρα και να τον πετά στις πλάκες του πεζοδρομίου. Αμέσως μετά θυμάται έναν οξύ πόνο στα πλευρά. Είχε δεχτεί μια πολύ δυνατή κλωτσιά, με αποτέλεσμα ένα πλευρό να σπάσει και να του τρυπήσει τον πνεύμονα. Για να αποτελειώσουν, μάλιστα, τους υπόλοιπους της παρέας, τον έδεσαν σε ένα δέντρο!
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί λίγο νωρίτερα. Το βέβαιο είναι ότι δεν προέβαλε καμία αντίσταση, όταν οι οργισμένοι αστυνομικοί έπεσαν πάνω του.
Μαζί με το Νίκο συνελήφθησαν πέντε ακόμη νεαροί, οι οποίοι επίσης χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς, πριν μεταφερθούν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.
Από τους γιατρούς της θωρακοχειρουργικής κλινικής, τα μέλη της οικογένειας ζήτησαν γραπτή γνωμάτευση, για… ευνόητους λόγους.
Η απάντηση: «Εμείς δεν είμαστε ούτε δικηγόροι, ούτε δημοσιογράφοι».

Zougla online - Τον έσπασαν στο ξύλο δι' ανύπαρκτον αφορμήν

Επίθεση κατά μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα
Μπλοκ πίσω από την εκκλησία του Άγιου Παντελεήμονα έχουν συγκροτήσει περίπου 15 μέλη της Χρυσής Αυγής και της «Ομάδας Αγανακτισμένων Πολιτών», οι οποίοι με σίδερα και ξύλα επιτίθενται κατά μεταναστών που τυχαίνει να περνούν από την περιοχή. Ένα άτομο μεταφέρθηκε στο «Γενικό Κρατικό», όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα στο κεφάλι και στη συνέχεια τον άφησαν να φύγει.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άλλο ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο να τον παραλάβει είχε ήδη φύγει.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν πριν από περίπου μία ώρα, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ένα περιπολικό, το οποίο περιμάζεψε τους τραυματίες.

Ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, μέλος της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Ρατσιστική Απειλή», ο οποίος ενημερώθηκε για τα γεγονότα από Αφγανούς που δέχτηκαν επίθεση δηλώνει στο tvxs πως πρόκειται «για το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου και οι γνωστές φασιστικές ομάδες επιλέγουν να παίξουν το ρατσιστικό χαρτί τους. Η αστυνομία δίνει κάλυψη στα γεγονότα, αφού αφήνει εδώ και 1 ώρα την ομάδα να βρίσκεται με ξύλα και σίδερα στα χέρια, ενώ οργανώνει περιπολίες για να κλείνει μαγαζιά και καταστήματα».
http://www.tvxs.gr/v20071

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers