Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ κ ΝΑΖΙ στη Νέα Βουλή !!??

Ανατριχίλα και η αηδία προκαλεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην διοικητή της ΚΥΠ και του πρώην(?) χρυσαυγίτη,στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ.
Η αποστροφή που προκαλεί η είδηση,δέν είναι εξ'αιτίας κάποιου μεταμοντέρνου "δημοκρατικού" αντανακλαστικού ή κάποιας γενικής αντιφασιστικής στάσης και πεποίθησης. Είναι εξαιτίας της διαπίστωσης ότι το ΛΑΟΣ γίνεται το επίσημο όχημα εισόδου στην "κεντρική πολιτική" των ηθικά,πολιτικά και κοινωνικά περιθωριοποιημένων αντιλήψεων και πρακτικών που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση και την ιστορική μνήμη του λαού μας.
Εάν η επικεφαλής του ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές,Ν.Τζαβέλλα,σηματοδότησε την διαπίστευση εκ μέρους του "επιχειρηματικού κόσμου" του κόμματος του Καρατζαφέρη,οι τελευταίες επιλογές φαίνεται να επιχειρούν την είσοδο στη βουλή αντιδραστικών,ακραίων φασιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων και πρακτικών . Απόψεις,πρόσωπα και ιδέες που στο βαθμό και στο μέτρο που θα "γειώνονται" με προβλήματα και λαϊκές ανάγκες θα παραλύουν τις λαϊκές αντιστάσεις και θα τις διοχετεύουν σε ανέξοδες και αδιέξοδες για το σύστημα αντιδράσεις.
  • Είναι ζήτημα τιμής για τον εργαζόμενο λαό της Αχαϊας,που στους αγώνες του μετράει και τη θυσία του Νίκου Τεμπονέρα,να καταγγείλει και να αποκαλύψει, τα ναζιστικά καθάρματα που πέταξαν τα μαύρα μπουφάν και τις σιδερογροθιές για να ενδυθούν τα βουλευτικά κουστούμια.
  • Είναι ζήτημα τιμής για τον λαό μας,που έδωσε μάχες ενάντια στους φασίστες τους δοσίλογους και τις κυβερνήσεις τους ,να εμποδίσουν την εκλογική (έστω) δικαίωση των κυνηγών των μεταναστών,αυτών που στέκονται απέναντι σε κάθε εργατική και νεολαϊστικη εξέγερση,εκείνων που παρακολουθούν,φακελλώνουν και διώκουν αγωνιστές.
Η καταδίκη,η αποκάλυψη και το μαύρισμα του ΛΑΟΣ και των υποψηφίων του,δέν είναι αρκετό για να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα φέρουν στο προσκήνιο τις λαϊκές ανάγκες και τα σύγχρονα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.Η εικόνα,η παρουσία,ο λόγος,οι θέσεις και οι επιλογές του ΛΑΟΣ που αφήνουν πολλές φορές το περιθώριο να δείχνουν δημοκρατικότερες και ποιό ...¨προοδευτικές" οι θέσεις και η πολιτική της Ν.Δ ή και του ΠΑ.ΣΟ.Κ,δέν πρέπει να οδηγούν σε νέου τύπου "δημοκρατικά μέτωπα" ενάντιά του,που αφαιρούν την ταξική ουσία και το κοινωνικό περιεχόμενο των κομμάτων και των επιλογών τους.
Οι κατακτήσεις δικαιωμάτων και ελευθεριών μπορούν να εδραιώνονται μονάχα στο έδαφος της αντικαπιταλιστικής πάλης και της κοινωνικής απελευθέρωσης,ενάντια στα κόμματα της κοινωνικής μειοψηφίας,σε αντίθεση με τις πολιτικές της αστικής τάξης και των κομμάτων της.
Οι εκλογές που έρχονται μπορεί να μήν απαντήσουν στο ζήτημα της κοινωνικής ανατροπής,υπάρχουν όμως οι δυνάμεις εκείνες που στη διαδικασία της ωρίμανσης (τους) και με κοινωνικούς όρους,μπορούν να το θέσουν.

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers