Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για τις 6 Δεκέμβρη


Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Το κράτος του νεοφιλελεύθερου τρόμου όχι μόνο δεν αφουγκράζεται τις ανησυχίες, τα ερωτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η νέα γενιά και οι εργαζόμενοι, στη μισή και ανεπαρκή γνώση του σχολείου, στην ανασφάλεια και την τρομοκρατία της εργασίας, στην εξαθλίωση της ανεργίας, στις απολύσεις των συμβασιούχων, στο συνεχόμενο κοινωνικό αποκλεισμό της μισής ζωής που μας επιτρέπουν.
Αλλά προκλητικά ένοπλοι αστυνομικοί πυροβολούν τον μαθητή Α. Γρηγορόπουλο στο κέντρο της Αθήνας και 16 μέρες μετά τσιράκια των δουλεμπόρων των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης ποτίζουν με βιτριόλι την συνδικαλίστρια Κ. Κούνεβα επειδή τόλμησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα.
Τους δολοφόνους του Γρηγορόπουλου τους «τρέχουν» να δικαστούν στην Άμφισσα για να πέσουν στα μαλακά μακριά από το δημόσιο έλεγχο του μαζικού λαϊκού κινήματος , οι δολοφόνοι της Κούνεβα παραμένουν «επικηρυγμένοι» και άφαντοι ένα χρόνο τώρα!!
Εμείς τα σωματεία που υπογράφουμε καλούμε σε συγκέντρωση μαζί με τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, στις 13.00 το μεσημέρι και απαιτούμε :
- Να γίνει η δίκη του Α. Γρηγορόπουλου στην Αθήνα και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί παραδειγματικά.
- Να συλληφθούν τα τσιράκια των δουλεμπόρων για την απόπειρα δολοφονίας της Κ.Κούνεβα.
- Να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική του τρόμου που παράγει ανεργία, απολύσεις, συμβασιούχους , μεροκάματα και συντάξεις πείνας, κοινωνικό και πολιτικό εκφασισμό.

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι ,οι συμβασιούχοι μέσα από τα σωματεία μας, μέσα από τη μαζική συλλογική δράση, θα επιβάλλουμε στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μαζικούς ενωτικούς εργατικούς αγώνες, τους δικούς μας Δεκέμβρηδες, γιατί δεν πάει άλλο εμείς να πληρώνουμε για τα κέρδη τους, εμείς να πληρώσουμε για την κρίση τους, εμείς να πληρώνουμε για να βγουν αυτοί λάδι.

Όλοι στη συγκέντρωση-πορεία την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στις 13.00 το μεσημέρι στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου (Κορίνθου και Κολοκοτρώνη).
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
1.Σωματείο εργαζομένων στα Ε.Α.Σ.(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου
2.Σύλλογος προσωπικού ΔΕΥΑΠ
3.Σωματείο εργαζομένων στη φύλαξη Πελοποννήσου, Στερεάς, Ηπείρου, Ιονίων νήσων
4.Σωματείο Μαγείρων ,βοηθών και λοιπού προσωπικού
5.Σωματείο υπαλλήλων Καφεζαχαροπλαστείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Αχαΐας
6. Σωματείο εργαζομένων στο PORTO- RIO
7. Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Πάτρας «η ενότητα»
8. Σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Πάτρας
9. Σύλλογος προσωπικού Καθαριότητας Δήμου Πάτρας
10.Σωματείο εργαζομένων στην ΑΒΕΞ
11. Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού "ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ"
12. Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Γ περιφέρειας
13.Σωματείο Οδηγών Δήμου Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers