Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!


Με απογοήτευση αλλά χωρίς έκπληξη διαβάσαμε όλοι μας την χθεσινή ανακοίνωση του ΔΣ της Νομικής Σχολής Αθηνών που αναδεικνύει, με αφορμή την νοσηλεία του πρύτανη κ. Κίττα, το κλείσιμο του ραδιοσταθμού της Νομικής ως πρώτη προτεραιότητα για την ομαλή λειτουργία της σχολής εντάσοντας αυτή την ενέργεια στην “κάθαρση” της Νομικής από “εξωπανεπιστημιακούς”.
Ο ραδιοσταθμός Ένταση της Νομικής Σχολής Αθηνών είναι η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών στην πράξη. Στο εγχείρημα αυτό συμμετέχουν φοιτητές από πολλές σχολές της Αθήνας και της επαρχίας, εκπρόσωποι οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπρόσωποι του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, του ΤΕΕ και του Δικηγορικού Συλλόγου, απλοί εργαζόμενοι ή άνεργοι. Στόχος του ραδιοφώνου της Νομικής είναι η ενημέρωση των ακροατών με ειδήσεις που αποσιωπούνται από τα ΜΜΕ και η αποκατάσταση της αλήθειας σε γεγονότα όπου διαστρεβλώνονται και “κακοποιούνται” δημοσιογραφικά. Στόχος επίσης είναι η παροχή ενός μέσου αδιαμεσολάβητης έκφρασης σε αυτές τις κοινωνικές ή πολιτιστικές ομάδες και οργανώσεις που την στερούνται είτε γιατί οι δράσεις τους δεν ενδιαφέρουν τα ΜΜΕ, είτε γιατί εναντιώνονται στην πολιτική αποχαύνωσης των μαζών ή και τα δύο.
Ο ραδιοσταθμός Ένταση με την λειτουργία του επιβεβαιώνει το νόημα αλλά και την αναγκαιότητα του ασύλου καθώς χάρις σε αυτό παραμένει ενεργός και ικανός να διακινεί ελεύθερα τις ιδέες ενός κομματιού της κοινωνίας που έχει τόσα πολλά να πει αλλά συστηματικά φιμώνεται. Η φωνή του φοιτητή, του ανεργου ή κακοπληρωμένου και ανασφάλιστου νέου, του καλλιτέχνη χωρίς στέγη, του απλού κατοίκου που παλεύει για να σώσει τα πάρκα της γειτονιάς όχι μόνο δεν είναι “εξωπανεπιστημιακή” αλλά χάρις σε αυτήν χώροι όπως το κτίριο της Νομικής από απλά ντουβάρια μετατρέπονται σε Πανεπιστήμια. Γιατί το πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο κοιτίδα γνώσης αλλά και ιδεών.

Υποσημείωση : Ο όρος “εξω” μπροστά από την λέξη πανεπιστήμιο είναι εντελώς αδόκιμος. Το πανεπιστήμιο λειτουργεί εξ ορισμού ως χώρος όπου κυριαρχεί η ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών από όλους και για όλους. Στην Νομική σχολή και μάλιστα με άδεια του προέδρου της σχολής έχουν γίνει κατά καιρούς από κουβέντες - ομιλίες πολιτικών, μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων από διοργανωτές και συμμετέχοντες που δεν είναι φοιτητές Νομικής. Το ίδιο το ΔΣ άλλωστε της Νομικής Σχολής είχε δώσει άδεια μέχρι και στους παίκτες του Big Brother να κάνουν διάλεξη (sic) στα αμφιθέατρα του κτιρίου προς εξυπηρέτηση της προεκλογικής καμπάνιας της ΔΑΠ. Το πραγματικό προβλημα λοιπόν του προέδρου της Νομικής δεν είναι όλοι οι “εξωπανεπιστημιακοί” αλλά αυτοί που δεν εξυπηρετούν την πολιτική του.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (9.12.09) ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers