Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠ.ΑΣΥΛΟΥ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ HELLAS (WIND)
Αθήνα, 14.12.2009

Υπερασπίζουμε το πανεπιστημιακό άσυλο και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες συνεχών παραβιάσεων του πανεπιστημιακού ασύλου από την αστυνομία. Από το Σάββατο 5 έως και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας Δέλτα εισέβαλλαν απρόκλητα τρεις φορές στο χώρο του ασύλου της πολυτεχνικής σχολής του Αριστοτέλειου
Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, προχωρώντας μάλιστα και σε συλλήψεις εντός του.
Παραβίαση του ασύλου και συλλήψεις έγιναν και στην Αθήνα και στο Βόλο.
Το πανεπιστημιακό άσυλο στη χώρα μας αποτελεί κοινωνική κατάκτηση. Από το Πολυτεχνείο του ‘73 μέχρι και σήμερα αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για φοιτητικούς αλλά και για εργατικούς αγώνες - και η απόπειρα κατάλυσης του σήμερα εντάσσεται στο πλαίσιο καταστολής των φοιτητικών και εργατικών αγώνων που ολοένα και περισσότερο ξεσπούν.
Είναι φανερό πως οι κυβερνώντες δε θέλουν κινήματα, όπως αυτά των φοιτητικών καταλήψεων των τελευταίων ετών, ή των καταλήψεων της πρυτανείας του ΑΠΘ τόσο το 2001 όσο και φέτος ενάντια στο καθεστώς των εργολαβιών από εργαζόμενους και φοιτητές. Δε θέλουν τα κινήματα αυτά να χρησιμοποιούν το άσυλο χωρίς να είναι εκτεθειμένα στους μηχανισμούς καταστολής.
Ως εργαζόμενοι, θεωρούμε πως η παραβίαση του ασύλου από την αστυνομία αποτελεί πρόκληση και καταπάτηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Το άσυλο υπάρχει ως χώρος ελεύθερης συζήτησης και αγώνων και καταδικάζουμε κάθε απόπειρα κατάλυσής του.
Επίσης, καταδικάζουμε την ένταση της καταστολής, που όλο και περισσότερο επιστρατεύεται ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας: με τις μαζικές παράνομες, τρομοκρατικές “προληπτικές συλλήψεις”, με το άγριο χτύπημα διαδηλωτών από τα ΜΑΤ και τα ειδικά σώματα όπως η ομάδα Δέλτα, με τους νέους εξοπλισμούς που ετοιμάζονται για την αστυνομία (αύρες κλπ.). Αγωνιζόμαστε ενάντιασ’ αυτή την καταστολή, για να μην περάσει το χτύπημα των κοινωνικών αγώνων, για να νικήσουν τα αιτήματα, τα δικαιώματα και οι ανάγκες των εργαζομένων και της
νεολαίας.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο
www.pasetim.com


Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers