Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στη ΜΕΤΚΑ

Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζόμενων στη ΜΕΤΚΑ
 Όλοι στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία Πέμπτη 18 Φλεβάρη

Συνάδελφοι
Οι απολύσεις των τριών εργατών στη ΜΕΤΚΑ δεν πρέπει να περάσουν, πρέπει όλοι να αγωνιστούμε και να εξαναγκάσουμε την εργοδοσία να τις ανακαλέσει. Οι απολύσεις αυτές είναι τρομοκρατικές, θέλουν να κάμψουν το φρόνημα των εργατών μέσα στο εργοστάσιο και να δώσουν ένα μήνυμα σε όλους τους εργάτες ότι η τρομοκρατία και οι απολύσεις θα είναι η απάντηση του κεφάλαιου στις αντιστάσεις και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων.
Οι εργάτες της ΜΕΤΚΑ σε συνέλευσή τους καθώς και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου αποφάσισαν ΑΠΕΡΓΙΑ για την Πέμπτη 18 Φλεβάρη σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι με το όπλο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ θα απαντήσουν στις απολύσεις που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας σε εργοστάσια και επιχειρήσεις. Οι απολύσεις και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς δεν θα σταματήσουν γιατί το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ φορτώνουν την κρίση του συστήματος στις πλάτες των εργατών και όλου του εργαζόμενου λαού. Θέλουν να τσακίσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται, κάθε εργαζόμενο που δεν υποτάσσεται και δεν συνδιαλέγεται με την εργοδοσία.
Συνάδελφοι
Η ΜΕΤΚΑ είναι από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στη χώρα οπότε δεν μπορεί να επικαλεστεί την κρίση για τις απολύσεις των τριών εργατών έτσι χρησιμοποιεί την δικαιολογία του «αντιπαραγωγικού». Πώς γίνεται όμως να είναι «αντιπαραγωγικοί» εργάτες που έχουν δέκα χρόνια και έξι χρόνια στο εργοστάσιο ;
Οι απολύσεις είναι τρομοκρατικές και έγιναν για πολιτικούς και συνδικαλιστικούς λόγους. Γιατί αυτοί οι τρεις συγκεκριμένοι εργάτες δεν υποτάχθηκαν στην εργοδοσία, ο ένας κατέβηκε υποψήφιος σε αγωνιστικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές του σωματείου στο εργοστάσιο και οι άλλοι δύο είχαν αγωνιστική στάση. Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι της απόλυσής τους. Το κεφάλαιο θεωρεί τους εργάτες που αντιστέκονται «αντιπαραγωγικούς» και προσπαθεί να τους φορτώσει την ρετσινιά του «τεμπέλη» για να τους απομονώσει από τους υπόλοιπους εργάτες. Αυτό δεν πρέπει να περάσει.
Συνάδελφοι
Σε μία περίοδο όπου όλες οι δυνάμεις του συστήματος επιτίθενται με λύσσα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων για να τις ανατρέψουν και να επιβάλλουν έναν εργασιακό μεσαίωνα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την μαζική αγωνιστική απάντηση. Η ενότητα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων σε ένα μέτωπο πάλης είναι η μοναδική εγγύηση για νικηφόρους αγώνες που θα ανατρέψουν την επίθεση.
· Άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων Βασίλη Καλατζή, Αλέξη Παυλίδη και Κώστα Βογιατζή
· Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει
· Καμιά θυσία για τα κέρδη τους
Απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 18 Φλεβάρη 9,30 π,μ στην πύλη του εργοστασίου ΜΕΤΚΑ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
         TOΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 

        

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers