Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 9.2.2010


 Όταν λες συνέχεια ψέματα, σου ξεφεύγουν και αλήθειες …    
Ο συντάκτης του σημερινού δημοσιεύματος του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ  09/02/10,σίγουρα διεκδικεί βραβείο στις σχολές πολιτικής δημοσιογραφίας, αφού πέτυχε το ακατόρθωτο : μέσα σε έναν υπότιτλο και σε 11 αράδες κειμένου κατάφερε να χωρέσει 7 χοντρά ψέματα, να κάνει μια λαθραία αποσιώπηση και ταυτόχρονα να αποκαλύψει τις κρυφές σκέψεις μερίδας στελεχών του ΚΚΕ στον χώρο των νοσοκομειακών γιατρών.
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ : «Πλειοψηφία» στις ψηφοφορίες του Συνεδρίου ήταν οι σύνεδροι της ΑΕΓ (ΣΥΝ), της Α.Ρ.Σ.Ι., άλλων αριστερών σχημάτων και πολλοί ανεξάρτητοι.
«Μειοψηφία» ήταν οι ηγεσίες ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) – ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) – ΔΗΚΝΙ (ΝΔ), αυτή τη φορά «εν μπλοκ» ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ (καταψήφισαν μαζί την πολιτική διακήρυξη).
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ :
1) «Ακόμα μια φορά η πλειοψηφία αθώωσε την πολιτική που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα».
2) «Η πλειοψηφία περιορίζεται σε γενικές καταγγελίες»
3) «Δεν ζητά την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας»
4) «Δεν ζητά την εξασφάλιση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους»
5) «Κυριαρχεί η διαχειριστική λογική»
6) «Ουσιαστικά αθωώνεται η κυρίαρχη πολιτική»
7) «Αφήνονται ανοικτές οι πόρτες για αντεργατικές μεθοδεύσεις»
Οι χοντράδες αυτές είναι τόσο απροκάλυπτες για όποιον ρίξει μια απλή ματιά στις αποφάσεις του συνεδρίου, που δημιουργείται πραγματικά απορία για την σκοπιμότητά τους. Μία εξήγηση είναι η απελπισμένη προσπάθεια δικαιολόγησης της ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ στάσης της ηγεσίας της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ την πολιτική διακήρυξη μαζί με τις ηγεσίες ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) και ΔΗΚΝΙ (ΝΔ). Εμείς με την ευκαιρία αφιερώνουμε άλλη μια φορά στον συντάκτη του «Ριζοσπάστη» και στις ηγεσίες ΔΗΠΑΚ – ΠΑΣΚ – ΔΗΚΝΙ, ολόκληρο το κείμενο της Πολιτικής Διακήρυξης του 7ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ.

… ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η επόμενη παράγραφος του δημοσιεύματος όμως δείχνει ότι τα πράγματα δυστυχώς μπορεί να είναι ακόμα πιο σοβαρά. Η φράση «αναζητείται - εκτός απ' τις δεδομένες ευθύνες των κυβερνήσεων - και το δικό μας μερίδιο ευθυνών για το σημερινό χάλι της δημόσιας περίθαλψης. Είναι αναγκαίο από δω και πέρα να επισημαίνουμε ότι εκτός από μια άλλη πολιτική Υγείας χρειάζεται και μια άλλη εργασιακή κουλτούρα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για να πάει μπροστά η δημόσια περίθαλψη», είναι από κείμενο – πρόταση των γιατρών της Ένωσης Ρεθύμνου που ενσωματώθηκε στην απόφαση του συνεδρίου, με το οποίο ουσιαστικά ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. Μάλιστα, παρακάτω επισημαίνεται : «Είμαστε κατηγορηματικοί: αγωνιζόμαστε μαζί – και όχι απλώς εκπροσωπούμε- με τους γιατρούς του ΕΣΥ που εργάζονται ευσυνείδητα και ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό και τις εφημερίες τους.» Ο συντάκτης του «Ριζοσπάστη» θεωρεί ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μια τέτοια στάση «αφήνει ανοιχτές τις πόρτες σε αντεργατικές μεθοδεύσεις» !!!
Οι μεγαλοφακελλάκηδες και μεγαλομιζαδόροι «συνάδελφοι», σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», πρέπει να αφήνονται στο απυρόβλητο !!! Όταν θίγουμε την παραοικονομία μέσα στο ΕΣΥ … «ανοίγουμε τις πόρτες για αντεργατικές μεθοδεύσεις» !!!
Συγχαρητήρια, κυρίες και κύριοι της ηγεσίας της ΔΗΠΑΚ και του ΚΚΕ. Και εις ανώτερα ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers