Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Aνακοίνωση Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας  6936760879 


Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη, μεθοδευμένη και προκλητική στοχοποίηση του εργαζόμενου συνδικαλιστή Νίκου Γουρλά, προέδρου της Προσωρινής Διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, από την εργοδοσία της «Παπασωτηρίου Press Point». Με την αποστολή εξώδικου και κατηγορώντας τον για «αντισυμβατική συμπεριφορά», η εταιρεία δεν προσπαθεί μόνο να τον τρομοκρατήσει αλλά φαίνεται να  προετοιμάζει το έδαφος και για πιο επιθετικές κινήσεις εναντίον του.

Για άλλη μια φορά η εταιρεία, με εξώδικο, χρησιμοποιεί αναληθείς και συκοφαντικές καταγγελίες, προκειμένου να εμφανίσει ότι ο συνάδελφος παραβιάζει δήθεν τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Η γνωστή επιχειρηματολογία περί «αντισυμβατικής συμπεριφοράς» που χρησιμοποιείται τελευταία από τις εργοδοσίες είναι προάγγελος απολύσεων όπως έγινε και με άλλους συναδέλφους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους, τις οποίες αναγκάστηκε να ανακαλέσει ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και των καταγγελιών από τα συνδικάτα τόσο του αεροδρομίου άλλα και της Αθήνας.

Η επίθεση αυτή όμως φαίνεται ότι έχει γενικότερες διαστάσεις. Η διεύθυνση της εταιρείας «Παπασωτηρίου press point” φαίνεται ότι ηγείται μιας  προσπάθειας επίθεσης εναντίον του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ που εμφανίζεται με διώξεις συνδικαλιστών και σε άλλες εταιρείες του χώρου.

Είναι ολοφάνερο ότι η ίδρυση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους εργοδότες του χώρου  που δεν θέλουν εμπόδια στην ανεξέλεγκτη λειτουργία τους, στην επίθεση στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Και τέτοιο εμπόδιο αποτελεί η ίδρυση και δράση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και των εργαζόμενων για τα δικαιώματά τους.

 Το  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ καταγγέλλει τις προσπάθειες αυτές και δηλώνει ότι θα υπερασπισθεί τα συνδικαλιστικά - δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Στην τρομοκρατία και τις μεθοδεύσεις τους να  αντιπαραθέσουμε την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, το συλλογικό αγώνα, την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να καταδικάσουν κάθε τέτοια μεθόδευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers