Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Πρωτοβουλίες για Μάχιμη-Ανεξάρτητη-Ταξική κ' Ελπιδοφόρα 1η ΜΑΗ .

1η Μάη μάχης και αντεπίθεσης
Οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων – για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων και με στρατηγική στόχευση επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, για να «υπηρετήσουν» τον «εθνικό» στόχο της «εξόδου» από την κρίση. Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά επιλέγει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ, είναι το εργαλείο για την υλοποίηση των παραπάνω επιδιώξεων. Ένα νέο τοπίο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων ετοιμάζεται, ενώ ιστορικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος αμφισβητούνται από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε πλήρη συναίνεση με Ν.Δ. ΛΑΟΣ. Συμπλήρωμα σε αυτή την πολιτική είναι ο αυταρχισμός, η καταστολή, τα «τρομο-σίριαλ», η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, για να τσακίσουν τις αντιστάσεις, για να περάσουν την αντεργατική τους επίθεση.

Σήμερα, απαιτούνται όσο ποτέ ταξικοί μαχητικοί αγώνες αντίστασης και ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής τους. Πρωτοβουλίες από τα σωματεία, όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος που θα απαντούν αποτελεσματικά στην επίθεση. Που θα ξεπερνούν την απραξία, την συναίνεση και υποταγή της γραφειοκρατίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αγώνες που θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, με διαδικασίες βάσης, και όχι κομματικά περιχαρακωμένες διαμαρτυρίες τύπου ΠΑΜΕ. Αγώνες πανεργατικοί, συντονισμένοι, διάρκειας.

Απαιτείται όσο ποτέ ένα κίνημα των εργαζόμενων που θα συγκρούεται με την πολιτική της βαρβαρότητας και θα επιδιώκει να νικά. Με στόχους και αιτήματα ουσιαστικής αντιπαράθεσης και ανατροπής και συντονισμένες μαχητικές μορφές προοπτικής και νίκης.

Οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για συντονισμό σωματείων και ταξικών δυνάμεων μέσα στις τελευταίες μάχες, βρήκαν απήχηση σε μεγάλα τμήματα της εργατικής αντίστασης. Σε αυτό το δρόμο, μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά 2010, πρωτοβάθμια σωματεία αποφασίσαμε την διοργάνωση ταξικής ενωτικής συγκέντρωσης την 1η Μάη, στο Μουσείο στις 11.00 π.μ.

Επιδιώκουμε στη φετινή -εξαιρετικά κρίσιμη- πρωτομαγιά, να οργανώσουμε μια μεγάλη συγκέντρωση όλου του δυναμικού που έδωσε μαζί όλες τις τελευταίες απεργιακές μάχες, συσπείρωσε χιλιάδες εργαζόμενους με μια άλλη κατεύθυνση και προοπτική.

Για μια 1η Μάη της ελπίδας, σταθμός στην ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος των εργαζόμενων. Για άλλο ένα βήμα δημιουργίας προϋποθέσεων νικηφόρων αγώνων. Για μια άλλη αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων που στον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην επίθεση του κεφαλαίου με αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες.

- Καλούμε όλα τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να συνδιοργανώσουν την ενωτική ταξική συγκέντρωση στο Μουσείο.

- Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, εργατικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες και τάσεις, να δώσουν μαζικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο.

Τα σωματεία:
* Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, - Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, - Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, - ΣΕΙΝΑΠ, - Σύλλογος Ιατρών Νοσοκομείου Ερρ. Ντινάν, - Σωματείο Φαρμάκου Βοιωτίας
Οι υπογραφές μένουν ανοικτές για τη συμμετοχή και άλλων σωματείων που έχουν διαδικασίες τις επόμενες μέρες.

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Την Πέμπτη 22/4 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων και συνδικαλιστών με θέμα την προετοιμασία και την οργάνωση του «εορτασμού» και των κινητοποιήσεων της φετινής Πρωτομαγιάς. Η σύσκεψη καλέστηκε από το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου Θεσσαλονίκης στη βάση της απόφασης της Γενικής του Συνέλευσης και στη λογική της συνέχισης των διαδικασιών συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων που έχουν ενισχυθεί μέσα στους εργατικούς αγώνες του τελευταίου διαστήματος. Με πεποίθηση ότι ειδικά στη συγκυρία που διανύουμε, με την πρωτοφανή αντεργατική καταιγίδα κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ – κεφαλαίου, η μάχη της Πρωτομαγιάς αποκτά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εργατικά σωματεία, συνδικαλιστές και συλλογικότητες μιας σειράς εργασιακών χώρων (ΟΤΑ, φροντιστήρια, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, βιβλιοϋπάλληλοι, μισθωτοί τεχνικοί κλπ.) καθώς και οργανώσεις της αριστεράς.

Ο βασικός στόχος που αποτέλεσε κοινό τόπο της σύσκεψης ήταν η φετινή Πρωτομαγιά να διοργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει έναν πραγματικό σταθμό νικηφόρας αναμέτρησης και περαιτέρω κλιμάκωσης του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης, που με την ενεργοποίηση και του μηχανισμού ΕΕ- ΔΝΤ οξύνεται δραματικά:

· Να στείλει το μήνυμα της συνέχισης και όξυνσης των αγώνων απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ- εργοδοσία, φέρνοντας στο προσκήνιο τις αναγκαίες διεκδικήσεις που να δηλώνουν αταλάντευτα: «Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους – Δεν πληρώνουμε το χρέος τους.»

· Να είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων και των σωματείων τους, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της λογικής του από τα κάτω συντονισμού των πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων και όλων των λαϊκών συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών διεκδίκησης και αγώνα που έκανε σημαντικά βήματα το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

· Να συμβάλλει στην περαιτέρω απονομιμοποίηση και καταδίκη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και των τοπικών φορέων του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΚΘ – ΕΔΟΘ). Οι ηγεσίες των συγκεκριμένων δευτεροβάθμιων οργάνων στην πόλη μας, με βάση την εμπειρία των τελευταίων χρόνων αλλά και τη σημερινή τους στάση φαίνεται να προσπαθούν με ιδιαίτερο ζήλο για την υποβάθμιση και τον ευτελισμό της ίδιας της πρωτομαγιάς όπως και κάθε κινηματικής διαδικασίας των εργαζομένων που είναι δυνατόν να αναπτυχθεί σήμερα απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στις δυνάμεις της εργοδοσίας.

Σε αυτή τη βάση αποφασίστηκε η διοργάνωση ανεξάρτητης εργατικής συγκέντρωσης την 1η Μάη στην Καμάρα στις 9:30 π.μ. και μαχητικής διαδήλωσης από εκεί στους δρόμους της πόλης. Μετά από συγκεκριμένη πρόταση που έγινε, αποφασίστηκε ως προς το δρομολόγιο η πορεία να επιχειρηθεί να περάσει και να παρέμβει από τις άλλες συγκεντρώσεις, όχι για να συμμετάσχει σε αυτές ή να γίνει κομμάτι τους, αλλά για να επιδράσει σαν διακριτή αντίληψη για το εργατικό κίνημα, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο που κάθε πρόταση κρίνεται στη βάση της νέας ιστορικής αναμέτρησης που βρίσκεται εν εξελίξει ανάμεσα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και της εργασίας. Όσον αφορά την κατάληξη υπήρξαν αρκετές ιδέες και το ζήτημα παρέμεινε ανοικτό. Αποφασίστηκε ακόμη η έκδοση αφίσας και προπαγανδιστικού υλικού και η διενέργεια εξορμήσεων (πέρα από αυτές που θα γίνουν στους εργασιακούς χώρους που παρεμβαίνουν οι διάφορες δυνάμεις που συμμετέχουν στην εν λόγω πρωτοβουλία) σε γειτονιές της πόλης.

Καλούμε στη βάση των παραπάνω και του κοινού στόχου της ανατροπής του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα, κάθε εργατικό σωματείο και συνδικάτο, κάθε εργατική συλλογικότητα και πολιτικό χώρο μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις τους, να πλαισιώσουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια, τόσο την ίδια την ημέρα της Πρωτομαγιάς όσο και τις προηγούμενες μέρες στις δράσεις προπαγάνδισης. Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, άνεργο και συνταξιούχο της πόλης, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και συνολικά τη νεολαία να ενώσουμε τις φωνές και τη δράση μας σε αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να υψώσουμε πιο αποφασιστικά το ανάστημά μας απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να επιβιώνουμε με το ζόρι, να μην έχουμε όνειρα και αξιοπρέπεια, να σκύβουμε διαρκώς το κεφάλι. Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς! Κάτω οι νόμοι της αγοράς!


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ –
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ -ΕΣ
(Επικοινωνία: protomagia2010@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers