Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Αυτοί είναι οι Έλληνες Καπιταλιστές.

(απο e mail που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο) .
Ποιοι κερδοσκόποι; Ιδού οι ακραιφνείς πατριώτες!!!

''Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα σταθερότητας θα επιφέρει σημαντικά μόνιμα οφέλη στην ελληνική οικονομία και στις επιχειρηματικές μας προοπτικές στην Ευρώπη''
    Ι. Κωστόπουλος πρόεδρος Alfa Bank
Στην τελευταία έκδοση 10ετούς ομολόγου 5 δις που έκδωσε το ελληνικό δημοσιο για να δανειστεί, τρίτοι στη σειρά δανειστές μας ήταν οι Γερμανοί που απέσπασαν το 14% του κοινοπρακτικού ομολόγου, δεύτεροι ήταν οι Βρετανοί με 20%, αλλά την πρώτη θέση μεταξύ των δανειστών, σε ποσοστό 23%, την έχουν οι έλληνες… «επενδυτές»!

Αυτοί οι μάγκες λοιπόν μας δάνεισαν με τα αυξημένα επιτόκια του 6,3%, έτσι ώστε σε 10 χρόνια θα έχουν κερδίσει χοντρικά 53% του αρχικού κεφαλαίου που δάνεισαν (για την ακρίβεια, στα 5 δις θα μας έχουν φεσώσει περίπου 3,60 δις που θα πρέπει να τα πληρώσουμε μέσω νέων ελλειμμάτων και νέου δανεισμού στο μέλλον…)
Η «Εθνική», η «Αλφα», η «Πειραιώς» και η «Eurobank» λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία του 9μηνου του 2009, αφενός, διαθέτουν κρατικά ομόλογα άνω των 36 δισ., τα οποία χρησιμοποιούν ως βάση ασφαλείας και αφετέρου, από κει και πέρα, διαθέτουν περί τα 45 δισ. κρατικά ομόλογα με τα οποία υπό μορφή εγγυήσεων προσφεύγουν στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, δανείζονται με επιτόκιο 1% και κατόπιν με τα ίδια αυτά χρήματα δανείζουν το ελληνικό κράτος με εξαπλάσιο» (!) επιτόκιο και τους έλληνες καταναλωτές με εικοσαπλάσιο! Και γι αυτές τους τις “συναλλαγές” δεν θα φορολογηθούν ούτε με το νέο και "δίκαιο" φορολογικό νομοσχέδιο!
Το πιο ενδιαφέρον και σημαντικό βρίσκεται στο ότι αυτά τα 3,60δις «παράγουν» νέο χρήμα στα χαρτοφυλάκιά τους, πουλώντας τα ομόλογα στην λεγόμενη δευτερογεννή αγορά ομολόγων. Έτσι, έχοντας δανειστεί από την ΕΚΤ και χωρίς να έχουν βάλει δεκάρα από την τσέπη, τσεπώνουν 3,60δις ΤΩΡΑ. Το ίδιο φυσικά θα κάνουν και οι τράπεζες που θα αγοράσουν αυτά τα ομόλογα από την δευτερογεννή αγορά, ομόλογα από δεύτερο χέρι δηλαδή.
Υπολογίζεται έτσι ότι η φούσκα που θα δημιουργηθεί από το αρχικό κεφάλαιο των 5δις που δανείστηκε το κράτος, θα παράγει αυτόματα στα θησαυροφυλάκια όλων όσων εμπλέκονται  σε αυτό το σύστημα «αξίες» χρήματος κοντά στα 15-17δις (πως γίνεται αυτό περιγράφεται πολύ αναλυτικά στο video “To χρήμα ως χρέος” που μπορείτε να δείτε με κλικ εδώ). Στο τέλος, κάποιο ασφαλιστικό ταμείο, όπως το ΙΚΑ, θα ζητήσει να  “επενδύσει” τα διαθέσιμά του αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα από αυτή την δευτερογεννή αγορά. Θα το φιλοδωρήσουν με ένα επιτόκιο κοντά στο 1,35%!!!

Κι άλλο ένα διασκεδαστικό...
Ενώ η ελλάδα με εθνική ομοψυχία και άλλα χαριτωμένα, κατηγορεί τα διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια που στήνονται σε βάρος της με τα credit default swaps (CDS) των ελληνικών ομολόγων (αυτά που είχαμε χαρακτηρίσει σαν στοιχήματα υπέρ της ελληνικής χρεοκωπίας), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινής», να έπαιξε με τα CDS και να κέρδισε.
Όπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης
Παρένθεση: τον θυμάστε το μαλάκα που φιγουράριζε παλιότερα ως κολλητός του "τζιγγερ" βαρδινογιάννη και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής πρέζας παναθηναικός Α.Ε. από όπου έφυγε αποτυχημένος με τις κλωτσιές; Λοιπόν, αυτόν διόρισε η ΝΔ πρόεδρο του ταχυδρομικού ταμιευτηριου μη και χάσει τέτοιο κελεπούρι.
κλείνει η παρένθεση.
είχε λοιπόν αγοράσει η στελεχάρα ασφάλιστρα κινδύνου (δηλ. πόνταρε στη χρεοκωπία της ελλάδας) για να ...ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
...
"Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης, αγόρασε τον Αύγουστο του 2009, CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ, όταν το πενταετές spread των CDS ήταν στις 135 μονάδες βάσης.
Η νέα διοίκηση πουλά τα CDS τον Δεκέμβριο του 2009 στις 235 μονάδες βάσης. Η παγκόσμια αγορά των CDS το καλοκαίρι του 2009 κυμαινόταν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αγοράζοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια εποχή που λίγοι πόνταραν στη χρεοκωπία της ελλάδας) κατείχε μία θέση που αντιστοιχεί περίπου στο 12,5% της παγκόσμιας αγοράς, ποσοστό που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και άλλους παίκτες (όπως τελικά έγινε λίγους μήνες μετά)."http://tvxs.gr/node/54966

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers