Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Δήλωση αντιπροσωπείας του ΝΑΡ και της νΚΑ στο δικαστήριο της Άμφισσας.


Δήλωση αντιπροσωπείας του ΝΑΡ και της νΚΑ στο δικαστήριο της Άμφισσας,
στη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

Κα Πρόεδρε
Πληροφορηθήκαμε από τον τύπο, την επιχείρηση κατασυκοφάντησης της πολιτικής μας δράσης και ποινικοποίησης των πολιτικών μας φρονημάτων, η οποία έλαβε χώρα ενώπιον του Δικαστηρίου Σας.
Ανώνυμες επιστολές που έβγαιναν σαν «λαγοί από το καπέλο» για να συκοφαντήσουν, να λασπολογήσουν και να ποινικοποιήσουν εν τέλει την κοινωνική και πολιτική δράση των αγωνιστών, γνωρίσαμε πολλές στο σκοτεινό παρελθόν της ελληνικής ιστορίας. Κάποιοι από εμάς, οδηγήθηκαν στα στρατοδικεία της χούντας με ανάλογες μεθοδεύσεις. Τότε που η δίωξη των πολιτικών φρονημάτων αποτελούσε το κύριο αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας.
Δεκαετίες μαζικών αγώνων του κινήματος των εργαζομένων και της νεολαίας επέβαλαν τον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων και το ακαταδίωκτο των πολιτικών φρονημάτων οποιουδήποτε πολίτη. Η νομιμοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής δράσης των πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς, γράφτηκε με το αίμα των αγωνιστών της.
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση βρίσκονται εδώ και είκοσι χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Εκφράζουμε τις πολιτικές μας αντιλήψεις ανοιχτά, σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, αλλά, κυρίως, μέσα από την συλλογική, αγωνιστική μας δράση σε εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμια, και γειτονιές. Διεκδικούμε την κατάργηση κάθε αντιδημοκρατικού θεσμικού πλαισίου και περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που επιχειρούν να επιβάλουν η κυβερνητική και κάθε άλλη εξουσία.
Θέτουμε πάντοτε τις ιδέες και τις απόψεις μας στην κρίση των αγωνιστών, των εργαζομένων και των νέων, αρνούμαστε όμως κατηγορηματικά να τις υποβάλουμε προς έλεγχο, ενώπιον οποιασδήποτε αστυνομικής ή δικαστικής αρχής ή πολύ περισσότερο, παρακρατικής μεθόδευσης.
Αρνούμενοι να απεμπολήσουμε τα κεκτημένα πολιτικά μας δικαιώματα, Διαμαρτυρόμαστε σήμερα έντονα για το γεγονός ότι, παρά την αντίθετη υποχρέωσή του, το Δικαστήριό Σας, έδωσε χώρο, χρόνο και δυνατότητα σε παράγοντα της εξελισσόμενης δίκης, να νομιμοποιήσει παρακρατικές μεθοδεύσεις, να συκοφαντήσει την πολιτική μας δράση και να καταστήσει πολιτικά φρονήματα, αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης.

Άμφισσα, 14 Απριλίου 2010
ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ
νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Δήλωση Μαρτύρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers