Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΕΞΕΓΕΡΣΗ!! ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!

Χάλασε τους τα σχέδια!

 ΔΕΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ

Προσπαθούν να σε κάνουν συμμέτοχο στο έγκλημά τους. Προσπαθούν να σε πείσουν ότι είσαι υπεύθυνος για την “πτωχευσή” τους, ότι είσαι τεμπέλης, βολεμένος, μπαταξής, κλέφτης… Έφτασαν στο σημείο να σε αποκαλέσουν δολοφόνο.
Προσπαθούν να σε πείσουν ότι η εργασία σου είναι προϊόν ελεημοσύνης. Ότι ο εργοδότης σου είναι ο ευεργέτης σου. Ότι η σύνταξή σου, η περίθαλψή σου, η παιδεία σου, δεν είναι δικαιώματά σου, αλλά ένα ξεροκόμματο που αν θέλουν θα σου πετάξουν και αν μπορείς θα το αρπάξεις.
Σε έχουν ήδη αλυσοδέσει. Θα μείνεις δεμένος;
Θυμήσου πολύ καλά: ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!
  1. Δεν ωφείλεις να βρεις τη λύση. Απαίτησε λύση που να είναι προς όφελος του λαού, όντας ταυτόχρονα έτοιμος να προσφέρεις τον εαυτό σου, τις ικανότητές σου και τις δυνάμεις σου για αυτήν. Στο εργοστάσιο, το γραφείο, το πανεπιστήμιο, την οικοδομή, το χωράφι…
  2. Δε φταις για τη διαπλοκή, το βόλεμα, την απάτη, τις Μερτσέντες και τις Καγιέν του διπλανού σου. Καθένας είναι υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό του. Αποδέξου μόνο τις δικές σου ευθύνες και μη δέχεσαι τη συλλογική ευθύνη που πάνε να σου φορτώσουν. Αλλά και μην αποδίδεις συλλογική ευθύνη σε όλες τις υπόλοιπες εργατικές τάξεις, ή ακόμη και συλλήβδην στους «πολιτικούς». Επίστρεψέ τους το φασισμό τους!
  3. Μην τους χαρίσεις την παραγωγή σου. Μην παραδοθείς, ζητώντας μόνο «νόμιμες αποζημιώσεις». Το εργοστάσιο, η βιοτεχνία, ακόμη και το μαγαζί είναι δικό σου. Αν θέλουν τα αφεντικά να το κλείσουν, εμπόδισέ τους. Πάρτο στα χέρια σου μαζί με τους συναδέλφους σου και φροντίστε το, γιατί είναι δικό σας. Πάρε την παραγωγή στα χέρια σου!
  4. Μη μετράς τους απεργούς και τους διαδηλωτές από τον καναπέ σου, για να αποφασίσεις αν «αξίζει τον κόπο». Εκατό χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο είναι εκατό χιλιάδες «εσύ». Ένα εκατομμύριο το ίδιο. Δεν είναι ο δρόμος εχθρός σου. Εχθρός σου είναι ο καναπές σου!
  5. Κοίταξε το παιδί σου στα μάτια και συλλογίσου το μέλλον που του επιφυλάσσουν. Αποφάσισε αν θα συναινέσεις σε αυτό το μεσαιωνικό «κληροδότημα». Δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι για το μέλλον του παιδιού σου, αλλά αποκλειστικά εσύ!
  6. Μην αναβάλλεις. Αυτοί βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από την ζοφερή πραγματικότητα που πάνε να σου δημιουργήσουν. Προσπέρασέ τους!
  7. Μην κρύβεσαι. Μην κρύβεσαι πίσω από το ΙΧ που χρωστάς ακόμη στην τράπεζα. Μην κρύβεσαι πίσω από μία κακοπληρωμένη θεσούλα. Μην κρύβεσαι πίσω από το νοικιασμένο δυάρι, με τους υπέρογκους λογαριασμούς του. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις ακόμη και αυτά τα λίγα. Μην κρατάς σφιχτά τον μικροαστισμό σου, γιατί στο τέλος θα σου μείνει μόνο αυτός!
  8. Μην περιμένεις από το κόμμα σου να σε καθοδηγήσει. Μην αφήνεις το κόμμα σου να σε χωρίσει. Βγες στο δρόμο και ενώσου με τους συντρόφους σου και την τάξη σου. Γκρέμισε τα τείχη που πάνε να χτίσουν γύρω σου!
  9. Κλείσε την τηλεόραση τώρα. Θα κερδίσεις το μυαλό και την κρίση σου!
  10. Οργίσου! Οργίσου όμως όχι με σκοπό την καταστροφή, αλλά για την ανατροπή και τη δημιουργία. Ανάτρεψέ τους με σκοπό να συμμετέχεις σε ένα καλύτερο αύριο!
   Το κείμενο είναι αναδημοσίευση απο τους  Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers