Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.


Δελτίο Τύπου από την ανοιχτή συνέλευση του Συντονισμού Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που πραγματοποιήθηκε στις 24/06

O Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις τερατώδεις αλλαγές που προωθούνται με τους νόμους  για το ασφαλιστικό και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
Η κυβέρνηση, η εργοδοσία τα ΜΜΕ υπό την απειλή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων επιχειρούν συντονισμένα να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν τις αντιστάσεις. Γι’ αυτό ενεργοποιούν την κρατική καταστολή, καλλιεργούν ψυχολογία τρόμου και απειλής,  κηρύσσουν παράνομες τις απεργίες των ναυτεργατών, μηνύουν συνδικαλιστές, πνίγουν με χημικά τις διαδηλώσεις, ενεργοποιούν κάθε είδους προβοκατόρικο μηχανισμό απέναντι στο κίνημα, καταλύουν κάθε ίχνος δημοκρατίας.
Απέναντι στην βαρβαρότητα  και την κλιμάκωση της επίθεσης, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε  με δυναμισμό, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Η πολιτική αυτή ή θα περάσει και θα βάλει την ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα ή θα ανατραπεί. Ο συντονισμός πρωτοβάθμιών σωματείων καλεί κάθε σωματείο, κάθε ομοσπονδία , κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να συμβάλλει στην αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα για να μην ψηφιστούν αυτά τα μέτρα, για την ανατροπή της βαρβαρότητας και την έξοδο από το μηχανισμό κυβέρνησης -ΕΕ- ΔΝΤ.
  • Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 29 Ιούνη και συμμετέχουμε μαζικά με τα πρωτοβάθμια σωματεία στο ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 πμ. Οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν και με επόμενες πανεργατικές απεργίες 
  • Δηλώνουμε τη στήριξη μας στον αγώνα των ναυτεργατών και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.
    Στις 5 Ιούλη καλούμε κάθε σωματείο, κάθε επιτροπή αγώνα, κάθε συσπείρωση συμβασιούχων, κάθε εργαζόμενο σε ανοιχτή συνέλευση-συνάντηση (στην αίθοουσα της Εθνικής τράπεζας, Σίνα 16, στις 7 μμ) .


    Καλούμε σε κοινή δράση και συντονισμό στην Αθήνα και πανελλαδικά, κάθε σωματείο που θέλει να αγωνιστεί ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα.

    Για μια οικοδομήσουμε την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, ενάντια σε λογικές ταξικής συνεργασίας και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με κέντρο την δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων.

Αντιπαλεύουμε τις επιλογές Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ, και απειθαρχούμε στις αντεργατικές πολιτικές τους.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers