Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΙΣ ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 
Αθήνα, 16 Ιουλίου 2010
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, μετά τις νέες απολύσεις εργαζομένων στις οποίες προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Αττικές Εκδόσεις» και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου (ΣΕΠΤ) Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, αποφάσισε σε συνεδρίασή του και μετά την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της επιχείρησης, παρουσία των προέδρων της ΕΠΠΗΤ Χρ. Μαΐδη και της Πανελλήνιας Ένωσης Λιθογράφων Χρ. Ματζώρου, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με αρχή την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στον εκδοτικό όμιλο «ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ», τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 από τις 10.00- 13.00.
 
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:
-ζητά την άμεση ανάκληση των απολύσεων
-εναντιώνεται κατηγορηματικά στο εξαγγελθέν δόγμα της εργοδοσίας της «ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ», το οποίο σχεδιάζεται να επαναφέρει καθεστώτα εργασιακού Μεσαίωνα σε όλα τα ΜΜΕ, ότι με αρχή τα περιοδικά πρέπει να εφαρμοστεί «βιομηχανοποιημένη δημοσιογραφική παραγωγή», με «σύντηξη εργασίας», με τον εξαναγκασμό συναδέλφων να καλύπτουν τα κενά που δημιουργούνται από τις απολύσεις, χωρίς ωράρια, με υπερεντατικοποίηση της εργασίας, κάτω από απειλές ή εφαρμογή νέων απολύσεων, μειώσεις μισθών και μείωση της απασχόλησης.
 -διακηρύσσει για άλλη μια φορά την πάγια και αμετακίνητη θέση του για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και προειδοποιεί για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων,
-καλεί τα μέλη της ΕΣΠΗΤ που εργάζονται στον όμιλο «Αττικές Εκδόσεις» να συμμετάσχουν στην παραπάνω τρίωρη στάση εργασίας καθώς και να παραστούν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την έναρξη της στάσης εργασίας, στις 9.30 π.μ. έξω από το κτίριο του εκδοτικού ομίλου της «ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ» (Κηφισίας 40, Μαρούσι).
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers