Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!



Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού

14/10/2010

Για πρώτη φορά μετά το 1944, δυνάμεις επιβολής της τάξης κατέλαβαν την Ακρόπολη των Αθηνών!

Καταγγέλλουμε τη βάναυση και αυταρχική εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στην Ακρόπολη, τον προπηλακισμό, τον ξυλοδαρμό και τη χρήση χημικών εναντίον των απεργών συμβασιούχων του ΥΠΠΟΤ, τη σύλληψη και τη προσαγωγή με χειροπέδες μόνιμου φύλακα εργαζόμενου στην Ακρόπολη που συνελήφθη στο χώρο δουλειάς του (!), τη χρήση χημικών και βίας εναντίον των δημοσιογράφων που κάλυπταν το γεγονός.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη για την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, περιγελά τη μνήμη και τη νοημοσύνη μας. Παρά την υποκριτική επίκληση της «αξιοκρατίας», εφαρμόζει την πιο σκληρή πολιτική απολύσεων και διάλυσης του δημόσιου τομέα. Δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ωμή βία για να υποτάξει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που αντιστέκονται και διεκδικούν σταθερή δουλειά.
Η ευθύνη για την απαράδεκτη εικόνα της Ακρόπολης που κάνει το γύρω του κόσμου βαραίνει εξ ολοκλήρου την κυβέρνηση που δεν εξασφαλίζει τις αναγκαίες θέσεις εργασίας για την φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και τη λειτουργία του ΥΠΠΟΤ, κρατά ομήρους χιλιάδες συμβασιούχους και επιδεικνύει ακραίο αυταρχισμό.
Η προστασία του αρχαιολογικού χώρου δεν διασφαλίζεται με τη χρήση δακρυγόνων και χημικών που επιβαρύνουν το μνημείο ούτε με το ξήλωμα των περιφράξεων από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαρύνει τον έφορο της Ακρόπολης, τις αστυνομικές δυνάμεις και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.
Απαιτούμε να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που παραμένουν στο χώρο της Ακρόπολης και να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα αιτήματα των συμβασιούχων για καταβολή δεδουλευμένων, παράταση των συμβάσεων, κατάργηση του 24μηνου περιορισμού του ΠΔ 164/04, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κάλυψη των οργανικών κενών του ΥΠΠΟ με μόνιμο προσωπικό, χρηματοδότηση του πολιτισμού.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στην συγκέντρωση συμπαράστασης στους συμβασιούχους σήμερα στις 5.00 μμ στην είσοδο της Ακρόπολης και αύριο το πρωί στις 7.00 πμ.

ΟΛΟΙ-ΕΣ στη στάση εργασίας 7:00-12:00 που προκήρυξαν ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΤ Αττικής-Στερεάς και Νήσων και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για αύριο Πέμπτη 15/10/2010.


Η ΒΙΑ ΔΕN ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers