Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

"Φυσάτε".... γιατί χανόμαστε!!.

Αυτή η αφίσα θα μπορούσε να είναι προφητική.!!
Θα μπορούσε να τοιχοκοληθεί έξω απο σπίτια ανέργων,έξω απο σχολεία,νοσοκομεία και δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Θα μπορούσε να κολληθεί έξω απο σιδηροδρομικούς σταθμούς,λιμάνια και αμαξοστάσια.
Θα μπορούσε όμως να θυροκοληθεί ακόμη και έξω απο τη βουλή ή το Μαξίμου.Όχι απο τον…φρούραρχο,αλλά απο τους διαδηλωτές που θα ψάχνουν να βρούν τους υπεύθυνους που έφτασαν τη χώρα στην καταστροφή και το λαό της στην απελπισία.
Το “δυστύχημα” είναι ότι μας καλεί να “μαυρίσουμε τους κυβερνητικούς υποψηφίους”, υπονοώντας σαφώς για την υπερψήφιση των δεξιών σε δήμο και περιφέρεια.Οι γνωστοί-γνωστοί προβοκάτορες που βγαίνουν με διαφορετικές ενδυμασίες κάθε φορά,τώρα ντύθηκαν το ανέκδοτο “δεξιός-αντιμνημόνιος”.Μα πόσο μαλάκες μπορεί να μας θεωρούν.
Το Μνημόνιο είναι συγκεκριμένο και σαφές και δέν είναι …ιδέες,είναι πολιτική με το π(για το) ΚΕΦΑΛΑΙΟ,(πού βάζεται τον τόνο;).
Το Μνημόνιο,η συμφωνία δηλαδή που κάναμε με τους πιστωτές της χώρας για να πάρουμε δάνειο 110 δις,έγινε όχι για να ζήσει η χώρα,αυτά είναι παπαριές που γράφουν στο γιωργάκη για να μας τα λέει πειστικά και να νανουρίζει τους αδαείς.Oύτε ο ίδιος δέν (πρέπει να τα)πιστεύει,αφού αυτά που μας δίνουν με το ένα χέρι,με το άλλο μας τα παίρνουν για να ξεχρεώσουμε παλιότερες ομολογιακές υποχρεώσεις.
Το  Μνημόνιο είναι πολιτική περικοπών σε κοινωνικές δαπάνες. Υγεία,παιδεία,πρόνοια,συγκοινωνίες.Διαφωνεί σε αυτά η ΝΔ;Δέν τα εφάρμοσε;Θεωρεί ότι μπορεί να βρεί χρήματα απο το κεφάλαιο,την εκκλησία,τις τράπεζες και τους εφοπλιστές;
Το Μνημόνιο σημαίνει περικοπή θέσεων εργασίας,κόψιμο επιδομάτων,μισθών και κατακτήσεων.Σημαίνει ελαστική εργασία,φτηνή και χωρίς δικαιώματα.Διαφωνεί με αυτά η Ν.Δ;Δέν τα εφάρμοσε;Θεωρεί ότι μπορεί να βρεί χρήματα αυξάνοντας τη φορολογία στο κεφάλαιο,εθνικοποιόντας τις τράπεζες,δημεύοντας την περιουσία όσων χρωστούν,και θεσπίζοντας φόρο στα εκκλησιαστικά έσοδα;.Θα υπερασπιστεί τους ανέργους και τα επιδόματά τους;Θα απαγορεύσει τις απολύσεις;Θα σταματήσει την κατάργηση υπηρεσιών  του δημοσίου;Θα αντισταθεί στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και την αποψίλωση του ανθρώπινου δυναμικού απο τομείς και υπηρεσίες που είναι νευραλγικές για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την λειτουργία του κοινωνικού του (κατα το δικό τους σύνταγμα)ρόλου;
To Μνημόνιο σημαίνει σύγκρουση με την κοινωνία.Είναι η συμφωνία του ελληνικού κεφαλαίου,της κυβέρνησής του με τους διεθνείς συνεργάτες του που συμφώνησαν να εξαντλήσουν τους εργαζόμενους,να κατακλέψουν οικονομίες,κόπους,δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, για να εισπράξουν τα δάνεια τους τόκους και ατα πανοτόκια τους.Θα συγκρουστεί με αυτά η Ν.Δ;
Το Μνημόνιο δέν είναι ζιβάγκο φιλολαϊκής μεταμόρφωσης,ούτε δούρειος ίππος για συμμαχίες και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό και τις παραταξιακές του εκδοχές, δεξιές ή …”αριστερές”.
Η πολιτική ενάντια στο Μνημόνιο είναι σύγκρουση με το κεφάλαιο,τους πολιτικούς εκφραστές και τους κοινωνικούς του συμμάχους.Και είναι σύγκρουση στην καρδιά των κοινωνικών ανακατατάξεων που επιχειρεί να επιβάλλει με βίαιο και πρωτοφανή τρόπο.
Και έτσι πρέπει να πολεμηθεί.
Μπορεί να μήν είναι η αποκλειστική και μοναδική πολιτική του κεφαλαίου,μπορεί να αμφισβητηθεί στα σημεία,στην ένταση και τη διάρκεια για να αποδυναμώσει τις κοινωνικές αντιδράσεις και να αποφύγει εκρήξεις.Αυτό που δέν γίνεται να αμφισβητηθεί απο καμιά πλευρά του κεφαλαίου,των κομμάτων και των λοιπόν αντιΜηνμονιακών,είναι η επίθεση ενάντια στην εργαζόμενη κοινωνία.
Μή μας παραμυθιάζουν λοιπόν όσοι “σκίζονται” ενάντια στο Μνημόνιο,γιατί μόνο γέλια προκαλεί η εικόνα του ..Κικίλια,του Κακλαμάνη και του Ψωμιάδη, να ξιφουλκεί στα παράθυρα και να καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίζουν αντιΜνημονιακά,οι καραγκιόζηδες(συγνώμη στον καραγκιόζη που ήταν τίμιος και ειλικρινής).
Γι'αυτό  τους μαυρίζουμε ενεργητικά και στο 2ο γύρο.Καί το ΠΑΣΟΚ  καί τη ΝΔ καί τα παραπαίδια τους ΛΑ.ΟΣ και ΔΗΜ.ΑΡ.
Πού πήγε εκείνος ο φόβος που είχαν όλοι αυτοί πρίν απο μερικούς μήνες,που τους έκανε να  τρέμουν να κυκλοφορήσουν,που κρύβονταν απο την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου;
Φυσάτε να το φουντώσουμε πάλι γιατί δέ μας βλέπω καλά.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers