Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.

Tην Κυριακή 14/11 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου - χάρτου αττικής συνάντηση εργαζομένων στο εμπόριο.
Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική. Συμμετείχαν εργαζόμενοι από σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα αλλά και από μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.
Συζητήθηκαν οι εμπειρίες συναδέλφων από τους χώρους δουλειάς όπου παντού κυριαρχούν η επισφαλής και μερική απασχόληση, η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, η καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, οι μαζικές απολύσεις.
Συζητήθηκε η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σωματεία του εμπορίου. Από τη μία τα εργοδοτικά επιχειρησιακά σωματεία και από την άλλη οι σύλλογοι εμποροϋπαλλήλων αθήνας-πειραιά που έχουν απομαζικοποιηθεί εξαιτίας της αρτηριοσκληρωτικής πολιτικής και τακτικής του ΠΑΜΕ όπου ανήκουν.
Διερευνήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας εργατικής συλλογικότητας στο εμπόριο ανεξάρτητης και κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.Κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία ενός δικτύου εργαζομένων από διάφορους χώρους που θα βοηθήσει σημαντικά στο επίπεδο της δράσης.


Η επόμενη επόμενη συνάντηση στα γραφεία  του συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου χάρτου την Κυριακή 21/11 στις 17.30 μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers