Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Όλοι την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, στις 9.00 πρωί  στο Σύνταγμα (έξω από το Public)

Αφίσα του Σ.Υ.Β.Χ για την επιτυχημένη μάχη που είχε δώσει το Δεκέμβρη του 2008 ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Συνάδελφοιι-σσες,
Την Κυριακή 12/12 οι μεγαλέμποροι και εργοδότες θέλουν παράνομα να ανοίξουν για 2η Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη τα καταστήματα στην Αθήνα (είναι ανοιχτά και στις 19/12).
Η παράνομη απόφαση του σημερινού Νομάρχη και εκλεγμένου Περιφερειάρχη Σγουρού σε συνενοήση και με απαίτηση του ακραίου φιλελεύθερου πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Καρέλλα να ανοίξουν τα μαγαζιά, ανοίγει την πόρτα για κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο (και σε συνδυασμό με την απαίτηση του ΣΕΒ να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και τα Σάββατα)! Αυτό απαιτούν οι πολυθενικές αλυσίδες του εμπορίου .
Τα σωματεία του εμπορίου έχουν εξαγγείλλει 24-ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ εκείνη την ημέρα με το σύνθημα

"ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ".
Θα υπάρξει μάχη για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Σε αντίστοιχη περίπτωση το Δεκέμβρη του 2008 είχαν γίνει μεγάλες κινητοποιήσεις και σκληρή κόντρα.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχουν κηρύξει 24-ωρη Απεργία.
Το ίδιο και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (ΠΑΜΕ).
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε συγκέντρωση όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στις 9.00 το πρωί έξω από το κατάστημα Public στο Σύνταγμα, ώστε μαζί με σωματεία να κλείσουμε μεγάλα καταστήματα.


ΥΓ: Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Καρέλλας δήλωσε ότι θα ανοίξει τα μαγαζιά ακόμα κι αν υπάρχει αρνητική δικαστική απόφαση και ΄οτι "όποιος θέλει πόλεμο με τους εμπόρους θα τον έχει"! Επίσης δήλωσε ότι όποιος εμποροϋπάλληλος δεν πάει για δουλειά την Κυριακή θα απολυθεί!!!

Ας σηκώσουμε το γάντι...
Ανακοίνωση της Ο.Ι.Υ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers