Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛ.

Ηχητικό σποτ της Διακλαδικής:

Αντιστεκόμαστε, «σπάμε» τη σιωπή! ΒΗΜΑ by diakladikimme

Επειγουσα επιστολή εκπροσώπου του Βήματος προς τα σωματεία τύπου, 11/12/2010 πρωϊ

Επειγουσα επιστολή εκπροσώπου του Βήματος προς τα σωματεία μας.
ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ
Προς ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία του τύπου
Από Τάσο Αναστασιάδη, εκπρόσωπο εργαζομένων Βήματος
Θέμα Ανάγκη να κηρυχτεί επειγόντως απεργία στο Βήμα
Ημερομηνία: 11/12/2010, πρωί
Συνάδελφοι,
Είναι εξαιρετικά κρίσιμες οι στιγμές για όλο τον κλάδο, και ίσως και ακόμα πιο πέρα, και σε εμάς έλαχε ο κλήρος να αποτελέσουμε το τεστ των εργοδοτών από τον Πρόεδρό τους.
Σας έχουμε κοινοποιήσει το ψήφισμα της χθεσινής μας συνέλευσης*, που υιοθετήθηκε ομόφωνα (χωρίς κανένα κατά, κανένα λευκό, καμία αποχή). Κάτω από τις αντίξοες για τους εργαζομένους συνθήκες που φρόντισε ο αρχηγός των εκδοτών να δημιουργήσει (με εξαπάτηση των εργαζομένων του, της ΕΣΗΕΑ και της κοινωνίας), για να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενους, οι αποφάσεις των εργαζομένων στο Βήμα πρέπει να βρουν επειγόντως τη στήριξη των σωματείων μας.
Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες εν μέσω Σαββατοκύριακου να χαραχτεί ολοκληρωμένη αγωνιστική γραμμή απέναντι στα αφεντικά (απολύσεις, συμβάσεις, μειώσεις, επιχειρησιακά σωματεία), αλλά το ελάχιστο και υπερεπείγον είναι να καλύψετε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο Βήμα που λένε ότι δεν μπορούν να δουλέψουν με πεθαμένους ανθρώπους στα διπλανά τους γραφεία. Δεν μπορεί αυτό να είναι απλώς μια παραξενιά δική μας. Πρέπει να είναι η έκφραση όλου του κλάδου και, άρα, χρειάζεται την επικύρωση των σωματείων μας.
Σας ζητάμε άρα επειγόντως να κηρύξετε αμέσως απεργία στο Βήμα και, ακόμα και αν δεν μπορείτε να συζητήσετε ολοκληρωμένα τις προτάσεις όλων των εργαζομένων στο Βήμα, θα πρέπει τουλάχιστον να καλύψετε την απεργία μας έως ότου οργανώσετε ολοκληρωμένες συνεδριάσεις των οργάνων σας. Μη μας αφήσετε μόνους μας στο έλεος του αρχηγού των αφεντικών. Οι έκτακτες συνθήκες που φρόντισε ο τελευταίος να μας επιβάλει, για να μας αδυνατίσει, απαντιούνται με επίσης έκτακτα μέτρα από τη μεριά των εργαζομένων και των σωματείων μας, ήδη από σήμερα.
Δεν πρέπει να αφήσουμε τη γραμμή Αλαφούζου να περάσει και στον ΔΟΛ -όπου άλλωστε δεν έχει καμία απολύτως οικονομική δικαιολογία: είναι απλώς πολεμική διακήρυξη ισχύος από τον αρχηγό των εκδοτών ενάντια στους εργαζόμενους. Δεν χρειαζόμαστε άλλους πεθαμένους ήρωες, αλά Sky. Πρέπει να κρατήσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπειά μας. Οι εργαζόμενοι στο Βήμα το δηλώνουν ευθέως.
Είμαστε σίγουροι ότι τα σωματεία μας θα σταθούν στο ύψος τους
Συναδελφικά
Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Βήμα

*Απόφαση – Ψήφισμα, Γ.Σ. του Βήματος, 10/12/2010 [Ορθή επανάληψη]
In ΔΟΛ on Δεκεμβρίου 10, 2010 at 9:37 μμ

(Oρθή επανάληψη, κατόπιν παρότρυνσης ομάδας συντακτών οι οποίοι κατέβηκαν απ΄τον πέμπτο όροφο (ενώ είχε αποφασιστεί γενική συνέλευση διαρκείας) για να εξηγήσουν στον εκπρόσωπο ότι το κείμενο δεν αντιπροσώπευε αυτά που συμφωνήθηκαν)

Γενική Συνέλευση του Βήματος, 10/12/2010

Απόφαση – Ψήφισμα

Η Γενική Συνέλευση του Βήματος, που συνεκλήθη επειγόντος όταν ξεκίνησαν πάλι ξαφνικές απολύσεις, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της εργοδοσίας με τα σωματεία μας και πετώντας στα σκουπίδια την επίσης ομόφωνη απόφασή μας της Γενικής Συνέλευσης της 27/11/2010, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Κηρύσσεται διαρκής γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο και αδυνατούμε να δουλέψουμε σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και του ιντερνέτ, ένθετα, κλπ.
2) Ζητάμε από τα σωματεία μας να κηρύξουν αμέσως απεργία διαρκείας στο Βήμα και σε όλα τα τμήματά του (ένθετα, ιντερνέτ, pdf, κλπ.), έως ότου η εργοδοσία πάρει πίσω όλες τις απολύσεις και καταβάλει και όλους τους μισθούς για τις ημέρες που θα χρειαστεί με υπαιτιότητα της εργοδοσίας να απεργήσουμε.
Επίσης ζητάμε από τα σωματεία μας να προωθήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο (Νέα, Εξέδρα, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.), το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να σημαίνει παρά απεργία σε όλο τον ΔΟΛ.
3) Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κυκλοφορήσει το Βήμα της Κυριακής μεθαύριο, ιδιαίτερα κάνοντας έκκληση στα αδελφά σωματεία της παραγωγής μετά το δικό μας στάδιο να κόψουμε την κυκλοφορία του τωρινού Κυριακάτικου που με εξαπάτηση μας έβαλαν να ετοιμάσουμε πολύ νωρίτερα απ’ό,τι συνηθίζεται ακριβώς για να μας απολύσουν χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε.
4) Ζητάμε από τα σωματεία μας να ακολουθήσουν τον ίδιο αγωνιστικό δρόμο σε όλα τα μαγαζιά που παραβιάζουν συμβάσεις και απολύουν ομαδικά.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα (με κανένα κατά, κανένα άκυρο, κανένα 


Όλοι Αύριο 12/12/2010 στην ΕΣΗΕΑ

Οι εργοδότες μας κύρηξαν πόλεμο!
Η σφαγή στο ΔΟΛ συνεχίζεται. 20 συνάδελφοι μας απολύθηκαν σήμερα , ενώ ο Ψυχάρης στήνει ταυτόχρονα εργοδοτικό μηχανισμό για να κάμψει τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η ενότητα και η αλληλεγγύη θα είναι η απάντηση μας.
Ολοι/ες αυριο Σάββατο 11/12 στο ανοιχτό συντονιστικό της διακλαδικής απεργιακής συνέλευσης, στις 2 στην ΕΣΗΕΑ
Να οργανώσουμε την αντίσταση μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers