Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.


ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι

Ο αγώνας στις συγκοινωνίες βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Κυβέρνηση, ΜΜΕ, δικαστικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να κάμψουν τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Η κυβέρνηση φοβάται μήπως αυτός ο αγώνας μετατραπεί σε αγώνα «ατμομηχανή» για όλο το εργατικό κίνημα και θέλει με όλους τους τρόπους να τον τσακίσει, γνωρίζοντας πως υπάρχουν προϋποθέσεις ο συγκεκριμένος αγώνας να επιφέρει ρήγμα στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, έχει προϋποθέσεις νίκης.
Συνάδελφοι
Πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Για την οριστική απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να την αφήσουμε μόνους τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες. Ο αγώνας τους πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των σωματείων, παίρνοντας αποφάσεις μέσα από γενικές συνελεύσεις, που θα στηρίζουν ενεργητικά και μαχητικά τους εργαζόμενους.
Να εκφράσουμε με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη μας. Για να μην περάσει η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων που επιδιώκει η κυβέρνηση με τη στήριξη της δήθεν "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Να πάρουμε αποφάσεις για κοινές πρωτοβουλίες που να βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση αυτών των εγκληματικών σχεδίων που αποβλέπουν στην ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών.
Ως συντονισμός πρωτοβαθμίων σωματείων βρεθήκαμε μαζί στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του σωματείου του Μετρό για κοινούς αγώνες και δράσεις.
Η πρόταση μας για συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση μέσα στον Γενάρη έγινε δεκτή σαν ένα ακόμα βήμα που θα ενώσει τα πιο διαφορετικά τμήματα του εργατικού κινήματος ενάντια στην πολιτική της κυβερνήσεις και του μνημονίου που διαλύουν τις συγκοινωνίες. Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε:

Την τέταρτη 12-1 στα γραφεία του συλλόγου Βιβλίου Χάρτου, Λόντου 6 Εξάρχεια στις 6μμ για να αποφασίσουμε τους τρόπους και τις μορφές του αγώνα αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers