Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων WIND.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 Ως γνωστόν, το Σωματείο αποφάσισε και πραγματοποίησε δύο πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις στις 9 και 15 Δεκέμβρη, στις οποίες οι εργαζόμενοι είχαν ομολογουμένως πολύ μεγάλη συμμετοχή
.Είναι αλήθεια ότι σιγά σιγά τα ίδια τα προβλήματα που συσσωρεύονται, τόσο στο εσωτερικό της εταιρίας, με τα γνωστά και διαρκούντα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη μετακίνηση και στοίβαγμα εργαζομένων σε ακατάλληλους χώρους για εργασία ή της άρνησης εφαρμογής της ΕΣΣΕ με τη μη καταβολή επιδομάτων και κλαδικών ΣΣΕ, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον που ζούμε, από την ασφυκτική πολιτική που εφαρμόζεται στους πολίτες της χώρας με βάση το μνημόνιο, έχουν αρχίσει να συσπειρώνουν εργαζόμενους και όχι μόνο, που θέλουν να αντιδράσουν.
Από την άλλη πλευρά βλέπουμε, τόσο κράτος όσο και επιχειρήσεις να οργανώνονται στο επίπεδο της καταστολής των όποιων αντιδράσεων της κοινωνίας και της τρομοκράτησης των εργαζομένων. Η ενεργοποίηση των κοινωνικών αυτοματισμών, όπου η κοινωνία στρέφεται εναντίων απεργών, η κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων που κορυφώνονται με μεγαλύτερης διάρκειας αγώνες ως παράνομων, η επιστράτευση απεργών, οι στοχοποιημένες απολύσεις εργαζομένων σε επιχειρήσεις ή ακόμα και μελών Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων, είναι μερικές από αυτές της μεθόδους.

ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΑΚΟΥΜΠΑ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

 Την προηγούμενη εβδομάδα, μέλος του ΔΣ του Σωματείου κλήθηκε τηλεφωνικά να παραστεί σε κοντινό Αστυνομικό Τμήμα και να δώσει κατάθεση σχετικά με την κινητοποίηση (στάση εργασίας) στις 9 Δεκέμβρη και την παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το κτήριο της Λ. Αθηνών.
Χωρίς να αποκαλύψει τον εντολοδόχο του το Α.Τ. έχει λάβει σαφή εντολή να ξεκινήσει διεργασίες «έρευνας», που μπορούν μετά μέσω του εισαγγελέα να καταλήξουν σε διώξεις ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Είναι μια πάγια τακτική που χρησιμοποίειται από την αστυνομία και τους μηχανισμούς, για να στοχοποιηθούν και να διωχτούν σωματεία, αγωνιστές κλπ.
Ποιος όμως και γιατί κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Ποιος έχει συμφέρον να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία και γιατί αυτή την περίοδο; 
Εμείς θα παραθέσουμε απλά τα παρακάτω, τα οποία έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει και δημοσιοποιήσει και η κρίση είναι στους εργαζόμενους. 
· Η διοίκηση της εταιρίας έμμεσα ή άμεσα έχει προσπαθήσεις ήδη 4 φορές έως τώρα να παρέμβει στη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου, ποινικοποιώντας την (μήνυση διευθυντή επειδή καταγγείλαμε την παραβίαση υπολογιστή συναδέλφου το 2006, αγωγή για παράνομο ΔΣ το 2007, μήνυση από προϊστάμενο της εταιρίας στο μέλος του ΔΣ Σ. Μάλαμα το 2008, απόλυση του μέλους του ΔΣ Ο. Κολιούση το 2009). 
·  Προϊστάμενοι τμημάτων πριν και μετά από κάθε απεργιακή κινητοποίηση του σωματείου ζητούν να καταγραφούν τα ονόματα των συμμετεχόντων στην απεργία, διαπράττοντας ποινικό αδίκημα κατά παράβαση του Ν 1264. 
·  Στελέχη της εταιρίας πριν και κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης, αγνοώντας τα περί προσωπικών δεδομένων, φωτογραφίζουν ή και βιντεοσκοπούν το συγκεντρωμένο πλήθος. 
Αξίζει επίσης να θυμόμαστε την οργανωμένη απεργοσπασία στις 9/12, με προϊστάμενους της Εξυπηρέτησης Πελατών που έφεραν συναδέλφους να δουλέψουν από τις 4:30 τα ξημερώματα στη Λ. Αθηνών – και αντίστοιχες κινήσεις σε κάθε άλλη απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου.
Μετά από όλα τα προηγούμενα, μας είναι αρκετά δύσκολο να πιστέψουμε ότι πίσω από όλα αυτά δεν κρύβεται η διοίκηση της εταιρίας ή τυχόν βαλμένοι καλοθελητές υπάλληλοι που υπακούν στις εντολές της.
 Καλούμε τη διοίκηση να τοποθετηθεί επίσημα για την με όποιο τρόπο συμμετοχή της σε αυτή την δίωξη επίσημα. Για αυτό το λόγο θα απευθύνουμε αίτημα συνάντησης με τον Διευθύνων Σύμβουλο κο Ζαρκαλή.
Συνάδελφοι, είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε αυτό που έχουμε εδώ και 5 χρόνια χτίσει με το Σωματείο.
Είναι χρέος μας την στιγμή που αρχές όπως η συλλογικότητα και η ελευθερία έκφρασης βάλλονται να τις προασπίσουμε.
Η κίνηση αυτή από όπου και αν προέρχεται δεν θα περάσει, θα βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους, όλο τον συνδικαλιστικό κίνημα.
Να είναι σίγουροι ότι μέσα από όλα αυτά τα χτυπήματα το Σωματείο δεν θα γονατίσει, αντίθετα θα βγει ακόμα ποιο δυνατό.

Τέλος, απευθύνουμε το μήνυμα στους όποιους «καλοθελητές» να πάρουν πίσω την καταγγελία τους. Σε διαφορετική περίπτωση να είναι σίγουροι ότι ο δρόμος που χάραξαν θα είναι μακρύς και δύσβατος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers