Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Ε.Α.Σ( Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία-Ε.ΘΕ.Λ) για τις αποφάσεις της συνέλευσης 31/1/11.



Συνάδελφοι-σσες,
Σήμερα έγινε μία ακόμα Γενική Συνέλευση του κλάδου, στην Επισκευαστική Βάση της Εταιρείας στο Α/Σ του Πειραιά.
Αυτή η Συνέλευση είχε μια βασική διαφορά από τις προηγούμενες.Ήταν η πρώτη μετά την αιφνιδιαστική(;) κατάθεση του σχεδίου νόμου για τις Αστικές Συγκοινωνίες από τον Υπουργό Μεταφορών.Ενός κατάπτυστου, από κάθε πλευρά, σχεδίου νόμου , όπου δυστυχώς η ΠΑΣΚΕ και η Πανεργατική(κυρίως) φρόντισαν έτσι ώστε να κατατεθεί "εν καιρώ ειρήνης". Θυμόμαστε όλοι τα περί" ανακωχής" της περασμένης συνέλευσης.
Στη σημερινή Γενική Συνέλευση κατατέθηκαν δύο προτάσεις προς ψήφιση: Η πρώτη του Δ.Σ που περιλάμβανε πέραν της ήδη ψηφισμένης σε προηγούμενη Συνέλευση 48ωρης απεργίας, με πορεία στη Βουλή και συμβολικό κλείσιμο των δρόμων πέριξ των Α/Σ, στάσεις εργασίας για την Παρασκευή 4/2 από 11:00- 15:30 και επίσης τις ίδιες στάσεις( 11;00 -15130) στις 7,9,11/2 και νέα γενική Συνέλευση στις 14/2. Δηλαδή δύο εβδομάδες μετά από σήμερα.

Η δεύτερη πρόταση ήταν της Ε.Α.Σ της Α.Π και ομάδων ανεξάρτητων συναδέλφων απ όλα τα Α/Σ.
Αυτή περιλάμβανε 48ωρη απεργία για 1/2 και 2/2. Για την 1/2 συγκένρωση στην Ομόνοια στις 11;00 το πρωί, και πορεία στη Βουλή και στη ΓΣΕΕ.
  1. Για τις 2/2 συγκένρωση στην Ομόνοια και μηχανοκίνητη πορεία στη Βουλή και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
  2. Την Παρασκευή 4/2 στάση εργασίας 11:00-15:30, συγκένρωση στην Ομόνοια και μηχανοκίνητη πορεία στον Άρειο Πάγο.
  3. Στις 7/2 ημέρα Δευτέρα, στάση εργασίας 11:00-16;00 και γενική Συνέλευση. Θεωρούμε πως σε μια τόσο δύσκολη περίοδο πρέπει να συναντιόμαστε συχνά και να αποφασίζουμε με βάση τα δεδομένα που αλλάζουν από μέρα σε μέρα.
Άλλωστε μέχρι τις 14/2 που ήθελε το Δ.Σ να ξανασυγκεντρωθούμε, είναι πολύ πιθανόν να έχει γίνει νόμος του Κράτους το κατάπτυστο αυτό σχέδιο νόμου.
Η πρόταση της Ε.Α.Σ ήταν αυτή που επικράτησε με διαφορά από αυτήν του Προεδρείου. Οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι, επικρότησαν και υπερψήφισαν την πρόταση διαισθανόμενοι ίσως τον κίνδυνο που έκρυβε ο 15νθήμερος προγραμματισμός κινητοποιήσεων και δράσεων.Κατάλαβαν πως αυτό δεν αποτελεί ευελιξία του κλάδου. Ίσως κατάλαβαν και άλλα πολλά...
Καλούμε όλους τους συναδέλφους- όπως κάνουμε και σε κάθε απόφαση Γενικής Συνέλευσης- να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Να δείξουμε την μεγάλη δύναμη του κλάδου. Είναι ο μόνος τρόπος να πετύχουμε -αν μπορέσουμε εδώ που μας έφτασαν κάποιοι- κάτι.

Καλό αγώνα σε όλους.

Η Γραμματεία της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers